Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TELEFONLA DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİNE DİKKAT
TELEFONLA DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİNE DİKKAT
 
Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bırakılan çağrıya cevap veren cep ve sabit telefon hattı abonelerinin ''kontör'' aktarımıyla dolandırıldıklarını bildirdi.
 
25.4.2007 - 11:59
Cep telefonuna çağrı gönderdikleri vatandaşların bağlantı kurmalarını sağlayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, ağlarına düşürdüğü vatandaşları, ''sizin telefonunuzdan albaya küfür içerikli mesajlar atılmış. Bu nedenle de hakkınızda soruşturma ve tazminat davası açılmış. Bu konuyla ilgili detayları tespit etmeye ve mesajların gönderilmesini önlemeye çalışıyoruz'' gibi benzeri yalanlarla hattın diğer ucunda uzun süre bekletme yoluna gidiyor.

Telefonda paniğe kapılan vatandaşlar, telefonun açık kaldığı süre içerisinde, aradığı numaraya kendi telefonundan kontör yüklenmek suretiyle dolandırıldığını, ancak, ay sonunda gönderilen faturada yüksek meblağlara ulaşan rakamları gördükten sonra anlıyor.

İNTERNET SORGUSU

Bu görüşme sırasında, iş yeri veya evinde internet bağlantısı varsa, ''İnternet adresinizden de mail gönderilmiş. Kontrol edilmesi gerekiyor. Şifrenizi verin'' diyerek şifre öğrenmeye çalışan dolandırıcılar, internetle banka işlemleri yapıyor ise kişinin banka hesap numaralarına ulaşılıp, ardından hesapta bulunan parayı, başka bir hesaba aktarıyor. Zanlıların, bulundukları ortamdan İngilizce konuşmalar ve bilgisayar klavye tuşu ses kayıtlarıyla da efekt yaparak, inandırıcı olmaya çalıştıkları belirlendi.

DİKKATLİ KİŞİLERİ KANDIRAMIYORLAR

Aynı yöntemle dolandırılmaya çalışan market işletmecisi Adnan Ü de telefonuna çağrı bırakılan GSM operatörüne ait numaralarını polise bildirdi. Kendisini arayan kişinin telefonuna 5 kez çağrı bıraktığını belirten Adnan Ü. şöyle konuştu: ''Konuşma sırasında ücretsiz olduğunu söylediği başka bir GSM numarasını aramamı istedi. Verilen numarayı aradığımda, konuşmanın dışında küfür içerikli mesajlar bulunduğunu, bu mesajları silmeleri, bunun için de internet adresimi ve şifremi vermem gerektiğini söyledi.

Kendisini avukat olarak tanıtan bu kişiye şifremi vermeyeceğimi ve ihbarda bulunacağımı söylemem üzerine, telefon bağlantısını kesti. Daha sonra arama yaptığımda da bağlantı kuramadım. Cep telefonumda kayıtlı olan 2 numarayı da polise bildirdim. Doğu şiveli olan ve kibar konuşmaya çalışan kişinin amacı, telefonu uzun süreli açık tutmayı sağlayıp kontör dolandırıcılığı yapmak, aynı zamanda internet adresimden banka hesap bilgilerime ulaşarak beni zarara uğratmaktı. Ancak dikkatli biri olduğum için bunu başaramadılar.''

POLİS MEMURLARI DA ARANDI
Telefonla kontör dolandırıcılığı yapan kişilerin, farklı GSM operatörüne kayıtlı telefon numaraları tercih ettikleri de belirtildi. Dolandırıcıların aradığı kişiler arasında polis memurlarının da bulunduğunu belirten yetkililer, ''Adana'da görevli bazı polis memurları da aynı amaçla aranmışlar. Türkiye'nin farklı illerinde olduğu gibi kentimizde de bu tip şikayetler artmaya başladı. Vatandaşların duyarlı olmaları ve bırakılan her çağrıyı cevaplandırmamaları gerekiyor. Şüpheli durumda cihazlarını kapatmalarında yarar var'' dediler.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MARKETTEN PREZERVATİF ÇALANLAR TUTUKLANDI

MANİSA'DA TRAFİK FACİASI

ADANA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA 1 ÖLÜ
»  KAMYONA ÇARPAN OTOMOBİL İKİYE BÖLÜNDÜ 4 KİŞİ ÖLDÜ
»  CİNCİ HOCA ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLEMEDİ KATİLİ OĞLU ÇIKTI
»  TECAVÜZCÜ TAKSİCİYE İNFAZ
»  ELDİVENLİ KATLİAM
»  İZ BIRAKMADAN TECAVÜZ
»  ANAMUR'DA MEYDANA GELEN KAZADA 2 KİŞİ ÖLDÜ
»  MALATYA KATLİAMCILARINI TİTRETEN TATBİKAT
»  DİZİ OYUNCUSUNA MEYDAN DAYAĞI
»  EGE KÖYLÜSÜNE KÖK SÖKTÜREN HAYVAN HIRSIZLARI
»  PKK'NIN LOJİSTİK DESTEK MAĞARASI BULUNDU
»  HIRSIZI HALK İYİCE YUMUŞATILIP POLİSE TESLİM ETTİ
»  OTEL LOBİSİNDE SİLAHLI SALDIRI
»  TECAVÜZCÜ BU KEZ BİR TURİST
»  TERÖRİST CENAZESİ PKK GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
»  BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINI ÖLDÜRDÜLER
»  ESKİ SEVGİLİDEN KANLI MESAJ
»  İNTERNETTE AŞK TUZAĞI
»  "TEK KURŞUN ATMADAN TİKKO'YU YOK ETTİK"
»  KÖRFEZ SAVAŞINDAN KALMA İLAÇLARI HASTALARA SATMIŞLAR
»  SAHTE RAPOR VEREN DOKTORLAR ÇETESİ
»  TRAFİK KONTROLÜ FACİAYI ÖNLEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.