Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2530
EURO
37,5775
IMKB
8.930,000
ALTIN
2.887,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TELEKOM HER YIL 3 TRİLYON 420 MİLYAR LİRA HORTUMLUYOR
TELEKOM HER YIL  3 TRİLYON 420 MİLYAR LİRA HORTUMLUYOR
 
TELEKOM'un hiçbir hizmet vermeden "sabit ücret" adı altında her ay yaklaşık 19 milyon aboneden KDV ve Özel İletişim Vergisi de ilave edildiğinde 15 YTL'yi bulan bir ayda 285 milyon YTL, bir yılda ise 3.420 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.
 
28.1.2008 - 00:23

Paşabahçe Tekel İçki Fabrikası'ndan emekli 58 yaşındaki Salim Yılmaz Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak, iki adet sabit hatlı telefonu olduğunu, Türk Telekom'un bu hatlardan "sabit ücret adı altında ücret aldığını belirterek, her iki hattından alınan bu haksız ücretin kaldırılması talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine  5 kişilik heyet, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan iki mühendisin verdiği Bilirkişi Raporu doğrultusunda, karar verdi. Raporda,  herhangi bir hizmet tanımlanmadan "sabit ücret" adı altında bir bedel alınmasının teknik olarak açıklanamadığı kaydedilmişti.

Kararda, "Telefon hatlarından konuşma bedelleri dışında belirsiz gerekçelerle sabit ücret adı altında her ay alınan ücretin iptaline, bu isim altında tüketiciden adı geçen firma tarafından alınan tüm ücretin, tüketiciye geri iade edilmesine karar verildi" denilmişti.

Tüm bu işlemler yapılarırken yapılan araştırma incelemede TÜRK TELEKOM'un  hiçbir hizmet vermeden "sabit ücret" adı altında her ay yaklaşık 19 milyon aboneden KDV ve Özel İletişim Vergisi de ilave edildiğinde 15 YTL'yi bulan bir ayda 285 milyon YTL, bir yılda ise 3.420 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. Tüketici Sorunları hakem Heyyetinin alınan paraları geri vermesini gerekçe göstererek bu konuda baş vuruda bulanan vatandaşlara TELEKOM  "avunuzu yalayın" demekle yetindi ve kurulun mahkeme olmadığını  o nedenlede karara uymayacağını bildirdi.
 TELEKOM Bu cesareti nereden alıyor dersiniz? Tabiki hortumladığı parayı paylaştığı kişilerden alıyor. O kişiler kimler derseniz TELEKOM'un satışını bir gecede gerçekleştiren ve peşkeş çeken kişiler. Peki o kişiler kim derseniz... Onuda artık siz bulun bulamıyorsanız. Bu zokayıda yutmayı hak etmiş kişilerdensiniz demektir. Zaten onların parolalarıda durmak yok değil mi? Evet siz dururken ve hakkınıza sahip çıkmaz ken onlar durmuyor ve durmak yok deyip  soyguna devam ediyor.
Ey halk işte böyle soyuluyorsun ve hakkını aramıyorsun. Kendi milli kurumun olan telekomu arkasında Ermenilerin bulunduğu insanlara satanlar senide böyle satmış oldu. Sen artık Ermenilere para ödeyen bir millet haline getirildin. Bu milli kurumun  kimlere nasıl pazarlıkla sattıldığını anla artık. Sana 2 lira zammı çok görenler verdikleri sadaka gibi parayı birde Ermenilye yar ediyorlar. Bunun neresi vatan severlik bunun neresi müslümanlık bunun neresi yurt severlik. Halkın cebinden haksız yere alınan bu kazancın kimler arasında pay edildiğini bir düşün bakalım altından neler çıkacak. kimler çoluklarına çocuklarına aldıkları gemicillerin paralarını  nerelerden ödüyorlar düşün, kimler mısır tüccarlığı yapıyor ve hep kazanıyor, Sen devletin sana vereceği üç kuruşu beklerken türbanla avutulup onunla uğraşırken elindeki avucundaki de işte böyle hortumlanıyor. Hala onlar haklı diyorsan ağlamana, feryat etmene hiç gerek yok. Çünkü dayağı sen kendin istiyorsun.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNGİLİZ MEHMET PETKİM'İN SATIŞINI SAVUNDU

KÜRTÇE TV'YE YABANCI ORTAK YASAK

301'İN KALKMASINI ERMENİLER NEDEN ÇOK İSTİYOR?
»  ERDOĞAN, YARGIYA YİNE YÜKLENDİ
»  BOLU TÜNELİ'NDE ZİNCİRLEME KAZA
»  İNTERNET'TE KİRALIK KATİL İLANI
»  CİMBOM FIRTINA GİBİ., İLK YARI DA ÜÇ GOL VAR
»  LİGLERDE TOPLU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU
»  İRAN, DOĞALGAZ VANASINI NİHAYET AÇTI
»  "TÜRBAN SORUNU REFERANDUMLA DA ÇÖZÜLEMEZ"
»  İŞTE TREN KAZASI'NDA ÖLEN VE YARALANANLARIN LİSTESİ
»  TRT'DE TÜRBANA TEPKİ YAĞIYOR..
»  DAYAK SAVUNMASI
»  İSTANBUL'U KAR BEKLİYOR
»  ÖLÜ SAYISI 9'A ÇIKTI
»  GÜL, KARİKATÜRLERE HOŞGÖRÜLÜ
»  MECLİS BU HAFTA DA TÜRBAN'A KİLİTLENECEK
»  VATANDAŞ, ÇALIŞMAYAN KOMBİSİ İÇİN MECLİS'E BAŞVURDU
»  BELGELER ERGUN POYRAZ'A ASKERİYE'DEN GİTMİŞ
»  KÜTAHYA'DA TREN FACİASI, 8 KİŞİ ÖLDÜ
»  ''TÜRBAN, SADECE ÜNİVERSİTE'DE SERBEST OLACAK''
»  EL KAİDECİ TÜRK İNTERNETTE
»  GÜLER KÖMÜRCÜYE YURT DIŞI YASAĞI
»  DEVLETİ DE ARTIK AKP DENETLEYECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.