Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4056
EURO
39,3662
IMKB
10.459,000
ALTIN
3.411,950
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TELEKOM SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
TELEKOM SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
 
Türk Telekom’da yüzde 55’lik kamu hissesinin 6.5 milyar dolara Oger Telecom’a satışına yönelik satış anlaşması imzalandı.
 
24.8.2005 - 18:00

Türk Telekomünikasyon’un yüzde 55 hissesinin 6.55 milyar dolara Oger Telecom Ortak Girişim Grubu’na satışına ilişkin “hisse satış sözleşmesi” imzalandı. Sözleşme, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, özelleştirmeden sorumlu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Saudi Oger Grubu’nun mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Hariri tarafından imzalandı. Bu işlemlerin ardından parafe edilen imtiyaz sözleşmesi görüş için Danıştay’a gönderilecek. Danıştay’a görüş bildirmesi için yasal olarak maksimum 60 günlük süre tanınıyor.

21 YILLIK İMTİYAZ SÖZLEŞMESİ
Danıştay’ın görüşü alındıktan sonra, TK ile Türk Telekom arasında parafe edilmiş olan imtiyaz sözleşmesi imzalanacak. İmtiyaz Sözleşmesi, sınırlı sayıda işletmeci tarafından yürütülmesi gereken ve ulusal çapta verilecek olan telekomünikasyon hizmetleri ve/veya kurulacak ve işletilecek telekomünikasyon altyapılarına ilişkin olarak TK ve işletmeci arasında yapılan sözleşme olarak tanımlanıyor.

İmtiyaz sözleşmesi, 2001 yılında imzalanan 25 yıllık Türk Telekom görev sözleşmesinin dönüştürülmesiyle şekillendirildi. Süre uzatımı söz konusu olmazsa imtiyaz sözleşmesi 21 yıl sonra bitecek, ancak sözleşme uzatıma tabi bulunuyor.

Tüm bu işlemlerin tamamlanmasından sonra, Telekom’un satışında “yürürlüğünü durduracak nitelikte bir dava olmaması” ve imtiyaz sözleşmesinde değişiklik yapılmaması halinde “hissedarlar sözleşmesi” imzalanacak ve satış sözleşmesi yürürlüğe girecek.

HARİRİ AİLESİ’NİN ŞİRKETİ
Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin blok satışı için 1 Temmuz’da yapılan ihalede en yüksek teklifi, suikasta kurban giden eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin ailesinin sahip olduğu Saudi Oger’in şirketi Oger Telecom ile Telecom Italia ve BT Telconsult Konsorsiyumu 6.55 milyar dolar ile vermişti.

İhaledeki ikinci teklif, 6.5 milyar dolar ile Etisalat-Çalık Ortak Girişim Grubu’ndan gelmişti. Oger Telecom’un yüzde 18’ine Telecom Italia’nın sahip olduğunu söyleyen Hariri, şirketin kalanının ise doğrudan ya da dolaylı olarak Saudi Oger Grubu’na ait olduğunu söyledi.

DOANY: PLAN HAZIRLIĞI SÜRÜYOR
İmza töreninin ardından yazılı bir açıklama yapan, OgerTelecom Genel Müdürü Dr Paul Doany, “Uzmanlar, iş planı ile ticari ve operasyonel planlar konusunda yoğun bir çalışma yürütüyor. British Telecom’un danışmanlık birimi olan BT Telconsult ve Oger Telecom tarafından kurulan ortak ekip, sabit hatlarda yeni teknoloji, ürün ve hizmetler üzerinde çalışıyor. BT Telconsult ile imzalanan ve ihaleye ilişkin teklifle birlikte sunulan yönetim anlaşması sayesinde, BT Telconsult, OgerTelecom’a operasyonel ve teknik destek sağlıyor” dedi.

Doany ayrıca, OgerTelecom’un, Telecom Italia ve TIM ile birlikte GSM operatörü Avea konusundaki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Avea’nın yüzde 40’ı Telecom Italia Mobile’a, yüzde 40’ı Türk Telekom’a ve yüzde 20’si İş Bankası Grubu’na ait bulunuyor.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince’nin, Avea’daki yüzde 20 oranındaki hisselerini artırma ya da azaltma yönünde bir kararları olmadığı açıklaması dünkü gazetelerde yer almıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIRAN KIRANA TOPLU PAZARLIK

UNAKITAN'DAN 3 BÜYÜKLERE, 'YAMUK YAPMAYIN' UYARISI

ZAMMA DOYMAYAN TÜPRAŞ, 293.2 MİLYON YTL NET KARLA HEDEFİNİ AŞTI
»  TELSİM'İN SATIŞ TARİHİ AÇIKLANDI
»  GÜNDAY: "64 GÜNDE 44 BİN 600 ESNAF İŞİ BIRAKTI"
»  DİZEL OTOMOBİL ALANLAR BİN PİŞMAN!
»  "KAMU ÇALIŞANI EK İİŞ YAPMAZSA AÇLIKTAN ÖLÜR"
»  CHE ,TÜRK PUROSU İMAL EDECEK
»  2,5 TRİLYON LİRALIK FRANSIZ KAZIĞINI BU HALK YEDİRDİLER
»  MEMUR ZAMMI GÖRÜŞMELERİNDE 'CEBRAİL' TARTIŞMASI
»  ULAŞIM ZAMLARI YOLDA!!!
»  "SENDİKALAR TOPLU GÖRÜŞME MASASINDAN KALKMALI"
»  İKİNCİ 500 BÜYÜKLER AÇIKLANDI
»  MOTORİNE BİR ZAM DAHA... TÜPRAŞ, RAFİNERİ ÇIKIŞ FİYATINI 6.6 ARTTIRDI
»  MOTORİNE BİR ZAM DAHA... TÜPRAŞ, RAFİNERİ ÇIKIŞ FİYATINI 6.6 ARTTIRDI
»  YUMURTA FİYATLARI ARTTI!
»  HÜKÜMETİN, 5.3'LÜK ZAM ÖNERİSİNE MEMURDAN 'ASLA' YANITI...
»  MEMURA ZAM ÖNERİSİ...
»  TOPLU GÖRÜŞMELERE 24 AĞUSTOS'TA DEVAM EDİLECEK
»  DANIŞTAY'DAN TÜRK TELEKOM İÇİN 10 GÜN SÜRE
»  YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ 6.99 ÇIKTI
»  "ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ÇELİŞKİ DOLU, USLUBU YAKIŞIKSIZ"
»  "TALEPLERİMİZİN BÜTÇEYE FAZLA YÜKÜ YOK"
»  MEMURLAR EV SAHİBİNE ÇALIŞTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.