Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9925
EURO
37,1414
IMKB
9.839,000
ALTIN
3.363,360
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TELEKOM ZAMMI MAHKEMELİK OLDU
TELEKOM ZAMMI MAHKEMELİK OLDU
 
Tüketiciler Birliği,yeni ücret tarifelerini onaylayan Telekomünikasyon Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.
 
17.1.2007 - 02:15

Tüketiciler Birliği, şehiriçi aramalarda ve sabit ücretlerde zam içeren Türk Telekom'un yeni ücret tarifelerini onaylayan Telekomünikasyon Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, Telekomünikasyon Kurumunun, Türk Telekom'un yeni fiyat tarifelerini onaylayarak, 1 Mart 2007'den itibaren geçerli olmak üzere şehir içi görüşmelerde ve sabit ücretlerde zam yapılmasına, milletlerarası ve şehirlerarası görüşmelerle GSM görüşmelerinde yüzde 50'ye varan indirime gidilmesine izin verdiğini anımsattı.

Milletlerarası ve şehirlerarası görüşmeler ile GSM görüşmelerinde indirim yapılmasını olumlu karşıladıklarını söyleyen Bol, ancak rekabetin olmadığı ve Türk Telekom'un doğal tekelini hala sürdürdüğü şehiriçi aramalarda ve sabit ücretlerde zam yapılmasının, Türk Telekom'un tüketiciye yaklaşımını ortaya koyduğunu savundu.

Bol, ''Bu zam, tüketicilerin mecburiyetlerinin kötüye kullanılması, aynı zamanda Telekomünikasyon Kurumu'nun yeni tarifeleri onaması, şehiriçi aramalarda tüketicilerin cezalandırılması anlamına gelmektedir'' dedi.

Telekomünikasyon Kurumunun görevleri arasında tüketici menfaatının korunması bulunduğunu vurgulayan Bol, bununla birlikte kurumun, Telekomünikasyon sektöründe serbest rekabet şartlarının oluşumunu düzenlemekle mükellef olduğunu ifade etti.

Üstün Bol, açıklamasının ardından beraberindekilerle birlikte, şehir içi aramalarda ve sabit ücretlerde zam içeren Türk Telekom'un yeni ücret tarifelerini onaylayan Telekomünikasyon Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemini içeren dava dilekçesini Ankara Bölge İdare Mahkemesine verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOKİ TAKSİT ZAMMINA ERDOĞAN FRENİ

UNAKITAN: "TÜRKİYE'YE İLGİ ÇOK BÜYÜK'

ÇALIŞANLARA İŞVEREN GÜVENCESİ GELİYOR
»  EURO DİZEL FİYATINDA İNDİRİM
»  HERŞEY DE "AB" VAR ASGARİ ÜCRETTE YOK
»  TELEFON'DA REKABET TÜKETİCİYE YARADI
»  TELEKOM YENİ TARİFEYİ SAVUNDU
»  TMSF BERKE BARAJININ MENKULLERİNİ SATACAK
»  TÜZMEN: ''BİZE KÜÇÜK HEDEF YAKIŞMAZ''
»  TÜRK TELEKOM'UN YENİ TARİFESİ KAFA KARIŞTIRDI
»  İŞTE TELEKOM'UN YENİ ZAMLI TARİFESİ
»  ABD, 65 BİN MESLEKLİ GÖÇMEN ALIYOR
»  KUZEY KIBRIS'I DA YAĞMACILARA AÇTILAR
»  THY REKORA UÇUYOR!
»  TEMBEL ERKEKLER ON LİNE ALIŞ VERİŞİ TERCİH ETTİ
»  İKİNCİ EL OTO'DA FİYATLAR DİBE VURDU
»  KREDİKARTI ÜCRETİ VE ÜYE AİDATI YASAL DEĞİL
»  EMO : EY HALK KENDİNİ SOYDURMA
»  MAAŞ ARTIŞLARI EKSİK HESAPLANDI İDDİASI
»  TOKİ'DEN TAKSİTLE EV ALANLARA İYİ HABER
»  VERGİ İ İADESİ İÇİN SON GÜN 22 OCAK
»  TÜPRAŞ'TA SATIŞA İPTAL KARARINA ONAY
»  MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAMLI MAAŞ ALACAK?
»  ''AKÇAKOCA'DA 1.5 MİLYON METREKÜP DOĞALGAZ ÜRETİLECEK''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.