Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1995
EURO
37,9519
IMKB
9.559,000
ALTIN
2.912,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TERSANEDEN AÇIKLAMA: ''ÜZGÜNÜZ''
TERSANEDEN AÇIKLAMA:  ÜZGÜNÜZ
 
Tuzla'da 3 işçinin yaşamını yitirdiği GİSAN firmasının avukatı, "Denize bırakma esnasında botun camı kırılmış, tekne içine giren su sonucunda söz konusu üzücü olay meydana gelmiştir. Acımız büyük'' dedi
 
12.8.2008 - 15:02
Tuzla'da bir tersanede dün meydana gelen iş kazası sonucu ölen 3 işçinin cesedi, otopsi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kazada ölen Ramazan Ergün, Emrah Varol ile Ramazan Çetinkaya'nın cenazeleri, otopsi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Otopsinin ardından Çetinkaya'nın, ailesi tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Zonguldak'a, Varol'un Samsun'a götürüleceği öğrenildi. Ergün'ün cenazesinin ise İstanbul ya da Kastamonu'da toprağa verileceği bildirildi.

Bu arada, GİSAN Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin vekili avukat Abdulkadir Yalbuz, tersane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklamasını yazılı bir metinden okuyan Yalbuz, şunları kaydetti: ''Şirkete ait tersanede yapımı bitmiş, test aşamasında olan projesi ve ekipmanları armatör tarafından sağlanan 'NB 42' proje numaralı gemide, dün saat 15.40 sıralarında armatör firma tarafından üretici firmasından satın alınan kurtarma botu (Free-Fall) testinde, gözetmen firma yetkilileri Free-Faal rampasını imal eden şirket mühendisleri ve armatör temsilcileri gözetiminde yapılacak test için, 19 kişi tersanemiz ve tersanemiz taşeron firmasından tedarik edilerek kurtarma botu ile birlikte denize bırakılmıştır.

Denize bırakma esnasında botun camı kırılmış, tekne içine giren su sonucunda söz konusu üzücü olay meydana gelmiştir. Başta vefat eden personelimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralı işçilere de acil şifalar diliyoruz. Olay adli makamlara intikal ettiğinden şu aşamada daha fazla açıklama yapılamamaktadır. Acımız büyüktür.'' Öte yandan, GİSAN tersanesi önünde işçilerin ve basın mensuplarının bekleyişi sürüyor. Tersanede, kaza nedeniyle çalışma olmadığı bildirildi.

TMMOB MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI SERT TEPKİ GÖSTERDİ
TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı İlter Çelik, Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki bir tersanede dün yaşanan kazaya ilişkin, ''Ağırlık testinin kum torbasına bağlı simülasyon düzenekli araçlarla yapılması gerekirken, insanların kum torbası olarak kullanılmaları, ülkemizde insan hayatının ne kadar değersizleştirildiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir'' dedi. Çelik, düzenlediği basın toplantısında, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde dün yaşanan olayda hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileyerek, bu olayla birlikte son dönemlerde 106 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası ile İstanbul Tabip Odası ve diğer meslek örgütlerinin yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını belirten Çelik, yaşanan ölümlerden ders çıkarılmadığını kaydetti. Dün yaşanan olayda bir geminin kurtarma filikasını test etmek için torbalar yerine işçilerin kullanıldığını hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''GİSAN Tersanesinde inşası tamamlanan 12 bin 500 tonluk 'Panama' bandıralı tanker, denetimlerden sorumlu olan ve Fransız loydu olarak bilinen Bureau Veritas firması tarafından test edilmekteydi. Bu testlerden biri olan kurtarma filikasının serbest düşme testinde, kurtarma filikasının düzeneğindeki bir hata nedeniyle gemiye çarpması ve kontrolsüz düşmesi sonucu camları patladı ve içine su doldu. İçinde test amaçlı ağırlık kullanılmak üzere emniyet kemerleri bağlı halde oturan 19 işçiden 3'ü öldü, 16'sı yaralandı. Ağırlık testinin kum torbasına bağlı simülasyon düzenekli araçlarla yapılması gerekirken, insanların kum torbası olarak kullanılmaları, ülkemizde insan hayatının ne kadar değersizleştirildiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.'' Tersane yöneticilerinin, işçilerin eğitimsizliğini kazaların bahanesi olarak ileri sürdüğünü belirten Çelik, ''Yöneticiler, son kazanın bir denetim ve test işlemi sırasında meydana gelmesini nasıl açıklayacak? Sorumlu yöneticilerimizin dünyada benzer örneklerinde yapılması gerektiği gibi sorumluluğu üstlenmesi ve en azından soruşturmanın ve gelecekteki düzenlemelerin selameti için istifa etmeleri gerektiği ortadadır'' dedi.

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda ciddi bir yapılanmanın olmadığını, çalışma sistemindeki taşeronluk yapısının değişmediğini, yöneticiler dahil tüm çalışanların bilinçlerinin artırılmadığını ve bağımsız denetim kurumlarının oluşturulmaması halinde ölümlerin önüne geçmenin mümkün olmadığını savunan Çelik, Tuzla ve kaza riski yüksek tüm çalışma alanlarında meslek odaları ve sendikaların içinde yer alacağı bağımsız ve yaptırım gücü olan denetim kurumlarının oluşturulması gerektiğini kaydetti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK, DÖNERCİLİĞE BAŞLADI

ÇALIŞMA BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ

ŞEHİTLER İÇİN ERZİNCAN'DA TOPLU TÖREN
»  İLKER BAŞBUĞ'UN İLK İCRAATI
»  EL KAİDE'DEN KADINLARA TUHAF YASAK
»  SİVAS'TA İNANILMAZ OLAY
»  KASASI BEŞ PARASIZ, AVUKATI MİLYONER!
»  BUNUN ADI 'KOBAY İNSAN' FACİASI !
»  "ÜLKEYİ SAVUNMAK BİLE SUÇ OLMAYA BAŞLADI"
»  BAKAN ŞOFÖRÜNE TRAFİK CEZASI
»  TÜRKİYE, ABD VE İSRAİLLE ORTAK TATBİKAT YAPACAK
»  ALMANYA'DAN AKP'YE GELEN UYARI
»  CHP'Lİ SELVİ: BEKLEYİN AZ KALDI
»  TECAVÜZCÜ HOCA AKP'DEN BAŞKAN ADAYI OLMUŞ
»  MALİYE BAKANLIĞI'NDA "TELEKULAK"SKANDALI
»  ERDOĞAN İÇİN BASIN KÖPEKLE ARANDI
»  KAFKASLARIN ATEŞİ TÜRKİYE'Yİ DE YAKABİLİR!
»  SİVAS'TA İNANILMASI GÜÇ OLAY
»  GÜL'E YÜZDE 47 SORUSU
»  ERDOĞAN:"DEVLET SİZE YENİ EV YAPACAK "DEMİŞTİ
»  FLAŞ..FLAŞ..TUZLA TERSANESİ'NDE KAZA, 4 ÖLÜ, 12 YARALI
»  BÜYÜKANIT, BAŞBAKANLIK'TA
»  CHP'DEN, AKP'Lİ DİŞLİ'YE 1 MİLYON DOLARLIK SUÇLAMA
»  PAŞALARDAN HABER VAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.