Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1333
EURO
38,0865
IMKB
10.081,000
ALTIN
2.884,260
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TEZKERE İÇİN KATLİAM YAPACAKLARDI
TEZKERE İÇİN KATLİAM YAPACAKLARDI
 
İzmir'de meydana gelen patlamalarla ilgili düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü üyelerinin tezkere nedeniyle yeni bir bombalama eylemi hazırlığında oldukları ve söz konusu eylemle ilgili olarak hazırladıkları bomba düzeneğinin diğer patlamalardan 3 kat daha etkili olacağı belirlendi.
 
18.10.2007 - 15:05

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabaha karşı Kadifekale semtinde farklı evlere düzenledikleri operasyonlarda, Buca'da 2 Ekimde 1 kişinin ölümü ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan patlamalarla ilgili olarak, F.Y. ile bu olaylarda kendisine yardım ettiği belirlenen kardeşi N.Y, akrabaları oldukları belirlenen Z.T, M.T, A.T, M.T, M.T'yi yakalayarak gözaltına aldı.

F.Y'nin kayınpederinin evinde yapılan aramada ise 2 kilo amonyum nitrat, 1 el bombası, bomba düzeneğinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların sorgulanmalarına başlandığı bildirildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Buca'da meydana gelen patlama olaylarının ardından, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, motosikletin olaydan 1 gün önce 20.40 sıralarında olay yerine bırakıldığını tespit etti. Motosikleti bırakan terör örgütü üyesinin poliste motosiklet hırsızlığı suçundan sabıkası bulunan F.Y. olmasının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı.

F.Y'nin Kadifekale'de oturduğunun tespit edilmesi üzerine takip başlatan ekipler, bombayı Mardin'den getiren kuryelik yapan terör örgütü üyesinin de kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için takip etmeye başladı.
Tezkere konusunun gündeme gelmesinin ardından terör örgütü PKK tarafından yeni bombalama eylemi gerçekleştirmesi yönünde talimat alındığını tespit eden polis ekipleri, F.Y. ve Buca'daki bombalama olaylarında kendisine yardım ettiği belirlenen 6 kişiye yönelik operasyon düzenlenme kararı aldı.

BUCA'DAKİ PATLAMA

F.Y'nin, Mardin'den gelen kurye tarafından kendisine plastik patlayıcı getirildiği, ardından Eşrefpaşa'dan çaldığı bir motosikletin kaportasına kurye ile birlikte bomba düzeneği kurdukları tespit edildi.
Eylem yerini kendisi belirleyen F.Y'nin patlamadan 2 gün önce olay yerine giderek keşif yaptığı, ardından motosikleti götürerek yan sokakta bomba düzeneğini kurduktan sonra eczanenin önüne bıraktığı, diğer bombayı da Tansaş alışveriş merkezinin önündeki çöp kutusuna bıraktığı ve ardından dolmuşla olay yerinden uzaklaştığının tespit edildiği öğrenildi.

Patlayıcıların ikisinin de aynı anda patlamak üzere ayarlandığı, ancak dışarıdan çöpçü ile halıcıdan çalışan ve olayda hayatını kaybeden Atilla Eraslan'ın müdahale etmesi nedeniyle patlamaların planlanandan farklı zamanda olduğu bildirildi.

Olayda kullanılan patlayıcıların üzerinde amonyum nitratla birleştirilmiş yarım TNT kalıpları olduğu da tespit edildi.
F.Y'nin terör örgütü üyeliğinden kaydının bulunmadığı, hırsızlığını yaptığı motosiklet konusunda uzman olması nedeniyle terör örgütü PKK tarafından bu eylem için özellikle seçildiği öğrenildi.
F.Y. ile birlikte yakalanan M.Y'nin ve diğer akrabaları Z.T, M.T, A.T, M.T. ve M.T'nin terör örgütüne yardım ve yataklık ve korsan gösteri yapmak suçlarından poliste kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili olarak Mardin'den patlayıcı getirdiği bildirilen kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇORUM'DA SU KAVGASI :4 ÖLÜ

İZMİR'DE ÜLKÜ OCAĞINA BOMBA

ATABEYLER OPERASYONU DAVASI KARARA KALDI
»  DİNLEMEYE TAKILAN 2 POLİS GÖZALTINA ALINDI
»  FUHUŞ YAPIYOR DİYE KADINI TAŞLADILAR
»  TELEKOM KABLOLARI'NA SABOTAJLAR DEVAM EDİYOR
»  HALK BANKASI'NI DOLANDIRAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ
»  İSTANBUL'DA İNANILMAZ KAZA
»  TETİKÇİ :"BENİ İBRAHİM TATLISES VURDURMUŞ OLABİLİR"
»  KAYIP SİLAH'A İKİ TUTUKLAMA
»  BAYDEMİR'İN 4,5 YIL HAPSİ İSTENDİ
»  "CANLI BOMBA DEĞİL KURYEYİM"
»  TATLISES'İN TANIĞI ARANIYOR
»  KAYINPEDERİ TECAVÜZ ETTİ, DOĞAN ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ
»  ÇATAPATLARI ÇİKOLATA DİYE YİYEN ÇOCUK ÖLDÜ
»  KADIN POLİS TACİZCİLERDEN SİLAHINI ÇEKEREK KURTULDU
»  YOZGAT'TA NAMUS CİNAYETİ, ANNE, BABA VE 11 AYLIK ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ
»  CİLVELİ ŞEKİLDE SAATİ SORUNCA KENDİMİ KAYBETTİM
»  TİCARİ TAKSİ SEYYAR CEPHANELİK ÇIKTI
»  MALATYA YAYINEVİ DAVASI'NDA 5 MÜEBBET İSTEMİ
»  CEZAEVİ'NE TEZAHÜRATLI UĞURLAMA
»  EMNİYET'TEN STAR'A YALANLAMA
»  ADANADA BOMBA PATLADI
»  TÖRE UĞRUNA BİR OCAK DAHA SÖNDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.