Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0938
EURO
38,0987
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.883,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
THY'DA BÜTÜN GAZETELER VERİLİYORMUŞ AMA.!
THY DA BÜTÜN GAZETELER VERİLİYORMUŞ AMA.!
 
THY'den "Uçaklarda Doğan Grubu yayınları dağıtılmıyor" diyen Reha Muhtar'a yalanlama, "Cumhuriyet dışında bütün gazeteler yolculara veriliyor" açıklamasını yaptı.
 
19.10.2008 - 20:55
“THY uçaklarında Vatan, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Radikal ve Posta verilmiyor” diye yazan Reha Muhtar'a, THY yönetiminde açıklama geldi. THY Basın Müşaviri Ali Genç, uçaklarda gazete dağıtımıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Medyatava'nın haberine göre; Genç'in açıklaması, şöyle: "Vatan Gazetesi Köşe Yazarı Sayın Reha Muhtar; Vatan gazetesinde 18 Ekim 2008 tarihli köşenizde yeralan “THY uçaklarında Vatan, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Radikal ve Posta verilmiyor” başlıklı yazınızı üzülerek okuduk. Konunun sizin tarafınızdan daha iyi anlaşılabilmesi ve kamuoyunun doğru yorumlayabilmesi için aşağıdaki bilgileri sizinle paylaşıyorum. Yazınızda yeralan bilgiler ne yazık ki gerçekleri yansıtmamaktadır. Türk Hava Yolları uçaklarında herhangi bir gazeteye yönelik farklı uygulama sözkonusu değildir. Dış hatlarda sefer yapan tüm uçaklarımızın “Business Class” yolcularına gazete dağıtımı uçak içinde gerçekleştirilmektedir. Dış hatlarda seyahat eden ekonomi yolcularımız pasaport kontrolü sonrası kurulan iki ayrı standdan okumak istedikleri gazeteyi biniş kartını göstererek alabilmektedir. Her bir yolcunun bir gazete alma hakkı bulunmaktadır. Her yolcumuza istediği sayıda gazete vermek mümkün olmadığı gibi bunu sağlayabilen başka bir havayolu şirketi de bulunmamaktadır. Yaklaşık 2 yıldır uyguladığımız bu yöntem gerek yolcularımızdan gerekse gazete yönetimlerinden olumlu tepki almıştır. Bu uygulamayla Türk Hava Yolları’yla seyahat eden yolcularımız hangi gazeteyi okumak istiyorsa o gazeteyi alabilme olanağına kavuşmuştur.
YAZMADAN ÖNCE BİZE SORABİLİRDİNİZ
Business seyahat eden ve uçaklarımızın yurtdışı dönüşlerinde ekonomi sınıfında seyahat eden yolcularımıza gazeteler uçak içinde dağıtılmaktadır. Bu gazeteler dağıtım şirketlerine hazırlatılmakta ve İstanbul’dan uçaklarımıza yüklenmektedir. Yazınız üzerine yaptığımız araştırma sonucunda ilgili birimden seyahat ettiğiniz seferdeki uçağa tüm gazetelerin yüklendiği bilgisi alınmıştır. Kabin ekibimizin verdiği bilgi ise Cumhuriyet gazetesinin hazırlanan gazete topu içerisinde bulunmadığı, diğer gazetelerin ise uçakta bulunduğu ve isteyen yolcularımıza verildiği yönündedir. Cumhuriyet gazetesinin neden yüklenmediği konusunu da dağıtım şirketi yönünden araştırıyoruz. Sadece bir uçakta ve tekil olarak yaşanan bir durumdan yola çıkarak Türkiye’nin bayrak taşıyıcı bir şirketini yanlış bilgilerle suçlamanızın doğru olmadığını üzülerek belirtmek isterim. Konuyla ilgili olarak anında uçak içinde kabin amirine sorarak ya da tarafımıza soru yönelterek gerçeğe ulaşmanız mümkün olduğu gibi konuyu dağıtım şirketiniz aracılığıyla da araştırabilirdiniz. Türk Hava Yolları’nın hangi gün hangi gazeteden ne kadar sayıda satın aldığı konusundaki bilgiler Vatan gazetesinin dağıtımını yapan şirkette de bulunmaktadır. Sayın Muhtar, uluslararası alanda rekabet eden, isim yapan, tüm dünyanın dikkatini çeken bir havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları’nın yolcularına ikram olarak sunduğu gazetelere karşı farklı davranış göstermesi düşünülemez. Yazınızda, doğru olmayan bilgilerden yola çıkarak kurumumuza yöneltiğiniz sorulara ise bu açıklamamızın yeterli yanıt olduğu kanaatindeyim. Okuyucularınızın bilgilendirilmesi için bu açıklamamızı köşenizde yayınlamanızı rica eder, saygılar sunarım."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AKP DEMOKRATİK REJİMİ ZORLUYOR"

"ÜÇÜNCÜ BOGAZ KÖPRÜSÜ BİR İHANET"

TERÖR ÖRGTÜ 4 TON PATLAYICI KULLANDI
»  "VELİ KÜÇÜK" TABLOSU 13 BİN YTL'YE SATILDI
»  ERDOĞAN: "YETER Kİ PARALAR GELSİN"
»  "YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ ARKADAŞLAR VARSA İHRAÇ EDERİZ"
»  BU BAKAN BÖLÜCÜ HARİTAYI ASANA DEĞİL,YIRTANA KIZDI
»  "TECAVÜZCÜNLE EVLEN"E BAKAN TEPKİSİ
»  "TERÖRİST BAŞINA KÖTÜ MUAMELE YOK"
»  TRAFİKTE KIRMIZI IŞIĞI KALDIRAN CİHAZ
»  SAHTEKARLIĞI ORTAYA ÇIKARTAN GAZETECİYE HAPİS
»  O YEMEKTE İMRALI KONUŞULMUŞ
»  YEMEKLİ BULUŞMANIN AÇIKLAMASI: TESADÜF
»  "TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDİP, DÖNMEM KOLAYLAŞTI"
»  ASRIN DAVASI YARIN BAŞLIYOR
»  FENERBAHÇE'DEN ARSHAVİN'E SERVET
»  DTP'LİLER, AKP'DEN ÖCALAN'A AF İSTEDİ
»  AKP'DEN "MECLİS KAPILARINI MİLLETE KAPATSIN" TEKLİFİ
»  MHP'DEN ERDOĞAN UYARILDI İDDİASI!
»  AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA GENEL MERKEZ UYARISI
»  KAMU GÖREVLİLERİNE KÖTÜ HABER
»  PKK AYNASI 'NIN 62 ASKER ÖLDÜ İDDİASI!
»  BAYKAL'DAN BÜYÜKŞEHİR'E KARTEL SUÇLAMASI
»  "HALK SÖYLEM DEĞİL EYLEM İSTİYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.