Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0399
EURO
37,3208
IMKB
9.883,000
ALTIN
3.365,630
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TRT'DE BİN PERSONEL'E BALLI EMEKLİLİK TEKLİFİ
TRT DE BİN PERSONEL E BALLI EMEKLİLİK TEKLİFİ
 
TRT'de personel fazlasını azaltmak için emekliliği gelenlere teklif edilen yüzde 30 fazla ikramiye işe yaradı. Emeklilik için başvuran yaklaşık bin personel 45 bin YTL yerine 60 bin YTL ikramiye alacak.
 
6.10.2008 - 05:15

TRT'nin yeniden yapılandırılması için çıkarılan yasa sonuç vermeye başladı. Yaklaşık 8 bin personeli bulunan TRT'de personel fazlasının azaltılması için emekli olacak personele yüzde 30 fazla ikramiye ve-rilecek olması, emekliliği geldiği halde emekli olmayan personeli harekete geçirdi. Yaklaşık 1000 personel emeklilik için başvurdu. Emekliliğini isteyen personel, 45 bin YTL yerine 60 bin YTL emekli ikramiyesi alacak.

YENİDEN YAPILANMA

Bir süre önce yürürlüğe giren yasa ile TRT yeniden yapılandırılmaya başlandı. Yasa ile yeniden düzenlenen teşkilat yapısına göre, kaldırılan, birleştirilen, ismi veya yapısı değiştirilen birimlerde daire başkanı, başkan, üye, başkan yardımcısı, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, müdür yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, başuzman, uzman kadroları araştırmacı unvanlı kadrolara atandı.

TEŞVİK İŞE YARADI

Yeni yapılanmada, fazla personel ise başka kurum ve kuruluşlara atanmak üzere havuza gönderilecek. Yasa ile, TRT'de işçi sayılmayan geçici personel, istihdam edilmek üzere uygun görülen pozisyonlara atanacak. Yeni yasayla getirilen, emeklilik teşviki de işe yaradı. TRT'de yaklaşık bin personelin emekliliği geldiği halde emekli olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu personelin emekli olması için yasa ile emekli ikramiyelerinin yüzde 30 oranında fazla almasına imkan veren yasa, personeli ikna etti. Alınan bilgilere göre yaklaşık 1000 personel 45 bin YTL yerine 60 bin YTL ikramiye almak için emeklilik başvurusu yaptı.

YENİŞAFAK



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VAKİT'TEN, BEKLENEN MANŞET!

ŞEHİTLER O TARAFI HİÇ İLGİLENDİRMEDİ

FRANSIZ GAZETECİLERİ KIZDIRAN GAZETE PATRONU
»  ERDOĞAN, BAYKAL'IN KARŞISINA ÇIKAMAZ ÇÜNKÜ..!
»  KADINDAN FAHİŞELİK BEKLEYEN YAYIN YÖNETMENİ!
»  "TÜRK KADINLARI IKINMAK İÇİN FAZLA SOSYETİK"
»  "BANA NE YAV^" SUÇLULUK DUYGUSUNUN DIŞA VURUMUDUR
»  TURGAY CİNER'İN GAZETESİ KAÇ SATAR?
»  KILIÇDAROĞLU'NUN HAKLILIĞINA DAYANAMADILAR
»  BALBAY, 100 MİLYAR YTL'YE AÇIKLIK GETİRDİ
»  LEMAN'A AYDIN DOĞAN SAHİP ÇIKTI
»  HAYRETTİN KARAMAN, KARİZMAYI ÇİZDİRDİ
»  FATİH ALTAYLI'YA HAVAALANI'NDA ŞOK
»  ERBAKAN'A VALİZLERLE GELEN PARALARI NE YAPTIN?
»  BİR BÜYÜK YALAN HABER'DE YENİŞAFAK'TAN
»  DOĞAN GRUBUNDAN 'KAĞIT' AÇIKLAMASI
»  İŞTE O TARAF TAKİ EN BÜYÜK SAPIK..!
»  GENELKURMAY'DAN TGC'YE ŞİKAYET
»  ANKA'DA TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
»  TRT'CİLERİN SENDİKA PROTESTOSU
»  HÜRRİYET'E MADEM ÖYLE İŞTE BÖYLE CEZASI
»  ''BAŞBAKANLIĞI BIRAK, VAKİT'E BAŞYAZAR OL''
»  TUNCAY ÖZKAN, DUYGU'YU SAKLAMAMIŞ
»  BIRAK BAŞBAKANLIĞI GİT VAKİT'E BAŞYAZAR OL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.