Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TSK, ÜRETİCİDEN 100 BİN HAYVAN ALACAK
TSK, ÜRETİCİDEN 100 BİN HAYVAN ALACAK
 
ET Üreticileri Birliği, Konya'da ‘Küresel Isınmanın Besicilik ve Kırmızı Et Sektörüne Etkileri, Önlemler’ konulu panel düzenledi.
 
24.11.2008 - 06:35
Küresel ısınmanın Konya Havzası ve bölgesini etkilediği, bunun da hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediği vurgulandı. Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 bin ton et ihtiyacını karşılamak için üreticilerden 100 bin baş hayvan alacağını açıkladı.

Et Üreticileri Birliği, kırmızı et sektörünün önemli merkezlerinden Konya'da, kırmızı et ve besicilikteki yeni teknolojiler ve bölgesel sorunlara yönelik, ‘Küresel Isınmanın Besicilik ve Kırmızı Et Sektörüne Etkileri, Önlemler’ konulu panel düzenledi. Panele, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Et Üreticileri Birliği Başkanı Hikmet Kayar, Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Başer, Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ramazan Gürbüz,MHP  Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.

‘Türkiye'nin gıda ambarı’ olarak bilinen Konya'da kuraklığın etkisini gösterdiğini belirten Et Üreticileri Birliği Başkanı Hikmet Kayar, bu durumunun hem kırmız et üreticisini hem de tüketiciyi etkilediğini söyledi. Bölgedeki hayvancılığın tarımla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kayar, Konya'da 161 bin besi hayvanı, 606 bin büşükbaş, 850 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu söyledi. Konya'da günde 1180 hayvan kesildiğine dikkat çeken Kayar, “Girdi maliyetleri önemli. Kuraklıkla birlikte yem üretimi düştü. Buna paralel olarak fiyatlar arttı. Maliyet artışıyla kaliteli et üretmek ters orantılı. Bu durumda az yemle çok et üretmek önem taşıyor. Bunun için ırk ıslahı yapılmalı. Bunun yanında Konya’da kombina sıkıntısı yaşanıyor” dedi.

Et ve Balık Kurumu'yla ilgili bilgi veren Genel Müdür Bekir Ulubaş ise “Et ve Balık Kurumu olarak 10 bin ton üretim yapıyoruz. Bunu 20 bin tona çıkarmamız ve bunu pazarlamamız gerekir. Böyle olursa geleni çevirmeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 bin ton et ihtiyacını karşılamak için 100 bin baş hayvan alacağız. Kurban Bayramı'ndan sonra besiciyi mağdur etmeyeceğiz. Elinizdeki hayvanları düşük ücrete satmayın. Bize getirin. Bayram öncesi Türk Hava Kurumu, Diyanet ve Kızılay'ın 10 bin hayvanı kesilecek. Bayramda üreticiyi geri çevirmeyeceğiz” dedi.

Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, girdi maliyetlerinin yüksekliğine ve kombina sıkıntısına değindi.

Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ramazan Gürbüz, küresel ısınmanın Konya kapalı havzasının etkili olduğunu söyledi. Konya’da 1 milyon 700 bin metreküp yer altı suyuna sahip olduğumuzu belirten Gürbüz, "Bu önemli kaynağımızı sulama tekniğimizin yanlışlığı nedeniyle hızlı bir şekilde azalmaktayız. Geleceğimizin sigortasını bitirmekteyiz. Büyük illerimizin et ihtiyacı Konya'dan karşılanmaktadır. Konya buğday ambarı olduğu kadar et deposu sayılabilir. Hayvancılığın iki önemli girdisi vardır. Canlı hayvan ve yemdir. Yem toplam girdinin yüzde 70'ini oluşturmaktadır. Yem olmadan hayvancılığın yaşaması mümkün olmaz. Küresel ısınma bölgemizde diğer illere göre daha etkili ve önemlidir” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TRABZONSO

BAKAN DAĞITTI, TOKİ ANAHTARLARI GERİ ALDI

"LODOS, AKP'NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI DA BATIRDI"
»  TUTUKLU YAKINLARI AÇLIK GREVİNDE
»  KÖMÜR, YENİDEN ENERJİ'DE UMUT OLDU
»  OTOBÜSLERDE,PİDE VE LAHMACUN YEME DEVRİNE SON
»  150 BİN GENÇ, MADDE BAĞIMLISI
»  "İKİNCİ PARTİ OLURSAM ÇEKER GİDERİM"
»  GÜLEN'İN ÜNİVERSİTESİ İÇİN ERBİL'E AKP AKINI
»  GÖKÇEK'TEN AKP'YE ATIK SU KIYAĞI
»  "MAÇ İZLEMESİ İÇİN TELEVİZYON DA VERİLSİN!"
»  CHP GENEL MERKEZİ'NE MESCİT
»  İSKELE'Yİ LODOS DEĞİL, İHMAL YIKTI
»  ÜLKE SİNSİCE PARÇALATTIRILIYOR
»  EN BÜYÜK ELEKTRİK HIRSIZI ENERJİ BAKANLIĞI ÇIKTI
»  YENİ ATANAN 28 DEKAN'DAN 11'İ TÜRBAN DESTEKÇİSİ
»  JANDARMA BÖLÜĞÜNE SALDIRAN PKK'LILAR KAÇTI
»  ERDOĞAN, YOUTUBE İŞTE BÖYLE GİRİYOR!
»  ÇELİK: BELEDİYE BURSLARI İPTAL EDİLMEDİ
»  İŞKENCEDEN TUTUKLU 5 GARDİYAN SERBEST BIRAKILDI
»  KILIÇDAROGLU'NUN YENİ HEDEFİ AYTAÇ DURAK
»  EN BÜYÜK ELEKTRİK HIRSIZI ENERJİ BAKANLIĞI ÇIKTI
»  GALATASARAY ANKARA'DA BİR PUANA RAZI OLDU
»  KILIÇDAROĞLU'NU MAHKEMEYE VERECEK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.