Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2540
EURO
34,6822
IMKB
10.248,000
ALTIN
2.393,670
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trafik Cezalarında Yeni Karar
Trafik Cezalarında Yeni Karar
 
Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşları isyan ettiren ve hakkında eylemler yapılan fahri trafik müfettişliklerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti.
 
21.3.2024 - 00:44

Müfettişlerin hangi yetkileri iptal edildi?Araç sahiplerin ilgilendiren son dakika gelişmesi... Son zamanlarda özellikle İstanbul'daki sürücüleri cezalarıyla isyan ettiren Fahri trafik müfettişleriyle ilgili yeni karar geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı fahri trafik müfettişlerinin yetkilerini düzenledi. Park cezalarıyla ilgili yetkileri ise kaldırıldı. İşte detaylar...

KİMLER FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLABİLİR?

Fahri trafik müfettişleri, 1997 yılından beri trafikte düzeni sağlamaya katkıda bulunuyor. Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla uygun görülen kişilere, valiliklerce fahri trafik müfettişliği görevi veriliyor

.KESİLEN CEZALAR VATANDAŞIN KABUSU OLDU

Fahri müfettişlerin kestiği cezalar, vatandaşların adeta kabusu oldu. Özellikle İstanbul Esenler'de haftalardır süren ceza krizi giderek büyük bir soruna dönüştü. Ceza üstüne ceza yiyen vatandaşlar isyan etti. Aynı gün aynı saatte 6 farklı ceza yiyen vatandaş şaşkına döndü. "Hem drift atmışım, hem de hatalı park etmişim" diyen adam fahri müfettişe isyan etti.FAHRİ MÜFETTİŞ SOKAKLARA DÖKTÜ, HER HAFTA EYLEM YAPIYORLAR

Esenler'de yaşayan sürücüler her hafta eylem yapmaya başladı. 'fahri müfettiş istemiyoruz', 'ocağımızı söndürdün fahri müfettiş' yazılı pankartlarla neredeyse her gün, cezaları protesto ediyor. Sadece bir kişide toplamı 100 bin lirayı geçen ceza sürücüleri şoka uğrattı.

FAHRİ MÜFETTİŞLER: CEZA MAKBUZLARI BİZLE İLGİLİ DEĞİL

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz, trafik polisleri hariç, emniyet ve jandarma mensuplarına da fahri trafik müfettişliği yetkisi verildiğini hatırlattı.Güleçyüz ise, "Ceza makbuzlarının hiçbiri fahri trafik müfettişiyle ilgili değil. Genel kolluk tarafından düzenlenmiş" savunmasını yaptı

."40 CEZA YEMİŞİM, HEP AYNI DAKİKALARDA"
Mağdurlardan Necati Karlıdağ da, "Durduk yere bize ceza yazılıyor. Araç başka yerdeyken, başka bir yerde görünüyor. Yüksek sesle müzik, farklı farklı yerlerde aynı dakika Beşiktaş'ta ve aynı dakika Esenler'de… bu araba aynı anda nasıl iki yerde bulunuyor. Işınlandın mı hemen geldin? İnsanların aklıyla oynanıyor. Ben 40 tane ceza yemişim, hep aynı tarihlerde, aynı dakikalarda, aynı saatlerde ceza gelmiş. Mecbur ödüyoruz ödemezsek muayeneyi geçmiyor. İnsanlar hep mağdur. Bu mahalle sadece. Şu anda da içimizde olabilir" ifadelerini kullandı.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ, CEZALARDA YENİ DÜZENLEME

Posta'da yer alan habere göre, Fahri Trafik Müfettişleri, kaldırımda yanlış park eden bir araç görüldüğünde ceza kesilebiliyordu. Şimdilik bu ceza kaldırıldı. Artık park halindeki araçlara fahri müfettişler ceza kesemeyecek.


Usulsüz ceza kesenlerle ilgili de çeşitli soruşturmalaırn başlatıldığı kaydedildi. Fahri trafik müfettişlerinin yetkileri tırpalandı. Fahri müfettişlerinin telefonlarında kullandığı trafik ihlali uygulamasından park cezası kesme yetkisi kalıdırılmış oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bekçi Sokak Ortasında Köpeği Vurdu

Emeklilikte Yaşa Göre Maaş Hesabı!

Survivor Aleyna sinir krizi geçirdi
»  Berna Laçin'den İyi Haber
»  Muhtar Adaylığı Kavgası Kanlı Bitti
»  Bayram İkramiyesi Seçim Sonrası Ödenecek
»  Türkiye'yi Utandıran Rapor
»  Usta Oyuncudan Güzel Haber
»  Survivor'da Göbek Attıran Eleme!
»  Her Yerde Yağmur Var!
»  Survivor'da Yunus Emre'yi Uçuran Haber
»  THY’den 5 Ülkeye Seyahat Uyarısı
»  31 Mart Sonrası Zam Yağmuru İddiası
»  Ekmek ve Simit Zammında Yeni Dönem
»  Yargıtay'dan 'Mal Kaçırma' Kararı
»  Kızılcı Şerbeti'nde'Çimen' Krizi Büyüyür
»  Survivor'da 'Yok Artık' Dedirten Olay
»  Yunus Emre Diskalifiye mi Oldu?
»   Kayhan Yıldızoğlu Hayatını Kaybetti
»  KızılcıkŞerbeti’nde Doğa’ya Yeni PartneR
»  Ramazan Öncesi 38 Ürüne Zam Yağdı!
»  Pavyonda Kadına Şiddet Protestosu
»  Emekliye Yeni Destek Hazırlığı
»  Sudan Cumhurbaşkanının Oğlu Kaza Yaptı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.