Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
IMKB
9.602,000
ALTIN
3.438,070
 
Hava Durumu ANKARA
-9 / -3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump,GenelkurmayBaşkanını Görevden Aldı
Trump,GenelkurmayBaşkanını Görevden Aldı
 
ABD Başkanı Donald Trump, Genelkurmay Başkanı Charles Brown'ı ani bir kararla görevden aldı..
 
22.2.2025 - 09:04

ABD Başkanı Donald Trump, Genelkurmay Başkanı Charles Brown'ı ani bir kararla görevden alarak yerine Hava Kuvvetleri'nden korgeneral rütbesiyle emekli olan Dan Caine'i aday gösterdi.

ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, hizmetlerinden dolayı Brown'a teşekkür etti.

Trump, paylaşımında, "General Brown'a, şu anki Genelkurmay Başkanlığımız da dahil olmak üzere ülkemize verdiği 40 yılı aşkın hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi bir beyefendi ve seçkin bir lider; kendisi ve ailesi için iyi bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni Genelkurmay Başkanlığı görevine emekli Hava Kuvvetleri Korgenerali Dan "Razin" Caine'i aday gösterdiğini açıklayan Trump, Caine'in özellikle DEAŞ'la mücadelede başarılar gösterdiğine dikkati çekti.

Trump, Caine için, "General Caine başarılı bir pilot, ulusal güvenlik uzmanı, başarılı bir girişimci ve önemli kurumlar arası ve özel operasyonlar deneyimine sahip bir savaşçıdır." ifadesini kullandı.

Orduda yeni değişiklikler gündemde
Trump ayrıca, ordunun üst kademesindeki 5 pozisyon için daha değişiklik hazırlığı yapması için Savunma Bakanı Pete Hegseth'e talimat verdiğini ve bu isimleri yakın zamanda açıklayacaklarını belirtti.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de yaptığı açıklamada Brown'a teşekkür ederken, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Oramiral Lisa Franchetti ve Hava Kuvvetleri İkinci Komutanı Orgeneral Jim Slife'ın da görevden alındığını duyurdu.

Hegseth, Trump'ın liderliğinde ordu kademelerinde yenileme adımları atacaklarını kaydederek, "Başkan Trump yönetiminde, ordumuzu caydırma, savaşma ve savaş kazanma şeklindeki temel misyonuna odaklayacak yeni bir liderlik oluşturuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Franchetti, Trump yönetimi tarafından görevden alınan ikinci üst düzey kadın askeri yetkili oldu. Trump, Sahil Güvenlik Komutanı Amiral Linda Fagan'ı 20 Ocak'ta yemin ettikten bir gün sonra görevden almıştı.

Brown, ABD tarihinde Genelkurmay Başkanı rütbesiyle görev yapan ikinci siyahi Amerikalı olarak kayıtlara geçmişti.

Caine, son olarak Merkezi İstihbarat Teşkilatında (CIA) askeri işlerden sorumlu yardımcı direktör olarak görev yapmıştı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Almanya Yeniden Bölündü!

Trump: ABD Gazze'nin Sahibi Olacak!

Avrupa'dan Ukrayna'ya 30 Bin Asker Planı
»  Trump Kendisini Kral İlan Etti!
»  İran'da Şiddetli Deprem
»  Çernobil'de Korkutan Patlama
»  ABD'de 'Elon Musk' İsyanı
»  Trump Gümrük Vergileri Kararını İmzaladı
»  Suriye'den Sürpriz Hamas Kararı
»  Avrupa'dan Trump'a Misilleme Hazırlığı
»  Kore Yarımadasında Savaş Çanları
»  Trump: Gazze'nin Sahibi Ben Olacağım
»  Çin'de Evlilikler Rekor Düşük Seviyede
»  Trump:'Gazze'yi Satın Almaya Kararlıyım'
»  Suudi Arabistan'dan Peş Peşe Tepkiler!
»  Sırbistan Cumhurbaşkanı Dehşeti Yaşadı
»  Almanya'dan Trump'ın Gazze Planına Ret
»  Netanyahu'dan Savaşı Bitirme Şartı
»  Trump'tan Filistinlilere Yeni Vaatler!
»  Trump Trans Sporcu Kararını Onayladı
»  Arjantin de DSÖ'den Çekilme Kararı Aldı
»  ABD, Gazze Şeridini Devralavakmış!
»  İsveç'te Okula Kanlı Saldırı, 10 Ölü
»  Trump'tan İran'a Yaptırıma İlk İmza
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.