Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump ve Merkel Fena Kapışt
Trump ve Merkel Fena Kapışt
 
Brüksel'deki NATO zirvesinde başlayan Almanya ile ABD arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla tırmanıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in G7 zirvesinden sonra ABD'yi ve İngiltere'ye yönelik açıklamalarına sert yanıt veren ABD Başkanı Donald Trump, geri adım atmadı. ABD lideri, Twitter hesabından "Almanya ile devasa ticaret açığımız var, bir de NATO'ya ödemeleri gereken parayı vermiyorlar. ABD için çok kötü, bu değişecek" diye yazdı. Merkel ise kısa süre önce 'ABD'ye tek başına güvenemeyeceklerini' açıklamıştı.
 
30.5.2017 - 18:58

MERKEL: BAŞKALARINA GÜVENECEĞİMİZ DÖNEM GERİDE KALDI

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, hafta sonu İtalya'nın Taormina kasabasında yapılan G7 zirvesinin ardından "Başka ülkelere güvenilebilecek zamanların geride kaldığı” ve "Avrupa'nın kaderini eline alması gerektiği” ifadelerini kullanmıştı. Transatlantik ilişkilere güçlü bir şekilde inanan biri olarak ABD ile ilişkilerin Avrupalılar için çok büyük önem taşıdığını ve ortak değer ve çıkarlara dayandığını bildiğini belirten Merkel, "Ancak son günler bana artık başkalarına tamamen güvenebileceğimiz dönemlerin geride kaldığını gösterdi" dedi.

Dışişleri Bakanı Sİgmar Gabriel son iki günde ABD yönetimini sert bir şekilde eleştiren, alışılmışın dışında açıklamaları ile gündeme oturdu. Sert üslübu ile bilinen Trump, Merkel ve Gabriel'in açıklamalarına cevap niteliğinde bir Tweet attı. Trump, sosyal medya hesabından "Almanya ile devasa ticaret açığımız var, bir de NATO'ya ödemeleri gereken parayı vermiyorlar. ABD için çok kötü, bu değişecek" ifadesini kullandı.

BATI'YI ZAYIFLATIYOR


Merkel'in ABD'ye yönelik eleştirel sözlerinin ardından, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den de benzer sertlikte açıklamalar geldi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Gabriel, Trump liderliğindeki ABD yönetimini Batı'yı zayıflatmakla suçlayarak, ABD'nin dünya sahnesinden eksildiğini savundu. Almanya Başbakanlık Sözcüsü Seibert ise ABD ve İngiltere'ye 'güvenilemeyeceğini' ifade eden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in görüşlerinden vazgeçmediğini, Merkel'in sözlerinin 'açık ve anlaşılır' olduğunu söyledi

'ABD DÜNYA SAHNESİNDEN EKSİLDİ'

Dışişleri Bakanı Gabriel Berlin'de katıldığı bir etkinlikte, ABD'nin bu siyasetine karşı koymayanların suça ortak olmuş olacaklarını belirterek, önemli bir ülke olarak ABD'nin dünya sahnesinden eksildiğini kaydetti. Gabriel, Trump yönetiminin iklim ve silah ihracat politikalarına atıfla, "Amerikan yönetiminin dar görüşlü politikaları Avrupa Birliği'nin çıkarlarına tezat oluşturmaktadır. Bunun sonucu Batı küçülmüş, en azından zayıflamıştır" diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı, Avrupalılar olarak iklimin korunması, silahların azaltılması ve dini fanatizme karşı daha güçlü bir savaş vermeleri gerektiğini belirterek, aksi takdirde Ortadoğu ve Afrika'da istikrarsızlığın daha da artacağı uyarısında bulundu.

MUHALEFET OLAĞANDIŞI AÇIKLAMALARI ELEŞTİRDİ

Gabriel'in Trump'ı eleştiren sözlerinden kısa bir süre sonra Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Katharina Barley ise Merkel'i eleştiren bir açıklama yaptı. Barley, Merkel'in Münih'teki seçim etkinliğinde yaptığı açıklamaya atfen "Bira çadırında Trump'a çıkışmak, marifet değil” dedi. Trump'a karşı izlenecek tutumun onunla zirvelerde karşılaştığı zaman ortaya konması gerektiğini belirten Barley, Merkel'i bu zirvelerde "Trump'ın önünde eğilmekle” suçladı.
Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Martin Schulz ise Tagesspiegel gazetesi için yazdığı makalede, "yeni ABD Başkanının uluslararası işbirliği yerine izolasyon siyasetine” önem verdiğini ifade etti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Beyaz Saray'da Flaş İstifa

ABD'den Tehdit Gibi Açıklama

Avrupa ile Trump arasında yeni kriz Kayn
»  İran'dan Pakistan'a saldırı
»   Mısır Libya'yı Vurdu
»  Kanlı Örgütün Seks Köleleri
»  İşte Manchester 'i Kana Bulayan Alçak!
»  ABD Uyardı! Avrupa PaniğeKkapıldı
»  İngiltere'deki Saldırıyı Işid Üstlendi
»  İngiltere'de Konserde Patlama,19 Ölü
»  Trump’tan Suudi Arabistan’da Kılıç Dansı
»  Hava üssüne saldırı: 141 ölü
»  İran'da Kazanan Ruhani Oldu!
»   Trump görevden azledilebilir mi?
»  "Esad'a Suikast Düzenlenmesi" Çağrısı
»  Trump'tan 2 Bomba Tweet!
»  Nijerya'da Köy Camisine Saldırı,20 Ölü
»  İran'da Deprem
»  Putin, Tepetaklak Oldu'!
»  Sığınmacılara İnsanlık Dışı Önlem
»  ABD'de Nükleer Alarm!
»  Akdeniz'de Bot Faciası,Sayı 400'ü buldu.
»  Le Pen, Yenigiyi Fazla Umursamadı
»  Macron'dan İlk Açıklama
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.