Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2769
EURO
37,6542
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.918,460
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK FUTBOLUNA DÜNYA AKIL ERDİREMEDİ
TÜRK FUTBOLUNA DÜNYA AKIL ERDİREMEDİ
 
İngiltere basını, şaşkın! ''Türkler, 120 dakika durdu, son 180 saniye inanılmaz oynadı''
 
21.6.2008 - 21:05
İngiltere basını Türk millî takımının 2008 Avrupa kupası çeyrek final maçında Hırvatistan karşısında aldığı galibiyeti yine göklere çıkartırken, millî takımın "son dakikada kötü gidişâtına el koyan kararlılığını" hayretle karşıladı.
Türkiye'nin zaferi âdetâ "Hırvatistan'ın elinden kaptığını" yazan The Daily Telegrnaph, "Türkler yenilgi bilmiyor. Uzatmaların ikinci yarısında canları alınmışken bile, Fatih Terim'in yürekli çocukları mücadeleye devam etti ve Semih Şentürk ile durumu eşitleyip, penaltılarda da üstünlük sağlayarak Almanya karşısında yarı finale yükseldi" dedi.
"Bu otomobil kazası gibi bir futboldu, gelişmeler inanılmaz bir hızla yaşandı, özellikle de Slaven Biliç için korkutucu oldu, gömleği ter içinde kaldı, takımı galibiyeti elinden kaçırırken, yüzü dehşetle kaplandı" cümlelerine yer verilen yorumda, "daha bir dakika önce Klasnic'in golüyle sahada dans eden Biliç, hemen ardından düdüğü geç çaldığı gerekçesiyle hakeme saldırıyordu" denildi.
Bundan beş dakika sonra penaltı atışlarının ardından Biliç 'in bu kez kırılan hayalleriyle sahada dizlerinin üstüne çöküp kaldığı hatırlatılan Telegraph'ın yorumunda, Biliç'in bu gidişâtının döndüğü anlarda yaşadıklarının üstesinden gelebilmesinin zaman alacağı kaydedildi.
Biliç için üzülürken, bütün zafer şarkılar ının ise Fatih Terim ve onun coşkulu oyuncularına yazılması gerektiği de belirtilen yorumda, 35 yaşındaki kaleci Rüştü'nün dün bütün yılları geri sarıp, tehlikeli şutları son derece güzel kurtardığı hatırlatıldı.
Tuncay'ın orta sahada hayatının maçını oynadığı, Hamit Altıntop'un da bu maçta ülkesine büyük hizmet verdiği ve taraftarlarına büyük bir onur yaşattığı bildirildi.
5 yaralı, iki cezalı oyuncu bulunan Türk milli takımının "takım ruhunun ise zayıflamadığını" kaydeden Telegraph, "Bunu onurları sağladı. Taraftarları da azına razı olmadı. Terim'in tutkulu oyuncuları büyük mücadele verdi, özellikle de orta sahada Biliç'in oyuncuları üzerinde büyük baskı kurdular" dedi.
Terim'in Hırvatistan'ı durdurma taktikleri üzerinde de duran gazete, bunların belki çok şık görünmediğini, ancak 118 dakika boyunca işe yaradığını belirtirken, Hırvatistan'ın golünün ardından sevinçle sahaya koşan Biliç'in sevincinin çok sürmediğini ifade etti. "Terim'in Türkleri maça devam etti ve Semih durumu eşitledi" diyen gazete, penaltılarda yaşanan heyecanı da uzun uzun okurlarına aktardı.
The Guardian gazetesi de "geri dönüşlerin kralı olan Türkiye, bu kez tam bir son dakika çalımı attı" başlığıyla yayımladığı yorumda, dün gece tarihin yazılmasının iyice zaman aldığını belirtti.
Maçın 119 dakikasının, böyle bir turnuvanın şanını temsil eder biçimde gelişmediğini savunan Guardian, "Ama sonunda beklenen patlama oldu ve dumanlar dağıldığında, ayakta kalan Türklerdi. Onlar, daha önceki 4 Avrupa Şampiyonası boyunca bu noktayı aşamayan ve bu maçın beklenen galibi olmayan taraftı" dedi.
Hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmaları gerekmeyen Fatih Terim'in takımının şimdi yarı finalde Almanya ile karşılaşmaya hazırlandığını de yazan gazete, şimdiye kadar adının üzerinde tek bir leke bulunmayan emektar kaleci Rüştü'nün yediği golün ardından, Semih Şentürk'ün attığı golle "futbolun son anda kurtulma uzmanı" olan takımına beraberliği sağladığını hatırlattı.
16 takımın katıldığı turnuvada hiçbir başka takımın Türkiye ve Hırvatistan'ın sergilediği milli gurur tablosunu ortaya koyamadığını, stadyumun bir kırmızı-beyaz okyanusuna dönüştüğünü, Hırvat izleyicilerin Türkler'den çok daha kalabalık olduklarını, iki takımın 1996 buluşması nı yaşayan ve dün sahada bulunan tek kişinin kaleci Rüştü olduğunu da hatırlatan Guardian, yarı finalde Tuncay Şanlı, Emre Aşık ve Arda Turan'ın sahada oynayamayacaklarını belirti. Guardian'ın yorumunda, "Ancak Terim ve takımın geri kalanı bundan çok da endişelenmiyor gibi görünüyor" denildi.
Bu Turnuvanın beklenmeyen kazananlarıyla bir tarih oluşturduğu da belirtilen yorumda, "Eğer Joachim Löw önümüzdeki birkaç günü Terim'in Türkiyesi'nin bir sonraki sürpriz paketinin ne olabileceğini düşünerek geçirecekse, yalnız olmayacak" denildi.
The Times gazetesi de maç yorumunda İngilizcedeki "defeat" kelimesinin Türkçe'de "yenilgi" şeklinde bir karşılığı bulunduğunu, ancak Türk Milli Takımı oyuncularının bu kelimenin anlamını bilmediklerini yazdı.
Türk milli takımının Avrupa kupasında uzatmalar ve sakatlıklar da dahil toplam 414 dakika maç yaptığını, bu sürenin sadece toplam 9 dakikasını "galip durumda" geçirdiğini hatırlatan Times, "aslında bütün bilmeniz gereken bu gerçekten de. Biri Fatih Terim'in takımının ilerleyişini bir şekilde izaha kalksa, mantıken yenilgiye uğrar" dedi.
Türkiye'nin oynadığı İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçların ın gidişat ve sonuçlarını da hatırlatan Times, "dün akşamki sonuçla öbür maçları da aştılar. Dünkü maçta hiç galip duruma geçmediler, ama penaltılarla kazandılar" hatırlatmasında bulundu.
"Bu, büyük uluslararası şampiyonalarda ortaya konulmuş en olağanüstü başarı serisi" diyen gazete, Hırvatistan'ın da cesur bir takım olduğunu, bunu en iyi İngiltere'nin bileceğini belirtirken, "ama bu, uzatmanın son iki dakikasında bir sinir savaşına dönüşünce ve penaltılar atılırken, karşılarındaki sırt üstü düşmeyen, öldürülemeyen canavarla yüzyüze gelince cesaretlerini yitirdiler" dedi.
Hiçbir takımın maçın son anında gol yedikten sonra toparlanamayacağını da kaydeden Times gazetesi yazarı, "Türkiye hariç, onlar bu turnuvada bir takım değil, bir fenomen, doğanın gücü. Bu adeta mitolojik bir savaş" görüşünü vurguladı.
Biliç'in Türkiye'nin beraberlik golünün ardından hakeme itirazını n da bir işe yaramadığını kaydeden yazar, "Takımının damarlarından canı çekiliyordu. Normalde güçlü, mücadeleci biri olan Biliç, belki de olacakları anlamıştı ve adamlarının özgüvenlerinin damarlarından çekildiğini hissetmişti. Gerçekten de Hırvatistan daha penaltılar başlamamışken bile yenilmiş görünüyordu" dedi.
Penaltılarda ortaya çıkan manzarayı da özetleyen yazar, "Türkler hiç kaçırmadı. Onların isteği daha büyüktü, bu kadar basit. Bazen futbol taktik ve tekniğin ötesine geçer, Türkiye'nin penaltılarda yaptığı da buydu" derken, maçın gerçekten farklı bir maç olduğunu vurguladı.

-120 DAKİKA DURDULAR, 180 SANİYE İNANILMAZ OYNADILAR-

The Independent gazetesi de Türk milli takımının 120 dakika durup, 180 saniye Avrupa Kupası 2008'de görülmüş en "inanılmaz futbolu" sergilediğini, Biliç'in takımının sinirlerinin çökmesinden sonra Türkiye'nin maçı penaltılarla kazandığını yazdı.
Hırvatlar'dan "sahanın her yerinde düşmüş askerler gibi yatıyorlardı, bize de 'gerçekten bütün bunlar oldu mu' diye düşünmek kaldı" diye söz eden yazar, "her şey sonunda başladı. Drama Hırvatistan'ın golüyle bitmedi. Türkler İsviçre ve Çek maçlarından sonra üçüncü geç gelen golü buldu. İngiltere fatihleri turnuva dışına gitti. Biliç çıldırdı, Türk futbolcular ise Terim'in üstüne atlamış sevinç gösterileri yapıyordu. Kimin inisiyatifi ele geçirdiği belliydi. Hırvatların donmuş yüzlerini gören kimse penaltılarda onlara bir penilik bahis bile oynamazdı" görüşünü vurguladı.
Stadyumdaki herkesin Türkiye'nin beraberlik golünün ardından Hırvatistan'ın geleceğinde galibiyetin bulunmadığını adeta hissettiğini de vurgulayan Independent yazarı, "Ya Türkiye? Kendi ülkelerinin dışında pek azı bilinen bir grup futbolcu kendilerini bir başka yarı finale taşıdı, 2002'de de dünya kupasında aynısını yapmışlardı. Türkiye belki Avrupa 2008'in son dördünde futboluyla ışıldamıyor, ama kimse son düdük çalana kadar onların üstünü çizemez" dedi.
Daily Mail gazetesi de Türkiye'nin ilk kez Avrupa kupasında yarı finale çıktığını hatırlatırken, Fatih Terim'in "imparator" lakabıyla tanındığını belirtti ve "bu başarının ardından bakalım şimdi nasıl bir onur unvanı bahşedilebilecek?" diye sordu.
Gazete, Türkiye'nin macerasının Basel'de Almanya karşısında sona ereceğini de öne sürerken, "Çünkü cesaret adına sahip olduklarına, gerçek yetenek adına sahip değiller. Onlar son sekiz takim içinde en kötü olanı ve bir kez daha bu kadar şanslı olmaları düşünülemez. Almanlar'a karşı değil, hele iş penaltılara kalırsa" iddiasında bulundu.
The Sun gazetesi de "Türkler dalgasını geçiyor" derken, "Nasıl olup da bunu hep başarıyorlar?" sorusunu sordu. 2008 Avrupa Kupasında Türk milli takımının üçüncü kez "ölüp dirildiğini" yazan gazete, "ama bu kez gerçekten inanılmazdı" diye yazdı.
"Bu macera gerçekten de Almanya karşısında yarı finalde sona ermeli" diye yazan Sun gazetesi, Terim'in pek çok sakat ve cezalı oyuncusu olduğunu hatırlattı. İngiltere fatihi Hırvatların işi penaltılara bırakmamış olması gerektiğini belirten ve "Türkleri penaltılara kalmadan gömmüş olmalıydılar" görüşünü savunan gazete, yorumunu, "Şimdi hepimiz biliyoruz ki, Türkiye söz konusuysa maç gerçekten bitene dek, hiçbir şey bitmiş sayılamaz" diye tamamladı.

-MİLLİ TAKIMIN YARI FİNALE YÜKSELMESİ İSPANYOL BASININDA:
Öte yandan; Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde penaltı atışlarında Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale çıkan Türkiye'nin başarısı İspanyol basınında geniş yer aldı.
Spor gazetesi AS "Taktik gibi inanılmaz bir şey" başlığını atarken, "Bir maçtan ziyade, traji komik, hüzünlü bir tiyatro gibiydi. Saat ile beslenen Türkiye, 3. mucizesini yaptı. Kahraman bir rol oynayan Rüştü karşısında Hırvatistan kan kaybından öldü" denildi. Sahanın en iyisini Hırvat Modric olarak seçen AS, en kötüsünü de "Nihat" olarak gösterdi.
Gazete, Türkiye'nin beraberlik golünü atan Semih için de "Başa çıkılamayan bir takımın cesaretini ve inancını temsil etti" yorumunda bulundu. Marca gazetesi, "Türkiye çiçeği bir bahçe" ifadesini başlığına çıkartarak, "Türkiye, Dünya Kupası'nda olduğu gibi tek bildiği yolla kahramanca yarı finale yükseldi. Türk taraftarların takımlarının maçlarında ilk yarıyı izlemelerine gerek yok, istediklerini yapsınlar, son 20 dakika izlesinler yeter. Türkiye'de tek bir kahraman yok. İsviçre maçında Arda, Çek Cumhuriyeti maçında Nihat, Hırvatistan maçında Semih ve Rüştü. Mucizeye hepsi katılıyor, bunların hepsi deli!" değerlendirmesini yaptı.
Diğer İspanyol gazetelerinde ise şu başlıklar atıldı:
El Pais "Türk deliliği", El Mundo "Viyana en deli finallerden birine sahne oldu. Şanslı Türkiye penaltılarla yarı finalde", ABC "Dünya Kupası 3.'lüğünden 6 yıl sonra Türkiye, Avrupa Kupası'nda yarı finale kalarak yine uluslararası arenaya çıktı", Sport "Hitchock filmi gibi bir finalin ardından Türkiye penaltılarla yarı finalde", El Mundo Deportivo "Yeni bir Türk mucizesi".
Öte yandan, milli futbolcu Nihat Kahveci, İspanyol basınında yer alan açıklamalarında "Finale sadece bir adım kaldı sonra İspanya'yı finalde bekliyoruz. Ama şimdi bunu düşünmüyorum, çünkü yeni bir tarihi maç daha yaptık. Almanya çok güçlü ve kazanması zor bir takım" dedi.

-NEMZETİSPORT: "ALLAH HER ZAMAN ONLARA YARDIM EDİYOR"
Bu arada; Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yarı finale kalma mücadelesinde Hırvatistan'ı eleyerek Almanya ile eşleşmesi Macar medyasında geniş yer aldı.
Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin trajlı Nemzetisport, ilk üç sayfasını tamamen Türklere ayırdı. Gazete attığı manşette "Yüksekgerilim" derken, başlığın hemen altında yarı finale kalan Türk futbolcularının sevinç resmine yer verdi. İkinci ve üçüncü sayfada atılan manşet ise "Allah her zaman onlara yardım ediyor" sözleri yer alırken, manşetin altında Türk futbolcuların sevinçleri fotoğraflarla verildi.
Nemzetisport'ta maçla ilgili yazılarda ise Türkiye'nin şampiyonada toplam sadece 6 dakika önde oynadığı, ancak buna rağmen yarı finale kalmayı başardığı belirtildi. Gazete, ay-yıldızlıların inanılmazı başararak, uluslararası bir takım olan Almanya'nın yarı finaldeki rakibi olduğunu, Semih'in yine hiçbir şeyin inanılmaz olmadığını kanıtlayarak, hayatta kalma sanatçılarının yarı finale çıktığı yorumlarına yer verdi.
Macaristan'ın en önemli günlük siyasi gazetesi olan Nepszava ise "Trajedi dönemeçleri, Türkiye yarı finalde" şeklinde attığı başlığın ardından, "Türklerin inadı yarı finali getirdi" diye yazdı.
Macaristan medyasındaki diğer başlıklar ise şöyle oldu:
Origosport: "Türkiye'ye karşı önde oynayan yanar"
Mahu: "Allah ebedi"
Samsungsport: "Avrupa'da Türk tehlikesi"
Zoon: "İnanılmaz dirilişin ardından Türkler ilk dörtte"
Figyelönet: "Viyana'da Türk Zaferi"

İTALYAN BASINI! LA GAZZETTA DELLO SPORT: "YEDİ CANLI TÜRKİYE"
Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesi İtalyan spor gazetelerinde de geniş yankı buldu.
La Gazzetta dello Sport, sonucun penaltılarla belirlendiği maça ilişkin haber başlığında, "Penaltılar. Hırvatistan'ın yıkılışı. Ve yedi canlı Türkiye" dedi.
Karşılaşma, spot cümlelerinde ise "199. dakikada Klasniç-gol, 121. dakikada Şentürk'ün cevabı. Ardından da şok" biçiminde özetlendi.
Futbol açısından sıkıcı bir karşılaşma sonrasında uzatmaların son bölümünde heyecanın doruk noktasına ulaştığına değinilen haberde, "Unutulması gereken bir maç, son anda futbol tarihinin unutulmazları arasına giriverdi" denildi.
Teknik direktör Fatih Terim'in maç sonrasındaki değerlendirmeleri ise "Terim: En büyükler arasındayız" başlığı altında ayrı bir haber olarak sunuldu.
Terim'in, "Bizim felsefemiz şu: Hakem düdüğü çalmadığı sürece maç henüz bitmemiştir" dediğini belirten La Gazzetta dello Sport, Hırvat Teknik Direktör Biliç'in ise "Neler olup bittiğini hayatım boyunca kendime asla izah edemeyeceğim" dediğini kaydetti.

Corriere dello Sport ise maç sonucunu ilk sayfadan, "İnanılmaz Türkiye: 121'de durumu eşitledi, penaltılarda geçti" başlığıyla anons etti.
İç sayfada ise "Maratonun ardından Türkiye mucizesi" başlığını n kullanıldığı haberde, şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. Şanslı ve şeytani Terim'in çocukları uzatmaların ikinci yarısında, Klasniç'in golünden iki dakika sonra, uzatma dakikasının son saniyelerinde, golü attıklarında Hapel Stadı'nda coşku patlaması yaşandı. Türkler, şimdi Basel'de Almanya'yla hesaplaşacaklar, ama bayram dün gece yaşandı."
Son anda maçtaki heyecanın had safhaya ulaştığına da işaret edilerek, "Kalp krizi bile yaşanabilirdi. Modriç, Rakitiç ve Petriç'in penaltı hatalarıyla birlikte, Türkiye yarı finale uçmayı başardı" denildi.
Terim?in değerlendirmeleri ise, "Bu büyük sevinci hak etmiştik" başlığı altında ayrı bir haber olarak aktarıldı.
Tuttosport gazetesi ise "Hırvatistan'da hayal kırıklığı. Türkiye penaltılarda yendi" başlığını kullandı. Spot cümlelerinde ise "Klasniç, uzatmaların bitmesine bir dakika kala gol attı, ama Şentürk anında durumu 1-1 yaptı. Türkler yine son anda toparlandılar. Şimdi sırada Almanya var" denildi.
Maça ilişkin değerlendirmelerde, Hırvatistan'ın aldığının d üşünüldüğü anda her şeyin ters yüz olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:
"Her şeyin bitmiş olduğunun zannedildiği anda, oyuna sonradan girmiş olan Semih'le, tıpkı Çek Cumhuriyeti maçında olduğu gibi bitiş düdüğü ne ramak kala durumu eşitlemeyi başardılar. Ardından penaltılar geldi. Osmanlılar şaşırmadılar, Hırvatlarsa acınacak durumdaydı (4 atışta 3 hata!)"
Tuttosport, Terim'in basın toplantısındaki sözlerini ise "Türkler bizlerle gurur duyun" başlığıyla özetledi.

-ALMAN TELEVİZYONLARI, ALMANYA'NIN TÜRKİYE'Yİ YENECEĞİNİ SAVUNDULAR

Alman televizyonları, hafta sonunda önemli bir haber olmaması nedeniyle de Türkiye'nin yarı finale yükselmesiyle ilgili haber ve yorumlara geniş bir şekilde yer vererek, Almanya'nın Türkiye'yi yeneceğini savundular.
Alman özel televizyonu N24, Türklerin Berlin'deki coşkulu kutlamalarıyla ilgili görüntülere yer verdi, daha sonra da İstanbul ve Viyana'ya bağlanarak bu kentlerdeki durumu izleyicilere aktardı.
Türklerin İstanbul'da sabah saatlerine kadar çılgınca eğlendikleri ve sokaklarda yastık savaşı bile yaptıkları anlatılan haberde, kutlamaların büyük ölçüde olaysız geçtiği, ancak Türkiye'nin çeşitli illerinde tabancalarla yapılan kutlamalar sırasında çok sayıda insanın yaralandığı, bir kadının da hayatını kaybettiği belirtildi.
Viyana'da ise yenilgiyi hazmedemeyen bazı Hırvat taraftarların sokaklarda Türk taraftarlara saldırdıkları ve zaman zaman şiddetli kavgaların yaşandığı kaydedildi.
Haberde yapılan yorumlarda ise Alman milli takımının Türkiye'ye karşı kazanacağı görüşüne yer verildi. Alman özel "n-tv" televizyonu da benzer haber ve görüşlere yer verdi.
Bu arada Almanya'da, Türkiye'nin yarı finale yükselmesinin yankıları da sürüyor.
Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Hamburg eyalet meclisi Aygül Özkan, "Türkiye olarak kazanmamıza sevindim. Almanya-Türkiye maçının çok heyecanlı olacağına inanıyorum. Dostluk maçı olsun, şiddetsiz, kavgasız ve huzurlu bir maç olmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin buraya kadar gelmesi bile sevindirici. Kazanmak her şey demek değil, yine de Türkiye'ye başarılar diliyorum" dedi.
Sol Partili Bremen Eyalet Meclisi üyesi Şirvan Çakıcı, "Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasını parlamenter arkadaşlarımla birlikte Berlin'de kutladık. İnşallah haftaya da kazanırız. Türkiye için büyü k bir fırsat doğdu, gönlüm Türkiye'den yana" şeklinde konuştu.
Gelsenkirchen İşadamları Derneği Başkanı ve Avrupa-Türk İş adamları Birliği Almanya Koordinatörü Yıldıray Cengiz, "Türkiye-Almanya maçının heyecanlı geçeceğine inanıyorum. Almanya'daki Türkler açısından bu maç büyük önem kazanmakta. Bazı korkular var. Ancak bu bir dostluk maçı olacak ve dostluğun galip geleceğine inanıyorum" dedi.
"Hamburger Abendblatt" adlı gazetenin politika redaksiyonu şefi Thomas Frankenfeld, "Türkiye-Hırvatistan maçında Türkiye'yi destekledim. Onların yanında yer aldım. Türklerin kazanmasını büyük bir içtenlikle bekledim. Ancak, çarşamba günü bir yurt sever olarak elbette Almanya diyorum. Eğer Almanya, Portekiz karşılaşmasında oynadığı gibi oynarsa bu maçı da alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
"Bild am Sonntag" gazetesinin genel yayın yönetmeni Klaus Schlichtmann da "Hırvatistan karşılaşmasında Türkiye bir anlamda moral buldu. Ancak çarşamba günü Almanya'ya karşı Türkiye ne yazık ki, son dakika golü ve şansını elde edemeyecek" şeklinde görüş belirtti.
Öte yandan, Köln Arena'da dev ekranda maçı izleyen Köln Büyük şehir Belediye Başkan yardımcısı Elfi Scho-Antverpes de yarı final sevincinde Türklerle birlikte coştu.

-YUNANİSTAN TV-100 KANALI HABER ŞEFİ ORALOGLOU:
-"İNŞALLAH SİZ DE BİZİM GİBİ KUPAYI ALIRSINIZ"
Yunanistan TV-100 Kanalı haber şefi Antonios Oraloglou, Türkiye A Milli Futbol Takımının Hırvatistan karşısında kazandığı zafere ilişkin, "İnşallah siz de bizim gibi kupayı alırsınız" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Yunanistan ET-3 ve TV-100 televizyonları ile Eleftheria, Makedonia, Angelioforos ve Ta-Nea gazetelerinin temsilcilerinden oluşan heyet, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi ziyaret etti.
Zeybekci, kabulde yaptığı konuşmada, 2005 yılında Türk-Yunan Dostluk Derneği vasıtasıyla iki ülke arasında çeşitli etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştirildiğini anlattı.
Denizli'de ağırladıkları Yunan misafirlerinin davetlisi olarak Samos Adası'nı ziyaret etme fırsatı bulduklarını bildiren Zeybekci, şunları kaydetti:
"Birlikte çok güzel etkinlikler yapma fırsatı bulduk. İki ülkenin halkı aynı toprakların insanı. Bu yüzden halklar arasında kardeşlik ve dostluğun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İki ülke arasındaki dostluğun da siyasetçiler değil, halkların birlikte olmasıyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Kardeş şehrimiz Larissa ile ilerleyen dönemlerde çok daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum."
Yunanistan'da yayın yapan TV-100 kanalı haber bölümü şefi ve program yapımcısı Antonios Oraloglou ise iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün iyiye gitmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
2002 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nı Yunanistan'ın kazandığını hatırlatan Oraloglou, "4 yıl önce kupayı biz aldık, ama büyük bir takı m değildik. Sizin gibi oynadık. Siz de büyük takım değilsiniz, ama çocuklarınız canlı oynuyorlar. İnşallah siz de bizim gibi kupayı alırsınız" dedi.
Ziyaretin sonunda, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, Yunan gazetecilere çeşitli hediyeler verdi.

-AVUSTURYA GAZETELERİ: "PENALTI GERİLİMİ VE TÜRKLERİN BAYRAMI"
(A) Millilerin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla mağlup etmesini Avusturya gazeteleri, "Penaltı gerilimi ve Türklerin bayramı" ortak başlığıyla manşetlerine taşıdılar.
Avusturya'nın yüksek tirajlı günlük gazetelerinden Österreich, birinci sayfasından fotoğraflı olarak anons ettiği maç haberine 2. ve 3. sayfaların tümünü ayırarak, "Türkiye penaltı gerilimini kazandı" başlığını kullandı.
Haber yorumunda, Hırvatistan'ın üç penaltı atışını gole çeviremediğine işaret eden Österreich gazetesi, "karşılaşmanın sadece TV başındaki seyircileri değil stattaki ateşli taraftarları bile sıkacak kadar yavaş geçtiğini, ancak uzatmalarda ve penaltı atışlarında heyecan ve gerilimin doruğa tırmandığını" yazdı.
Gazete, 25 Haziran'da İsviçre'nin Basel kentinde oynanacak olan Türkiye-Almanya yarı final maçına ayırdığı bir haberine ise "Türkler şimdi de Almanya'yı temizlemek istiyor" başlığını attı.
"Avrupa şampiyonluğunda rekora sahip Almanya, Basel'de Türkleri bekliyor" diyen Österreich gazetesi, Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw'ün "Türklerden saygıyla söz ettiğini" yazdı.
Österreich gazetesi, haberinde Löw'ün, "Türkler Avrupa futbol şampiyonasında kendilerinin ciddiye alınması gerektiğini kanıtladılar. Oyunun sonucu ne olursa olsun Türkler çok tehlikeli olabiliyorlar" sözlerine yer verdi.
Kronen gazetesi, maç haberini birinci sayfasından resimli olarak verirken, "Viyana'da Türklerin bayram akşamı" başlığını kullandı. Kronen gazetesi, "Türk milli takımının maçın son dakikalarında gerilimli bir polisiye filme taş çıkartacak bir beceriyle Hırvatistan'ı mağlup edip yarı finale yükseldiğini" yazdı.
Günlük Kurier gazetesi de birinci maç haberini sayfasından resimli olarak anons ederken, "Türkiye- Hırvatistan; Viyana'da gerilim filmi" ifadesini kullandı.
Kurier spor bölümünde, "Viyana'da sıcak akşam" üst başl ığıyla karşılaşmaya tam sayfa ayırdı ve "Penaltı geriliminden sonra klakson konseri" başlığını kullandı.
Sayfada coşkuyla eğlenen Türk taraftarların yanında ağlayan bir H ırvat taraftarın fotoğrafını kullanan Kurier gazetesi, "Türk taraftarların maçın sonuna doğru takımlarının kaybettiğini kabullenip kent merkezindeki taraftar bölgesini terk etmeye hazırlanırken gelen uzatma ve penaltı atışlarıyla zafer çığlıkları attıklarını" yazdı.
Kurier gazetesi, spor bölümünde iki tam sayfa ayırdığı fotoğraflı haberinde de Türk taraftarların Cumartesi sabahına kadar eğlendiklerini yazdı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GRÖNLAND ERİRSE DENİZLER 12 METRE YÜKSELECEK

LİSELİ 100 'YTL'YE 1 KM'DEN SES DİNLEME ALETİ YAPTI

GUUUK COM.CULAR TÜYDÜ
»  290 TRİLYON NEREDE? CEVAP BEKLİYOR!
»  KENE 'NİN HEDEFİ SAĞLIK BAKANLIĞI
»  GÖKÇEK, BEDAVA KARPUZ DAĞITACAK
»  ERDOĞAN'IN ÇILDIRDIĞI AN
»  GÜMÜŞHANE ŞİRAN'DA ÇATIŞMA, 3 ASKER YARALI
»  BAYKAL, MİLLİLERİN BAŞARISINI SMS'LE KUTLADI
»  HIRVATLAR 2 TÜRK'Ü ÖLDÜRDÜ
»  BÜYÜKANIT, MAÇI AYYILDIZLI FORMA İLE İZLEDİ
»  ERDOĞAN: "EŞİM AĞLAYARAK BENİ ARADI"
»  "70 MİLYONUN İSLAMİYETİYLE BUNLARINKİ FARKLI MI?"
»  "DAVA DOLAYISİYLE KAN KAYBEDİYORUZ"
»  "ATATÜRK CUMHURİYETİ DEVAM EDECEK Mİ?"
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN "ZIKKIM" AÇIKLAMASI
»  SEZER: HER ŞEYİ SATTILAR AMA HANİ YATIRIM NEREDE?
»  ÖZYÜREK: O TARAFA KARŞI GENELKURMAYI GÖREVE ÇAĞIRDI
»  ASKERLERE GÖRÜNTÜLÜ TELEFON MÜJDESİ
»  CHP'Lİ BAŞKAN YAKA PAÇA GÖZALTINA ALINDI
»  "TÜSİAD SÖYLEYİNCE ENTEL OLUYOR"
»  YENİ, ÇİN OTOMOBİLLERİ GELİYOR
»  GENELKURMAY, ASKERİ MAHKEMESİNDEN YAYIN YASAĞI
»  PKK BASKININA GÖZ YUMULDU İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.