Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE'YE ABD'NİN SÖMÜRGESİ GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADILAR
TÜRKİYE YE ABD NİN SÖMÜRGESİ GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADILAR
 
Bağıımsız Türkiye cumhuriyeti ABD'nin verdiği emirlerle yönetilir hale getirildi. ABD Savunma bakanı Gates harekatın bitiş tarihini'de verdi.
 
27.2.2008 - 20:05

Operasyonun bitiş tarihini o açıkladı

ABD Savunma Bakanı Robert Gates Ankara’da kısa ama kritik temaslarda bulunacak. Türk Silahlı kuvvetlerinin PKK unsurlarına yönelik olarak Irak’ın kuzeyine başlattığı kara harekatından bir hafta sonra gerçekleşecek olan bu ziyaretin ana konusunu Güneş Harekatı, PKK’ya karşı işbirliği ve genişletilmiş istihbarat oluşturacak.

Kapsamlı Hindistan, Endonezya ve Avusturalya ziyareti ardından Ankara’da temaslarda bulunacak olan Gates’in Milli savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’la görüşeceği ifade ediliyor. Gates’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından da kabul edilmesi öngörülüyor.

Gates Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesinde yaptığı açıklamalarda, operasyonun kısa sürmesini istemiş ve Türkiye'nin uzun süredir devam eden PKK sorunuyla, askeri olmayan girişimleri de içeren geniş kapsamlı bir yaklaşım izleyerek mücadele etmesi gerektiğini belirtmişti. Gates ayrıca Avusturalya ziyareti sırasında Irak ve Afganistan deneyimlerine işaret ederek terör probleminin sadece güvenlikle alakalı değil ekonomik ve politik yanları olduğu vurgusunu da yapmıştı.

ABD ile geliştirilmiş işbirliği kararı 5 Kasım’da gerçekleşen Erdoğan-Bush görüşmesinin ardından alınmış ve Aralık ayı başında TSK hava harekatı başlatmıştı. Önceleri Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyonuna sıcak bakmayan ABD, PKK ile çatışmaların yoğunlaşması ve Türk halkının tepkilerinin artması sonucu sınırlı operasyona yeşil ışık yakmıştı.

GATES: OPERASYON BİR İKİ HAFTA SÜRECEK

Hindistan ziyareti sırasında gazetecilere Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği kara operasyonu ile ilgili açıklama yapan Gates, 21 Şubat’ta başlayan operasyonun kısa sürmesi gerektiğini belirterek, “birkaç gün, hatta bir veya iki hafta ama aylar değil” dedi.

“ABD ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e söylediğim şeyi tekrarlayacağım” diyen Gates, “sadece askeri eylem Türkiye için terörizme sorununu çözmeyecek” şeklinde konuştu.

Beyaz Saray da pazartesi günü yaptığı açıklamada operasyonun kısa sürmesi gerektiğini kaydetmişti.

SON BİR AY İÇİNDE PKK KONUSUNDA ABD İLE 4. TEMAS

Türkiye ve ABD arasında PKK konusunda yaklaşık son bir aydan beri 4. üst düzey temas gerçekleşiyor. 28-29 Ocak’ta "Yüksek Düzeyli Savunma Grubu" toplantısına katılmak üzere Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ABD’ye gitmiş ve o toplantının yanı sıra Bush yönetimiyle çok yoğun temaslarda bulunmuştu. 13 Şubat’ta ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright, Ankara’ya ziyaret gerçekleştirmiş bu ziyareti yine Şubat ayında ABD Adalet Bakanı Michael Mukayes’in ziyareti takip etmişti. ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in yarın Ankara’da gerçekleştireceği temaslar Türkiye ve ABD arasında son bir ay içinde PKK konusunda gerçekleştirilen 4. temas olacak. Gates Ankara’daki temaslarının ardından Türkiye’den ayrılacak.

ABD PKK'nın tam ortadan kaldırılacağı zaman askerleri çektirerek yeni bir taktik uygulama peşinde olduğu izlenimini veriyor. Birde ayrıca Türk hükümetinin kendilerine ne kadar bağlı olup olmadıklarını sınamek için bu tür davranışlarda bulunuyorlar.

 İran'a yapılacak yaptırımlarda Türkiye'yi ullanmak isteyen ABD'de Afganistan ve ırak'ta kendi askerlerinin yerine kullanacağı muharip sınıf askerler içinde türkiye'ye bastırdığı sızan haberler arasında. Burada göstermek istedikleri şey " biz istersek PKK'yı yok edebilirsiniz Bunun içinde bizim söylediklerimizi yerine getirmek zorundasınız" dayatmalarında bulunuyorlar. x

Devletin üst düzey ABD ziyaretleri sırasında kendilerinin e biatsöylediklerinin dışına çıkılmayacağı savunma bakanı Gates'in söylediklerinden hemde ABD'li diğer yetkililerin açıklamalarından anlaşılıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞEHİT CENAZELERİ HÜKÜMETE TEPKİYE DÖNÜŞMEYE BAŞLADI

BAKANIN EŞİ HASTALANDI, SOSYAL GÜVENLİK YARINA KALDI

BU TERÖRİST GRUP OLDUĞU GİBİ İMHA EDİLDİ
»  KIYAK ZAM AKP'Lİ VEKİLLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
»  AKP'Lİ AKGÜN'DEN 17. MADDE ÇARKI
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A 40 BİN YTL’LİK DAVA
»  "TÜRBAN'I OPERASYON GÜNÜ ONAYLAMAM TESADÜF"
»  230 TERÖRİST İMHA EDİLDİ 24 MEHMETCİK ŞEHİT
»  O HAİN LAYIK OLDUĞU GİBİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  MECLİS'TE KAPATILAN BELEDİYELER GERGİNLİĞİ
»  İŞTE KÖY OLACAK BELEDİYELER
»  CHP'DE SARIGÜL DEVRİ KAPANDI
»   CUMHURBAŞKANI GÜL: BİZİM İŞGAL NİYETİMİZ YOK
»  DTP'LİLER, BUGÜN DE TERÖR ESTİRDİ
»  TALABANİ, DAVETİ KABUL ETTİ
»  TOBB BAŞKANI TÜRBAN PAZARLIĞINI ANLATTI
»  "ŞARKILI TÜRKÜLÜ PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRIN"
»  OPERASYON'DA 5 ŞEHİT DAHA
»  BAKAN ÇELİK'TEN TUZLA EYLEMCİLERİNE TEPKİ
»  AKP'Lİ AKGÜN'DEN 17. MADDE TEKLİFİ
»  ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATAN KARELER...
»  MSN'DEKİ SON TUZAĞA DİKKAT
»  CHP'NİN BAŞVURUSU, ANAYASA MAHKEMESİ'NDE
»  KARDEŞ ÖCALAN'IN AŞK TRAFİĞİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.