Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3215
EURO
34,7694
IMKB
10.262,000
ALTIN
2.388,690
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Türkiye Efsane Sporcusuna Ağladı
Türkiye Efsane Sporcusuna Ağladı
 
Tüm zamanların en iyi haltercisi, Türkiye'nin yetiştirdiği ender sporcularımızdan Naim Süleymanoğlu için cenaze töreni düzenlendi.
 
19.11.2017 - 20:35

Türk sporunun efsane ismi olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. 1.47’lik ‘Cep Herkülü’ unvanlı unutulmaz sporcu bugün öğle vakti Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze namazının ardından, Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi.

Süleymanoğlu'nun rakibi olan Yunan halterci Leonidis de cenazeye katılan isimler arasındaydı. Leonidis, Naim Süleymanoğlu'a Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek veda etti.

Türk sporunun 1 numaralı ismi, yakaladığı başarılar ve kırdığı rekorlarla dünya tarihine geçen, Türk halkını yarıştığı her organizasyonda ekranları başına kilitleyen efsane halterci Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında İstanbul’da hayata gözlerini yumdu.

Cenazesi Fatih Camii'ne getirildi

Habertürk'te yer alan habere göre 28 Eylül'den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) için bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Öğle namazına müteakip düzenlenecek tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi.

Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde "Kalbimizdesin" yazıldığı görüldü. Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldırığı törene Süleymanoğlu'nun yakınları gelmeye başladı. Öte yandan, caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Tabutunu öperek veda etti

Süleymanoğlu'nun rakibi olan Yunan halterci Leonidis de cenazeye katılan isimler arasındaydı. Eskiden Süleymanoğlu'un en önemli rakibi olan Leonidis Fatih Camii'nde Süleymanoğlu'nun tabutunun yanına geldi. Tabutun başında bir süre bekleyen Leonidis, ardından Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek veda etti. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

Öte yandan Milliyet'e konuşan Leonidis, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yüzyılın en büyük atletiydi"

"Öncelikle bana burada olma fırsatını veren Türkiye Halter Federasyonu’na teşekkür ediyorum. O benim rakibim değil, dostumdu. Bu sadece benim ve arkadaşları için değil. Halter ailesi ve bütün atleizm ailesi için çok üzücü birgün. Naim Süleymanoğlu geçtiğimiz yüzyılın en büyük atletiydi. Bu kayıp herkes için çok üzücü."

"O beni daha iyi bir atlet yaptı"

"Naim, ağırlık kaldırma kariyerime başladığımda benim için efsaneydi. Onunla karşılaştığım ve ona yakın olduğum için çok şanslıyım. O beni daha iyi bir atlet yaptı. Çünkü o benim için ve ağırlık kaldırma camiasındaki herkes için çok yüksek bir hedefti. Ama inanıyorum ki hiç kimse onun gibi olamaz. Çünkü o mükemmel bir atletti."

"Son görüşmemizde ona tavsiyelerde bulundum"

"Onunla son görüşmem 2012’de Antalya’da oldu. Avrupa Halter Şampiyonası’nda karşılaştık. Bütün Türk arkadaşlarım da oradaydı. Halil Mutlu ve Sunay Bulut’la birlikte oturup konuştuk. O zaman onun son sorunlarıyla ilgili konuştuk. Çünkü sağlık sorunları vardı. Oturduğumuzda ona bir dostu olarak hayatı ve neler yapabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundum. Hayatı ve kilosuyla ilgili tavsiyeler verdim. Herşeye sahipsin, insanlar seni seviyor, paran var dedim. Bu dostça bir konuşmaydı. Onunla ilgili daha sonra her karşılaştığımda arkadaşlarıma her Naim’in nasıl olduğunu sorduğumda hiç iyi haberler almıyordum. Bu benim Naim’le ilgili son konuşmamdı."

Başbakan Binali Yıldırım: Milletimizin başı sağolsun

Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden, yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, Naim Süleymanoğlu'nu ahirete yolculuk edeceklerini belirterek, "Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış, bir efsane, kahraman sporcumuzdur" diye konuştu.

Süleymanoğlu'nun birçok olimpiyat ve dünya şampiyonluğu ile 46 rekor kıran bir sporcu olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öyle ki ağırlığının 3 katı fazlasını bir seferde kaldırarak erişilemeyecek bir rekoru da gerçekleştirmiştir. Defalarca ay yıldızlı bayrağımızı minderde göndere çekmeyi başarmış ve 80 milyon milletimizin göğsünü kabartmıştır. Genç yaşta kaybettiğimiz, milli haltercimiz, efsane sporcu Naim Süleymanoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ailesine başsağlığı diliyorum, milletimizin başı sağ olsun."

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın: Çok önemli bir sporcuyu kaybettik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak şu ifadeleri kullandı: "Milletimizin başı sağolsun. Türk sporunun gelişmesinde, Türkiye'nin dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynamış bir sporcumuzu kaybettik. Tedavisini takip ettik. Rize'deyken haberi aldık, doktoru aradı bizi. Kırdığı rekorları kimsenin kıramadığı çok önemli bir sporcuyu kaybettik. Türk sporu için çok acı. Bu ülkeye kazandırdıklarını asla unutmayacağız. 88 Seoul, 92 Barselona ve 96 Atlanta Olimpiyatları'nda elde ettiği başarılarla olimpiyat ve Türk spor tarihine adını yazdırmış bir sporcu... Sayın Başbakanımız da cenazeye katılacak. Başarılı bir karaciğer nakli gerçekleşti ama ardından yaşanan diğer sorunlar nedeniyle hayatını kaybetti. Türk sporu olarak böyle bir şampiyonu kaybetmenin acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz. Onun Bulgaristan'dan gelişi, soydaşlarımız için de önemli bir adımdı. Sayın Turgut Özal'a da, kendisini Türk sporuna kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Naim Süleymanoğlu'nun mekanı cennet olsun, ailesine sabır diliyoruz."

Hidayet Türkoğlu: Çok değerli bir insandı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu şunalrı kaydetti:

"Kolay bir süreç değildi. Son görevimizi yapmak için buraya geldik. Kendisiyle tanışıklığımız vardı, ama bir araya gelemiyorduk. Malum durumdan dolayı kendisi de zor bir süreçten geçiyordu. Allah ailesine sabır versin. Çok değerli bir insandı. Ülkenin sporu için, özellikle 90'lı yıllarda ülkenin dünyada tanınması için çok değerliydi. Bu genç yaşta çekip gitmesi herkesi üzmüştür. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

haftada zirveyle aradaki puan farkını 6'ya indirdi. Sivasspor ise 19 puanda kaldı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kadıköy'de Soldado Patlaması 4-1

Trabzon'da Müthiş Geri Dönüş

Tudor,Adebayor'a Hayran Kaldı!
»  Gomis: Bu Kazadan ders Alacağız
»  "Tudor,Küçük Maçların Büyük Hocası"
»  Aslan Avcısı Konuştu...
»  Başakşehir, Galatasaray'ı Dağıttı, 5-1
»  Kartal'a Akhisar Çelmesi 0-0
»  Arda,Barcelona'ya Pahalıya Patladı
»  TFF, Lucescu İçin Kararını Verdi
»  İtalyanlara Dünya Kupası Şoku
»  Spor Dünyasının Acı Kaybı
»  İstifa Sorusu Lucescu'yu Çıldırttı
»  Lucescu ile Milli Hisarana Devam 3-2
»  Ali Koç Başkanlık İçin Kolları Sıvadı
»  Erdoğan'dan Yabancı Sınırı Açıklaması
»  Naim Süleymanoğlu Acil Ameliyata Alındı
»   Lucescu’ya istifa çağrısı
»  Lucescu: Zamana İhtiyacımız Var!
»  Milli TakımYine Ümit Vermedi 2-0
»  Bahçeli: Galatasaray Adını Değiştirsin
»  Aziz Yıldırım'dan Tazminat Patlaması
»  A Milli Takım Aday Kadroso Açıklandı
»  "Aykut Kocaman'la yola devam ediyoruz"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.