Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2772
EURO
34,8378
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.435,480
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Türkiye,Kimyasal Hadım'ı Tartışıyor
Türkiye,Kimyasal Hadım ı Tartışıyor
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuklara yönelik cinsel istismarın artmasıyla gündeme gelen 'kimyasal hadım'ın sürekli değil, geçici olacağını belirtti. Kaya, "Gündemde olan konu tıbbi tedavi ile geçici süreli baskılama" dedi.
 
22.2.2018 - 11:09

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin katılımıyla 5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı kapsamında Fas’ta bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, gündemin sıcak maddelerinden çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlarıyla ilgili konuştu.

Cezai yaptırımların masada olduğunu belirten Kaya, "Yarın (bugün) Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ başkanlığında bakanlığımızdan 6 yetkilinin katılacağı bir komisyon toplantısı düzenleyeceğiz. Bakanlar kurulunda da konuyu gündeme getirdik, değerlendirmelerde bulunduk. Bu konuda cezai yaptırımların tekrar gözden geçirileceği bir toplantı olacak" dedi.

Kimyasal kastrasyonun (Kimyasal hadım) gündemde olduğunu aktaran Kaya, "Burada kişilerin sürekli cinselliklerinin bastırılması söz konusu değil, gündemde olan konu tıbbi tedavi ile geçici süreli baskılama. Bu konu üzerinde çalışılıyor. Adalet Bakanlığımız daha önce bir yönetmelikle bu konuda bir çalışma başlatmıştı. Danıştay’ın yönetmeliği durdurması ile yeniden bakanımızda yaptığımız değerlendirme sonucu tekrar bu çalışmayı başlattık" bilgisini paylaştı.

Kimyasal kastrasyonun çocuk istismarı ile mücadeledeki cezalardan sadece biri olduğuna dikkati çeken Kaya, "Burada eğitimle birlikte farkındalık oluşturma çalışmaları var. Cezaların artırılmasının ötesinde toplumun tüm kesimlerinin katılım ve desteğiyle her türlü ihmal ve istismara karşı sıfır toleransla mücadele çalışmaları var. İnşallah, ben inanıyorum ki, Türk milleti olarak, medeniyet geleneğimizde asla ve asla yeri bulunmayan bu konu ile kuvvetli bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu

TTB BAŞKANI TÜKEL'DEN UYARI

.Adana'da 4.5 yaşındaki çocuğun istismara uğramasının ardından tartışılmaya başlanan 'kimyasal hadım' uygulaması hakkında Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Raşit Tükel'den uyarı geldi.Prof. Raşit Tükel, "Çıkarılmak istenen yasa ile cinsel suç ve suçlu tıbbileştirilmiş oluyor. Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli" dedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre TTB Genel Başkanı Prof. Tükel, kimyasal hadım konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:“Çıkarılmak istenen yasa ile cinsel suç ve suçlu tıbbileştirilmiş oluyor. Bu kişiler suçlu, öncelikle bunun bilinmesi şart. Ceza neyse uygulanmalı. Kimyasal kastrasyon olarak ifade edilen şey testosteron düzeyini düşürmeye yönelik bir tıbbi uygulama. Kişinin onayı ve sürekli alması gerekir. İlacı kestiği zaman kişi tekrar aynı olacak. Tedavi varsa tedavinin ne olduğu tanımlanmalı, ruhsal rahatsızlık varsa bu şekilde tedavi edilmeli. Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TeröristlereDarbe Üstüne Darbe

Erbakan'ın YeğeniAkşener'e Danışman Oldu

Yok Artık... Google'ı Abdülhamit Bulmuş!
»  YPG Pes Etti, Esad'a Bırakıp Çekiliyor
»  Bakandan CHP'lileri Kızdıran Sözler
»  CHP: Büyük Baraja Takılacaklar
»  İşte Ak Parti-MHPİttifakının Ayrıntıları
»  İnce: 1.Parti Yapamayan Görevi Bıraksın
»  CHP''den Deniz Yücel Tepkisi: Rezalet
»  İyi Partiden Transfer Hamlesi
»  İbrahaim Kalın'dan Flaş Afrin Açıklaması
»  FETÖ'cülerin Yeni Yuvası Olan Ülke
»  Almanya'dan Küstah Afrin Uyarısı
»  Kuzey Irak'tan Acı Haber 2 Şehit
»  Ünlü İş Adamı Fetö'den Tutuklandı
»  Geldikleri Gibi Geri Döndüler
»  BBP'den 'İttifak' Mesajı
»  Akşener'den Gövde Gösterisi
»  TSK Uyardı,Esad Milisleri Geri Çekildi
»  Flaş.. Afrin'de Sıcak Gelişme
»  Kılıçdaroğlu Hızlı Döndü
»  17 FETÖ'cü Sığınma Talebinde Bulundu
»  AK Parti -MHP İttifakının Adı Belli Oldu
»  Çocuk İstismarına Kimyasal Hadım
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.