Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4421
EURO
38,2819
IMKB
9.609,000
ALTIN
3.379,900
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UCUZ KONUT İZDİHAMI!
UCUZ KONUT İZDİHAMI!
 
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bugün İstanbul Kayabaşı'nda dar gelirlilere yönelik aylık 100 lira taksitle satışa çıkardığı konutlara yoğun ilgi olduğu gözlendi.
 
25.8.2009 - 05:38

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı İdari Mali İşler Şube Müdürü Şükrü Sansür, yaptığı açıklamada, Kayabaşı projesinde daha önce birinci etapta, kamusal taleplerle birlikte 10 bin konutu sahiplendirdiklerini, bugün ikinci etapla ise 7 bin 588 konutu satışa çıkardıklarını bildirdi.Bu konutların 504 adedini yoksul gruba, 5 bin 275 adedini alt gelir grubuna ayırdıklarını, bin 809 adedini de sosyal konutların oluşturduğunu ifade eden Sansür, yoksul grubuna ayrılan brüt 47,65 metrekare 1 1 konutların 100 lira taksitle satılacağını söyledi.Sansür, “Başvurularda şu an yoksul grubundan para almıyoruz. Çok fazla evrak istemiyoruz. İstanbul'da 3 yıl oturduğuna dair belge ile nüfus cüzdanı fotokopisi yetiyor. Kurada kazananlardan evrak isteyeceğiz” dedi.

100 lira taksitli konutları almak için başvuran kişilerin hiçbir sosyal güvenlik grubuna tabi olmaması gerektiğini ifade eden Sansür, şu anda gelen evrakları aldıklarını, kurada çıkanları ciddi şekilde inceleyeceklerini kaydetti.

“20'NİN ÜZERİNDE ELEMANLA BAŞVURULARI KOORDİNE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Şükrü Sansür, “Özellikle yoksul gruba yönelik konutlara ilgi yüksek. 20'nin üzerinde elemanla başvuruları koordine etmeye çalışıyoruz” dedi. İstanbul'da 100 lira taksitli konutların satışına ilk olarak Pendik'te başlandığını, Kayabaşı'nın İstanbul'daki ikinci uygulama olduğunu söyleyen Sansür, Türkiye genelinde ise birçok vilayette bu projenin uygulandığını anımsattı.

Şükrü Sansür, “Bu konutların peşinatsız olması, 100 lira taksitle olması ve TOKİ'nin güvenilirliği halkın konutlara talebini artıyor. Müracaatlarla ilgili TOKİ'nin Halkalı Atakent Satış Ofisi'nin yanı sıra İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kartal Yakacık Spor Salonu'nu kiraladık. Vatandaşlarımızı yormamak için müracaatları oradan da alıyoruz” diye konuştu.

Başvuruların 30 Eylül 2009 tarihine kadar devam edeceğini bildiren Sansür, “100 lira taksitli konutlarla ilgili ilk gün 500 talep gelir. 30 Eylül'e kadar da en az 8-10 bin talep geleceğini tahmin ediyorum” dedi.

TOKİ'nin Kayabaşı'nda 100 lira taksitle satışa sunduğu konutların bedeli, 280 ayda, 28 bin lira toplam fiyatla geri ödenecek.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENÇ MUCİTLERİN İCATLARI HAYATIMIZI DEĞİŞTİRECEK

ANTEP BAKLAVASI ULUSLARARASI ALANDA TESCİLLENDİ

BALIKÇILARIN YENİ KORKUSU
»  5 YILDA 13 BİN ÇOCUK, SUÇ İŞLEYİP CEZAEVİNE GİRDİ
»  GÜNEŞ NEMRUT'TAN DOĞAR TUZGÖLÜ'NDEN BATAR
»  YANAN GEZİ TEKNESİ SULARA GÖMÜLDÜ
»  BALIKÇILARIN YENİ KABUSU KAYKAY
»  KÖYE SALDIRAN 2 KURT 13 KİŞİYİ YARALADI
»  KIZILCAHAMAM'DA KAZA : 2'Sİ ÇOCUK 6 ÖLÜ
»  ABD ADALETİ 'İYİ HALİ' TANIMADI
»  BU AĞUSTOS SICAKLARINDA DONARAK ÖLMÜŞ
»  FİGÜRAN PAZARINDA İŞ BEKLEYEN ARTİSTLER!
»  17 YIL SONRAKİ KADER OYUNU!
»  DOKTOR VE HEMŞİRELER DOMUZ GRİBİ TAZMİNATI İSTİYOR
»  ÜNLÜ ORİENT EXPRESS DE TARİHE KARIŞIYOR
»  HİÇ BİR ÖNLEM FAYDA ETMEDİ
»  BÜROKRATLAR LOJMANLARI BOŞALTIYOR
»  BELEDİYE'DE GİZLİ KAMERA ŞOKU
»  ŞEHİT ANNESİ'NDEN OĞLUNA ŞİİR KİTABI
»  BABASI, ÖLECEĞİNİ RÜYASINDA GÖRDÜ!
»  5 BİN TL MAAŞ GARANTİLİ İŞ İMKANI!
»  BİR ANNENİN ACI HAYKIRIŞI...
»  DÜĞÜNLERDE GELİN VE DAMADA TAKILAN SAHTE PARALAR!
»  İFTAR ÇADIRLARI DOLDU, OTELLER BOŞ KALDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.