Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Danışmanı, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Gözlemevi Müdürü Prof.Dr. Osman Demircan, internet sitelerinde yer alan ve Malezya'da çekildiği belirtilen bir gök cismiyle ilgili görüntülerin çok profesyonelce planlanmış senaryodan ibaret olduğunu savundu.
Bu görüntülere bakın, UFO var mı yok mu siz karar verin.
İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
UFO'yu ‘Ne olduğu bilinmeyen uçan cisim’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Osman Demircan, “Bu uçan cisimlerin, hemen bir çağrışımla, uzayda, bizim gibi medeniyet kurmuş canlıların bulunduğu bir yerlerden geldiği düşünülüyor. Öyle bir yerlerin olmadığını iddia etmiyoruz. Evren çok geniş. Öyle yerler mutlaka olmalı. Ancak evren o kadar geniş ki bırakın gidip gelmeyi, böyle UFO düşünceleriyle mesajlaşmak bile mümkün değil. Örneğin, Çanakkale sahilinde bir kum tanesi üzerinde gözle görülemeyen mikrop boyutundaki canlılar ile Kanada'nın batı sahilindeki bir kum tanesinin üzerindeki aynı türden canlıların birbirlerini ziyaret etmesi ne kadar gerçekçi değilse, bu UFO'ların da düşündüğümüz anlamda gelip buraları ziyaret etmesi o kadar anlamsız. Örnek verdiğim bu ölçeğe göre, uzay seyahatleri ile medeniyetler arası ilişkiler, bağlantılar kurulması, seyahatler yapılması mümkün değil gibi. Haberleşmek bile mümkün değil. O nedenle bu cisimler olsa olsa insan eliyle yapılan deneme araçları olabilir veya göz yanılmasıyla başka bir cismi, mesela bir oyuncağı böyle uçan cisim gibi görmüş olabiliriz” dedi.
Malezya'da çekilen ve bugün internet sitelerinde ‘UFO görüntülendi’ başlığıyla yer alan görüntüleri defalarca izlediğini belirten Prof.Dr. Demircan, görüntülerin planlı olarak çekildiğini ancak, kendisinin de UFO'larla ilgili bugüne kadar ortaya çıkmış en profesyonel görüntüyle karşılaştığını söyledi. Prof. Dr. Demircan defalarca, kare kare izlediği görüntülerle ilgili şu yorumu yaptı:
“Görüntüler planlanarak çekilmiş. Ama çok güzel ve inandırıcı yapılmış. Görüntüdeki bina ile cismi karşılaştırdığımızda cismin binadan çok uzakta olduğunu düşünürsek, boyutları için çok büyük denilebilir. Ama binaya çok uzak gözükmüyor. Binayla orantılı büyüklükte bir cisim bu. Belki de deneme aşamasında bir cisim görüntülenmiştir. Böyle bir denemeyi resmi kurumlardan biri, askerler ya da üniversite bir cisim, yeni birşey üretmiş, onu deniyor olabilir. Cisim, ön kısmındaki bir parlamayla aniden görünmez hale geliyor. Bunun anlamı üzerine ışık düşürülüyor. Ya görsel bir oyun, fotoğraf üzerinde yapılan bir işlem ya da çekim çok küçük bir model üzerinde yapılmış. Her şey çok küçük. Bina gerçek bina değil. Cisim küçük bir maket. Işıkla yok olması doğal görünmüyor. Sanki fotoğraf üzerinde veya görüntü üzerinde ışık oyunuyla bunu sona erdirelim düşüncesinden kaynaklanan bir oyun var. Bu oyuna göre de sanki maket üzerinde yapılmış bir çekim. Denemeyi yapanlar ile kamera çekimini yapanlar farklı kişiler olabilir. Ancak çok ilginç, şimdiye kadar benim gördüğüm en inandırıcı görüntü.”