Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4314
EURO
39,3263
IMKB
10.189,000
ALTIN
3.418,000
 
Hava Durumu ANKARA
0 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM,KOÇ'A 'OYUN BOZANLIK YAPIYOR'DEDİ!
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM,KOÇ A  OYUN BOZANLIK YAPIYOR DEDİ!
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 'Galataport'ta şartları bilsem ben de ihaleye girerdim' diyen Rahmi Koç'a, 'İhaleden sonra konuşmak oyunbozanlık olur. Rahmi Bey elmayla armutu karıştırıyor' yanıtını verdi
 
22.9.2005 - 10:03
Hükümetten, "Bize (Tüpraş'ta) parayı 1 - 2 sene içinde öde, deniyor. Galataport'ta ise ödemeler 49 yıla yayılıyor. Şartları bilseydim ben Rahmi Koç olarak ihaleye girerdim" diye eleştiren Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a yanıt geldi. Yıldırım, kendisine bağlı Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün ihalesini yaptığı Galataport konusunda Koç'un sözlerini değerlendirerken, şöyle dedi: "Bu projede üç yıldır çalışılıyor. Herkes ne yapıldığını biliyor. Belki Koç'un şirketlerinin biri de bu ihalede danışmanlık yapmıştır" dedi. "İhaleden sonra konuşmak oyunbozanlık olur. Biz 70 milyona mektup gönderip ihale şöyle yapılıyor, diyemezdik" dedi. Koç'un Tüpraş ile Galataport ihalelerinin ödeme biçimini karşılaştırmasını "yadırgadığını" belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: Fiyat ÖYK'da değerlendirilir "Galataport üst kiralama ihalesi, Tüpraş ise mülkiyet satış ihalesidir. Rahmi Bey elmayla armutu karıştırıyor. Ekmek gibi harcıâlem bir mal düşünün. Belli standarttaki ekmeğin ucuzu pahalısı olmaz. Biri bu ekmeğe fazla veriyorsa aptallık etmiş olur. Galataport ihalesinde ilk sırada yer alan grubun fazla fiyat verip vermediğini bilmiyorum. İhale sonuçları Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) geldiğinde değerlendireceğiz. Galataport özel bir proje. Fiyat için az veya çok diyebilmemiz için elimizde veri olmalı. Kıyası diğer teklif sahiplerinin fiyatına göre yapabilirsiniz." 'Taksidi sonradan öğrendim' Yıldırım, Galataport'a 3.5 milyar euro fiyatı veren Ofer - Global ortaklığının ödemeyi 49 yıla yaydığına ilişkin bilgileri gazetelerden öğrendiklerini belirterek, "Bize kalsa kamu maliyesinin ihtiyaçları için paranın hemen gelmesini isteriz. Ama ödemeler ileri tarihlere yayıldıkça bizden sonraki nesillere para bırakıyoruz sonucu çıkar" dedi. 'Gizli anlaşma var mı, bakılır' Yıldırım; Ofer - Global ortaklığı ile ihalede en iyi ikinci teklif veren grup arasındaki ciddi bir fiyat farkının şüphe uyandırdığı yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine şu görüşleri dile getirdi: "Gizli anlaşma var mı, yok mu ona bakılır. Yarış yapıldıysa, usuller yerine getirildiyse devlet açısından sorun yoktur. Kimsenin teklifini tenkit ediyorum ya da savunuyorum diye anlaşılmasın. Ama biri fazla verdiyse, biz sana fazlalık kısmı iade edelim de demeyiz. Bunu yapsak, bakın o zaman neler olur? Benzer bir fiyat farkı Türk Telekom ihalesinde 1 ve 2. sıralardaki tekliflerle 3. sıradaki teklif arasında da vardı, büyük fark vardı.(MİLLİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ESNAFG ODALARI SEÇİME HAZIRLANIYOR

BAĞ_KUR BORCU OLAN VATANDAŞLARA MÜJDELİ HABER

IMF'TEN CARİ AÇIK UYARISI
»  KİRA ARTIŞI ENFLASYONU GEÇMEYECEK!
»  TÜPRAŞ'İN HİSSELERİ KAYBOLDU!!!
»  KONUT KREDİLERİ FAİZİ 1.20'YE DÜŞTÜ
»  GLOBAL,"UZAN GRUBU İHALESİNE KATILMADIK"!
»  TÜRKİYE, IMF'YE EN BORÇLU ÜLKE
»  BENZİN, LİTREDE 10 KURUŞ UCUZLADI
»  BENZİN'DE İNDİRİM...
»  KONUT KREDİSİNE OLAN TALEP İŞTAH KABARTTI!
»  DUY DA İNANMA... HÜKÜMET, KİRA ARTIYINA 'DUR' DİYECEKMİŞ!
»  TALİH KUŞU ÖZELLEŞTİRMEYE HAZIRLANIYOR
»  HİSARCIKLIOĞLU: "GERÇEK MİLLİYETÇİLİK, ÜLKEYE DEĞER KATMAKTIR"
»  VATANDAŞ VE ESNAF SAHTE 1 YTL'DEN MUZDARİP
»  HALİS TOPRAK FABRİKALARINI SATILIĞA ÇIKARDI
»  TELSİM İÇİN ÖN YETERLİLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI
»  DSP: BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET İNSAFSIZLIK"
»  "MORTGAGE ÜZEBİLİR"
»  "FAİZ'İ GİDER YAZDIRMAM"
»  BİYODİZEL ÜRETİMİ LİSANSA BAĞLANACAK!
»  KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN FATURASI AĞIR... TRİLYONLAR HAVAYA UÇUYOR...
»  MOTOROLA TELSİM İÇİN DÜNYA BANKASI'NA GİTTİ
»  ŞENER: ''TÜRKİYE, AB ÜYELİĞİ İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPMIŞTIR''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.