Polis, mesajlar sayesinde kaçakçı Nayır’ın uyuşturucu trafiğini çözdü, İspanya’daki ortağının izine ulaşmayı da başardı.
İSTANBUL Jandarma Komutanlığı ekipleri, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Cemal Nayır’ı 4 ay önce Florya’daki lüks villasında yakalamıştı. Operasyon kapsamında 80 kilo eroin de ele geçirilmişti. Polis, 9 adamıyla birlikte cezaevine gönderilen Nayır’ın uyuşturucu bağlantılarını çözmek için zanlının cep telefonuyla yaptığı ve silinen mesaj kayıtlarının deşifre edilmesi için Telekomünikasyon Başkanlığı’na yazı yazmıştı. Yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın ardından Cemal Nayır’ın uyuşturucu bağlantısını kanıtlayan kayıtlar deşifre edildi.
‘YEDEK PARÇAYI GÖNDER’
MESAJLARDA Nayır’ın İspanya’da olduğu tahmin edilen ve ‘Paplo’ diye hitap ettiği ortağına gönderdiği talimatlar gözler önüne serildi. 2004 yılından beri tekerlekli sandalyeye mahkum olan Cemal Nayır’ın mesaj şifrelerinde ‘tekerlekli sandalye’yi kullandığı da belirlendi. Ünlü kaçakçının ‘Tekerlekli sandalye yola çıktı’, ‘Yedek parçayı gönder’ ve ‘Parça bozuk çıkarsa bir daha senden almam’ şeklindeki mesajları tespit edildi. Polis yeni deliller ışığında uyuşturucu kaçakçılığının uzantılarını ortaya çıkarmaya çalışıyor.
STAR