Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,8751
EURO
37,3014
IMKB
9.842,000
ALTIN
3.288,400
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VAKİT YAZARI DİLİPAK İSYAN ETTİ
VAKİT YAZARI DİLİPAK İSYAN ETTİ
 
28 Şubat'ın başaktörü eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Erkaya’ya, 'toprağı bol olsun' dediği için tazminata makum edilip, evi haczedilen Vakit yazarı Dilipak isyan etti
 
19.8.2009 - 12:58

28 Şubat sürecinin aktörlerinden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya’nın ölümünden sonra kaleme aldığı bir yazıdan dolayı hakkında tazminat davası açılan Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın 9 yıldır süren dava neticesinde, tazminat karşılığında haczedilen evi dün satıldı. Güven Erkaya hakkında, 26 Haziran 2000 tarihli köşe yazısı nedeniyle 167 bin TL’lik tazminata mahkum edilen Dilipak, satılan evi için, "Bu bir gasptır" derken 28 Şubat sürecinin devam ettiğini söyledi.

"ŞİMDİ HAKKIMI HELAL MI EDECEĞİM?"

Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü’nde satışa çıkarılan ve 230 bin TL değer biçilen evi, 180 bin TL’ye Muhammed Resuloğlu isimli bir kişi tarafından satın alınan Dilipak, yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. 30 yıllık emeği hiçbir hakaretin yer almadığı yazısı yüzünden gasbedilen Abdurrahman Dilipak, “Evim satıldı. Şimdi hakkımı helal mı edeceğim? Satışın iptali için başvuracağım. Hukuk mücadelem devam edecek” dedi.

28 Şubat'ın başaktörü ve Batı Çalışma Grubu'nun mimarı olan Güven Erkaya'nın ölümünden sonra kaleme aldığı yazıda, "Hakkımı Helal etmiyorum”, “toprağı bol olsun” ifadelerini kullandığı için bu cezaya çarptırıldığını ifade eden Dilipak, aynı durumun bir başkasının başına gelmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğini, ilk olarak da satışın iptali için başvuruda bulunacağını açıkladı.

Dilipak sözlerini şöyle sürdürdü: "Esasen aynı gerekçe ile, hakkımda, aynı taraflarca İstanbulda ceza davası için suç duyurusunda bulunulmuş, Ankarada ise tazminat davası açılmıştır. İstanbuldaki davanın davetiyesi tarafıma ulaştı ve davaya girdim ve adresim mahkeme dosyasında mevcutken, Ankarada adresim bulunamadığı gerekçesi ile ilanan tebliğat yoluna gidilmiş ve karar da ilanen tebliğ edilmiştir. Kararın kesinleşmesinden sonra ise hemen evimin adresi bulunarak icra işlemi başlatılmıştır. Öncelikle de evimin eşyası haczedilmiştir." dedi.


"BU BİR GASPTIR!"

"Bir insana yönelitlen bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Bu bir gasptır." diyen Dilibak, aynı durumun bir başkasının başına gelmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğini belirterek  İlk olarak da  satışın iptali için başvuruda bulunacağını hukuk  mücadelesinin devem edeceğini açıkladı.  Brüt 134 m2 olan dairesinin 88 m2 ilan edilerek satışa çıkartıltıdığını ve 180.000 TL den satıldığını ileri süren Dilipak, tahmini borcun ise 160 bin TL civarında olduğunu da belirtti.

"BU OLAY TUZUN KOKTUĞU YERDİR"

Davanın 28 Şubat dönemine ait bir dava olduğunu söyleyen Dilipak, "Erkaya bu gün hayatta olmadığı için Ergenekon davasında sanık değil. Bu gün onun arkadaşlarının o dönemde neler yaptıklarını Ergenekon iddianamesinde okuyoruz.. O gün bunlarıe eleştirdiğim için, Ergenekonvari bir andıçlamanın ardından, bir yıldırma, caydırma, bastırma operasyonunun sonucu, yargısız infaza tabi tutuldum ve evim haczedildi” dedi.

 Dilipak sözlerini şöyle noktaladı: Erkaya gibi, Tolon da beni mahkemeye verdi. Yıllarca askeri mahkemede yargılandım.. Hem müşteki , hem de beni yargılayan mahkemeye üye atama yetkisine sahip, kararı beğenmezse komutan emri ile temyiz yetkisine sahip, sivil bir kişi, darbe girişimlerini eleştirdiği için sanık sandalyesine oturtuluyor.. 28 Şubatta, başkasının yazdsığıı yazıdan ben mahkum oldum. Yazıyı yazarlar hakkındaki dava reddedildi. Yazıya konu sözü söyleyen için de aynı karar verildi.. Bu tuzun koktuğunun işaretidir.."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EVİ İCRA YOLUYLA SATILDI

CEM UZAN, YENİDEN MEDYA'YA GİRİYOR

SELE KAPILAN KAMERAMANIN ZOR ANLARI
»  TAMİNCE, SEYRANTEPE İHALESİNDE
»  ATV HABER HERKEZİ'NDE GERGİN BEKLEYİŞ
»  BEKİR COŞKUN KÖPEK ISIRMA OLAYINI ANLATTI
»  OKYANUSTA KAYBOLAN ESRARENGİZ GEMİ!
»  "SOYTARI" RADYOCUYU GÖTÜRDÜ
»  TEOMAN ALİLİ YENİDEN GÖZALTINA ALINDI
»  İLHAN SELÇUK KISMİ FELÇ GEÇİRDİ
»  RTÜK SINAV YÖNETMELİĞİNDE İLGİNÇ DEĞİŞİKLİK!
»  İLHAN SELÇUK, HASTANEYE KALDIRILDI
»  TRT'DEN 1,1 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU HABERİNE YALANLAMA
»  GAZETECİLER, HABERE GİDERKEN, HABER OLDULAR!
»  'ÜÇ YILDA GAZETE TİRAJLARI 1 MİLYON DÜŞTÜ
»  AKŞAM ÇALIŞANLARINA MAAŞ MÜJDESİ
»  TRT, TÜRKİYE'NİN MAÇINI ŞİFRELİ VERDİ!
»  YORUMCU ÖMER ÜRÜNDÜL, MİLLİ MAÇTA AYAĞINI KIRID
»  ŞEBEKENİN YENİ PLANI MEDYADA TASFİYE
»  REHA MUHTAR'DAN İTİRAF: KARIMI GENELEVE GÖTÜRDÜM
»  BEST FM'DEKİ "SOYTARI" ŞOKU!
»  SAVCILIK, RTÜK İÇİN İZİN İSTEDİ
»  AKİF BEKİ KANAL 24'TE ŞOK ETKİSİ YARATTI
»  20 GAZETECİ DİL EĞİTİMİ İÇİN İNGİLTERE VE ABD'YE GÖNDERİLECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.