Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2879
EURO
37,4853
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.916,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VE.. AKAYEV AİLESİYLE BİRLİKTE KIRGIZİSTAN'DAN KAÇTI!!!
VE..  AKAYEV AİLESİYLE BİRLİKTE KIRGIZİSTAN DAN KAÇTI!!!
 
Kırgızistan'da muhalif göstericiler sivil devrim yaptı. Askar Akayev iktidarı düştü. Devlet başkanlığı binası işgal edildi. Akayev'in 2 bakanı rehin durumda.. Devrik lider ailesiyle birlikte ülkeden kaçtı.
 
24.3.2005 - 16:49
AKAYEV'İN NEREDE OLDUĞU MEÇHUL
 Kırgızistan'da muhaliflerin devlet sarayı ile hükümet binasını ele geçirmesinin ardından Kırgızistan Devlet Başkanı Askar Akayev'in akıbeti konusunda çelişkili haberler geliyor. Akayev ve ailesinin Kazakistan'a gittiğini duyuran Interfaks ajansı, daha sonra Akayev'in Rusya'ya gittiğini bildirdi. Rus Mayak radyosu da Akayev'in Kant Rus askeri üssüne sığındığını kaydetti.
Kırgızistan'da tarihi bir gün yaşanıyor. Başkent Bişkek'te devlet sarayını ele geçiren muhalif göstericiler, savunma ve güvenlik bakanlarını da "rehin" aldı. Şu sıralarda Başkanlık Sarayı'ndan dumanlar yükseliyor. 
Devlet televizyonunu da ele geçiren muhaliflerin liderlerinden Kurmanbek Bakiyev de başkanlık sarayına geldi. Muhalefet, ordu ve polise kendi saflarına katılma çağrısında bulundu.Rus radyosu, göstericilerden kaçan Kırgızistan Devlet Başkanı Akayev'in Rus askeri üssüne sığındığını duyururken, Akayev'in nerede olduğuna dair uluslararası haber ajansları henüz bir bilgi geçmedi.Kazakistan, komşu Kırgızistan'da yönetime karşı isyan üzerine bu ülkeyle sınırındaki birliklerini alarma geçirdi.Kırgızistan'daki gelişmeleri yakından izleyen Türk Dışişleri, ülkedeki yaklaşık 200 Türk vatandaşının tahliyesi için çalışma yapıyor.
MUHALİF LİDER KULOV SERBEST

Kırgızistan'da muhalif lider Feliks Kulov'un serbest kaldığı bildirildi.Eski Devlet Başkanı Yardımcısı olan Kulov'un arkadaşı Emil Aliyev, Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, muhalif protestocuların, cezaevinde olan Kulov'u kurtardığı belirterek, Kulov'un ilerleyen saatlerde televizyondan bir açıklama yapacağını söyledi.Kulov, 2001 yılında hırsızlık ve görevi kötüye kullanmaktan mahkum olmuştu. Kulov'un destekçileri, bunun, Devlet Başkanı Askar Akayev'in en güçlü rakibini etkisiz hale getirme girişimi olduğunu ileri sürmüştü.Kulov'un serbest bırakılması, Kırgız muhalefetinin tek bir liderin önderliğinde birleştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

ORDU VE POLİSE 'BİZE KATILIN' ÇAĞRISI

Muhalefet, ordu ve polise kendi saflarına katılma çağrısında bulundu.Muhalefetin önde gelen isimlerinden Kurmanbek Bakiyev, ülkedeki krize barışçı bir çözüm bulmak amacıyla muhalefet saflarına katılma çağrısında bulundu.Başkent Bişkek'teki hükümet binası ve devlet başkanlığı sarayı (Beyaz Saray) önünde toplanan kalabalığa hitaben konuşan Bakiyev, ''Generaller ve polis bizim tarafımıza geçerse bu sorunu barışçı yollardan hallederiz'' dedi.Bakiyev, ''Beyaz Sarayı ele geçirerek hedefimize ulaştık. Düzeni koruduğunuz için size teşekkür ederim'' ifadesini kullandı.Hükümet binasını ele geçiren muhalifler, Akayev'in resimlerini pencerelerden attı.

AGİT: DİYALOG İÇİN ARABULUCUĞA HAZIRIZ

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Orta Asya Özel Temsilcisi Alojz Peterle'nin, Akayev'in nerede olduğunun bilinmediğini, ülkeyi terk etmiş olabileceğini belirtirken, yönetim ve muhalefet arasında uzlaşma sağlanması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere bugün Bişkek'e geldiği açıklandı.

AGİT basın merkezinden yapılan açıklamada, Peterle'nin Bişkek'te bugün ilk olarak Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov ile görüşürken, olaylar üzerine görüşmenin yarıda kesildiği bildirildi. Ancak, görüşme sırasında Devlet Başkanı Askar Akayev'in ilerleyen saatlerde Peterle'yi kabul edeceğinin açıklandığı belirtildi.AGİT Temsilcisi Peterle'nin, Kırgızistan'daki son gelişmeler üzerine bütün taraflara diyalog çağrısında bulunarak, AGİT'in barışçı çözüm için taraflar arasında arabulucuğa hazır olduğunu bildirdiği belirtildi.     
SARI VE PEMBE BANTLAR TAKIYORLAR

Daha önce hükümet binası olan Beyaz Saray'ı saran ve muhaliflerin ilk binaya girme girişimini püskürten ağır silahlı askerler, daha sonra muhalifler binaya dolarken binanın çevresinden çekildi.Bütün bu olaylar gelişirken Akayev'den herhangi bir açıklama gelmedi ve nerede olduğu bilinmiyor.

Göstericiler 800 bin nüfuslu başkent Bişkek sokaklarından ''Kahrolsun Akayev Klanı'' sloganlarıyla geçerken, çevrede biriken halk tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı.Birçok gösterici ise Akayev karşıtı gösterilerin renkleri haline gelen sarı ve pembe kol bantları takıyor.Bu arada muhaliflerle hükümet yanlıları arasındaki çatışmaların asıl olarak Ala To meydanında yaşandığı belirtildi.Akayev'in yeni atadığı İçişleri Bakanı Keneşbek Düşebayev ise barışçı insanlara karşı asla ateş emri vermeyeceğini belirterek, ''onlardan yıkmamalarını, yağmalamamalarını, çalmamalarını istiyoruz'' dedi.

RUS RADYOSU: AKAYEV RUS ASKERİ ÜSSÜNE SIĞINDI

Rus Mayak radyosu, Kırgızistan Devlet Başkanı Askar Akayev'in Kant Rus askeri üssüne sığındığını ileri sürdü.Mayak radyosu, resmi olmayan bilgilere göre, başkent Bişkek'te olayların patlak vermesinin ardından Akayev'in Rus üssüne sığındığı yolunda bilgiler edindiğini duyurdu.Radyonun haberi, Rus resmi makamları tarafından henüz doğrulanmazken, ülkedeki olaylar nedeniyle Rus askeri üssündeki güvenlik alarmı üst seviyeye çıkarılmıştı.Rus İnterfaks ajansı, hükümet binasının kontrolünü ele geçiren göstericilerin, bina içinde iki bakanı ''rehin aldıklarını'' kaydetti.Kz-today ajansı ise Bişkek'teki kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Devlet Başkanı Askar Akayev'in, göstericiler harekete geçmeden önce Başkanlık Sarayı'ndan ayrılarak, kent dışındaki bir saraya gittiği yönünde bilgiler bulunduğunu duyurdu.Astana'da bugün yapılan Avrasya Ekonomik Topluğu başbakanlar toplantısına, Kırgızistan tarafından Başbakan Nikolay Tanayev'in yerine bir yardımcısı katılmıştı.

DEVLET TV'Sİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Kırgızistan muhalefet lideri Kurmanbek Bakiyev, devlet televizyonunun göstericiler tarafından ele geçirildiğini bildirdi.

Bir grup göstericinin, Savunma Bakanlığı'na doğru harekete geçerken, bir grubun da devlet televizyon kanalı KTR'ye yöneldiği kaydedilmişti.Muhalefet lideri Bakiyev'in, sarayı ele geçiren göstericilerin haykırışları arasında başkanlık sarayına girdiği belirtilmişti.

MUHALİF LİDER BAŞKANLIK SARAYINDA

Kırgızistan'da muhalefet liderlerinden Kurmanbek Bakiyev'in başkanlık sarayına girdiği bildirildi. Bakiyev'in, sarayı ele geçiren göstericilerin haykırışları arasında saraya girdiği kaydedildi.Saraya girdikten sonra içeride hiçbir yetkiliyi bulamayan göstericiler, binaya ciddi maddi hasar verdi.Göstericilerin devlet başkanlığı sarayı önündeki bekleyişi sürerken, yaklaşık 2 saat önce gözaltına alınan muhalefetin başkan adayı Kurmanbek Bakiyev, tutulduğu yerden alınarak taraftarlarınca devlet başkanlığı sarayına getirildi.Bu arada bir grup gösterici, Savunma Bakanlığı'na doğru harekete geçerken, bir grup da devlet televizyon kanalı KTR'ye yöneldi.

GÖSTERİCİLER HÜKÜMET BİNASINDAN BAYRAK SALLIYOR

Kırgızistan'da muhalefetin Akayev yönetimini devirmek için topladığı grubun, başkanlık sarayının ikinci katından Kırgızistan bayrakları salladığı görüldü. Görgü tanıkları, iki muhalif protestocunun, ikinci kattaki bir pencereden bayrak salladığını, diğer protestocuların pencelerden sarktığını ve saraydaki bazı mobilyalarla evrakları dışarı attığını söylediler.

TÜRKLERİN DURUMU
Kırgızistan’daki gelişmeler Ankara’da da yakından izleniyor. Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan’daki yaklaşık 200 Türk vatandaşının tahliyesi için hazırlık yaptı. Türk vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla Kırgız güvenlik makamları ve muhalefet temsilcileri ile de temas kuruldu.Celalabad’daki Türk Özel Üniversitesi İşletme Fakültesi başta olmak üzere Türk öğrencilerin öğrenim gördükleri üniversitelerin dekanlıkları ile de temas kuruldu.Bakanlık yetkilileri, hazırlıklara rağmen henüz tahliye gerektiren bir durum olmadığının altını çizdiler.(Milliyet)





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIRGIZİSTAN LİDERİ AKAYEV, KANT RUS ASKERİ ÜSSÜNE SIĞINDI

AKAYEV'İN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

KIRGIZİSTAN'DA SARAY YAĞMALANIYOR, İKİ BAKAN REHİN ALINDI!!!
»  KIRGIZİSTAN'DA AYAKLANMA... MUHALİFLER BAŞKANLIK SARAYI'NA GİRDİ
»  ABD, IRAK'A GÖNDERECEK ASKER BULAMAYINCA ÇAREYİ GÖNÜLLÜ ARAMAKTA BULDU!!!
»  HAYVAN HAKLARI İÇİN ÇIPLAK GÖSTERİ!!!
»  CHARLES TÜRKİYE'Yİ SEVDİ... BU KEZ ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN YILDÖNÜMÜ'NE GELECEK
»  KADDAFİ, İSRAİL VE FİLİSTİNLİLERİ GERİ ZEKALI OLARAK NİTELEDİ!!!
»  AKAYEV'DEN MUHALEFETE SUÇLAMA!!
»  ABD'DE OKUL'A KANLI BASKIN 10 ÖLÜ!!
»  PAPADOPULOS, ANNAN'I REDDETTİ!!
»  İSRAİL ÇEKİLDİ!!
»  BASAYEV: "ŞİDDETE ŞİDDET"
»  KIRGIZİSTAN YANIYOR
»  İNGİLTERE'DE TOPLU SEKS PARTİSİ SKANDALI!!!
»  KORKUNÇ TİCARET!!!
»  YABANCILARA ARSA SATIŞI YUNANİSTAN'I DA KARIŞTIRDI!!!
»  BULGARİSTAN'DA 5 OKLU, AMPULLÜ PARTİ!!
»  AFGANİSTAN'DA SEL, ÖLÜ SAYISI 200'Ü GEÇTİ!!
»  JAPONYA'DA 7 ŞİDDETİNDE DEPREM 155 KİŞİ YARALANDI...
»  KATAR'DA SİNEMA'DA PATLAMA!!
»  SUUDİ ARABİSTAN'DA EŞCİNSELLERE BASKIN!!
»  BEYRUT'TA PATLAMA , 6 KİŞİ YARALANDI
»  CLİNTON ÖLÜMCÜL HASTA!!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.