Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4636
EURO
38,3761
IMKB
9.452,000
ALTIN
3.417,610
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
WT'DEN İLGİNÇ "PKK VE KÜRT HALKINI TEMSİL"YORUMU!
WT DEN İLGİNÇ  PKK VE KÜRT HALKINI TEMSİL YORUMU!
 
Washington Times gazetesi, TSK'nın PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonu değerlendirdi.
 
25.12.2007 - 13:40

Gazete PKK ve Kürt halkını temsil kornusunda ilginç yaklaşımlarda bulundu ve “Tabii ki askeri operasyonlar terörist organizasyonları kökünden çözüp atacak tek yol değil ancak, hiçbir terörist organizasyonun da Kürt halkını temsil etme hakkı yoktur” görüşünü savundu.

Amerikan Washington Times gazetesinde yer alan haber-analizde, TSK'nin sınırötesi operasyonu olumlu olarak değerlendirildi ve ABD-Irak-Türkiye ilişkileri ele alındı. “Irak Kürtleri PKK'yı muhafaza etmekle kalmadı, onlar PKK'yı kullanarak ve (sorun diplomatik yollarla tartışılmalı) diyerek Türkiye'nin işine karıştı" denilen haber analizde, "Amerika'nın da bunu kabul etmiş gibi, hatta onaylamış gibi göründüğünü” belirtildi.

Haber analizde şu görüşlere yer verildi :

“Özellikle Türkiye'nin, ABD'nin Irak'a girmek için toprak kullanma talebini reddetmesinden sonra Kürtler, Irak'ta ABD'nin sadık müttefiki oldular. Kürtler arasında hala ABD'nin bağımsız bir Kürdistan rüyasına destek vereceği inancı var. Barzani, yakın zamanda ABD Dışişleri Bakanı Rice'la Türk operasyonlarını protesto etmek için görüşmedi. Washington'ın işi kolay değil. Washington Irak'ın egemen bir devlet olduğunu biliyor. Öte yandan Ankara'nın planlarını dikkatle izliyor. Washington Irak hava sahasını NATO üyesi iki devlet olarak dostça açtı. Amerika, Türkiye ile istihbarat paylaşmaya devam ediyor.

"Kürtlerin Amerika'nın kendilerini tasfiye edeceği endişesi taşıdığı belirtilen haber analizde, Kürtlerin Ankara ile barışçıl ilişkiler kurmak istediği de belirtiliyor.

ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TGC'DEN LİG TV KAMERAMANLARINA DAYAĞA TEPKİ

DEFNE SAMYELİ ŞARKICI OLUYOR

"ADEM GÜRSES, ÇALIK'A ATILMIŞ BİR GOL'DÜR"
»  GAZETECİYE TECAVÜZE KALKIŞAN MİT'Çİ
»  CANLI YAYINDA DAYAK TARTIŞMASI
»  LİG TV KAMERAMANINA GÖZALTI
»  ALİ KIRCA GİTTİ ATV HABER ÇÖKTÜ
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'Ü HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ
»  SANSÜRSÜZ.COM'DAN SANSÜR!
»  FAZIL SAY'A BULMACALI MESAJ
»  BAYRAM'DA GAZETECİYE DAYAK
»  BALA'DA MEDYA KENDİ DEPREMİNİ YARATTI
»  YENİ ASIR GAZETESİNE KOMPLO
»  ADEM GÜRSES ATV'NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ!
»  YUNANİSTAN'DA GAZETECİLER 24 SAATLİK GREVE GİTTİ
»  GÜL'DEN GAZETECİLERE BAYRAM ÇUKULATASI
»  ABD'DE MEDYA KURULUŞUNA SAHİP OLMA KURALLARINDA YUMUŞAMA
»  "ABD,TÜRKİYE İÇİN BARZANİ'Yİ TEHDİT ETMELİ"
»  KANAL 1 TELEVİZYON HABERLERİNİ FATİH ALTAYLI SUNACAK
»  ALİ KIRCA SHOV TV'DE
»  TRABZON'DA KARİKATÜR SAVAŞLARI MAHKEMELİK OLDU!
»  'MEDYA ETİK' DERNEĞİ KURULDU
»  TARAF'IN DERDİ 'KEMALİZM'!
»  NURİ ALÇO'DAN "BİR GAZOZ İSTERMİSİN YAVRUM"DAVASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.