Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2302
EURO
37,4755
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.869,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
WİLSON SÖMÜRGE VALİSİ'Mİ? TEPKİSİ...!
WİLSON SÖMÜRGE VALİSİ Mİ? TEPKİSİ...!
 
Büyükelçi kafasına göre yemekler verip, sınıra heyetler gönderince herkes hem meraklandı hem kızdı: Sömürge valisi gibi işler yapma
 
2.12.2007 - 03:05
ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un son dönemde heyetler kabul etmesi, milletvekillerine yemekler vermesi, Türkiye’nin iç ve dış meseleler hakkında beyanatlarda bulunması, büyük öfke yarattı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Büyükelçi, Türkiye’nin İçişleri Bakanı mı? Bir büyükelçinin görevi, Türkiye’nin içişleriyle ilgili beyanatlar vermek, yemekler düzenlemek ve heyetler kabul etmek midir” diye sordu.

AKP’yi bile rahatsız eden yemek

Tartışmalar özellikle Güneydoğu’lu milletvekillerine verilen yemeklerle doruk noktasına ulaştı. ABD Kongre Üyesi Christopher Shays ile birlikte programları organize eden ABD Büyükelçisi Wilson, hafta başında büyükelçilikte milletvekilleriyle buluşmuştu. Özellikle Güneydoğu illerinden seçilen milletvekillerinin oluşturduğu grupla yapılan kahvaltı kamuoyuna “Kürt zirvesi”, “Anayasa’da Kürt açılımı olacak” şeklindeki değerlendirmelerle yansımıştı. Tam bu tartışmalar sürerken, DTP dışındaki Güneydoğulu politikacıları yemekte ağırlayan ABD Büyükelçiliği’nin, önceki gün de öğle yemeği için AKP’den, Batman Şırnak, Siirt ve Van Milletvekillerini davet ettiği ortaya çıktı. Yemeğin, Wilson ile milletvekillerinin pazarlık yapıyor görüntüsü yaratması AKP’yi bile rahatsız etti. AKP’li vekiller, Genel Merkez’den gelen uyarı üzerine, toplantıya katılmaktan son anda vazgeçti.

ABD Büyükelçiliği’nde yapılan görüşmelerde konuşulan konuların tamamen Türkiye’nin iç meselelerine dönük olduğunun bildirilmesi ve Büyükelçi Wilson’un “Görevlerimden biri de görev yaptığım ülke hakkında doğru bilgi edinebilmek için mümkün olduğu kadar çok insanla konuşmaktır” yönünde açıklamalarda bulunması tartışmaları daha da alevlendirdi.

İçişleri Bakanı gibi, milletvekillerini çağıran ve onlara Türkiye’nin sorunları hakkında sorular soran Wilson’un tavrı öfkeleri artırdı. Gizli yemekler ve Wilson’un değerlendirmeleri “Yetkisini aştı” yorumlarını beraberinde getirdi. ABD Büyükelçisi’nin son olarak, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Christopher Shays ile düzenlediği kahvaltıya DTP’lileri özellikle davet etmediğini açıklaması da kafaları karıştırdı.

“Bize bölgeyi anlatın”

Wilson’un, “DTP, PKK terörizmiyle arasına mesafe koymalı. Bu mesafeyi koyana kadar kendileriyle görüşmem” değerlendirmesi basına yansıdı. ABD’nin Temsilciler Meclisi Üyesi Christopher Shays’in Türkiye’ye, özellikle PKK terörüyle mücadele konusunda desteğini göstermek için geldiğine dikkat çeken Wilson’un PKK terörün değişik gruplardan kişilerle konuşmak istemesi ve gelen heyetleri Diyarbakır’a yönlendirmesi de kuşkuyla karşılandı. Vatandaşların yanı sıra, muhalefet partilerinden de bu buluşmalara sert tepki geldi. AKP’nin, son anda milletvekillerine uyarı göndermesinin dışında herhangi bir tavır koymaması da eleştiri konularından biri oldu.

MECLİS’TEN TEPKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ABD büyükelçiliğinde bazı eski ve yeni milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen davetin ‘’toplumda büyük infial yarattığını’’ ifade etti. Tunca Toskay, ‘’Toplantıya katılanların bazılarının halen AK Parti milletvekili olduğunu’’ ifade eden Toskay, ‘’terörün Türkiye’nin en önemli sorunu olduğu, bölücülüğün milletin duyarlılığını en üst düzeye çıkardığı bir dönemde, ABD Büyükelçisinin milletin hassasiyetlerine özen göstermeyen bir girişimde bulunduğunu’’ kaydetti. Toskay, ‘’ABD Büyükelçisinin girişimleri toplumumuzda büyük infial yaratmıştır. Ancak burada bütün sorumluluk AKP iktidarında ve Sayın Başbakan’dadır. Sayın Başbakan Türkiye’nin bu önemli sorununun çözüm ve yönetiminde inisiyatifi tamamen kaybetmiştir. 5 Kasım 2007’de Başkan Bush’tan müdahale için izin alamayan Sayın Başbakan, tamamen ABD ve AB güdümüne girmiş görünmektedir” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞKENCEYİ CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ

TÜRKİYE İRAN ELEKTRİK ŞEBEKESİNE BAĞLANIYOR

BARZANİ:' TÜRKİYE, KUZEY IRAK'A GİRMEDİ'
»  K.IRAK'A KARA OPERASYONU SİNYALİ
»  ABD, SINIR ÖTESİNİ DUYMAMIŞ
»  GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  KORKUNÇ ŞÜPHE, YOLÇULARIN CEP TELEFONU AÇIKMIYDI?
»  ANKARA'YA 36, İSTANBUL'A 14 SAAT SU YOK
»  İSTANBUL VE 4 İL'E METEOROLOJİK UYARI
»  SINIR ÖTESİ İLK OPERASYON
»  KASIMPAŞA GİDİCİ, ANKARAGÜCÜ, PUANSIZ DÖNÜYOR
»  ERDOĞAN'DAN AVRUPA'YA OPERASYON MESAJI
»  ASKERE YETKİ'DE SON NOKTA
»  POLİS'TEN ŞOK EDEN ÇARPIK İLİŞKİ İTİRAFI
»  BAKAN'DAN SÜREYYA AYHAN'A ŞARTLI DESTEK
»  EGEMEN BAĞIŞ'IN KUZENİ DE ATLAS JET UÇAĞINDAYDI
»  ''BEN KİMSENİN ÇİÇEĞİNİ SULAMADIM
»  "O POLİS LİNÇ'İ HAKETTİ Mİ?"
»  CESET TORBALARINDA TELEFON SESİ
»  AVUKATLAR, SINAVLA HAKİM VE SAVCI OLABİLECEKLER
»  ERDOĞAN, KARARLARA ŞERH KOYDU MU?
»  DEP KARARI ERBAKAN'I DA ETKİLEYECEK
»  YOLCULARIN EŞYALARI YAKINLARINA GÖSTERİLEREK TEŞHİS
»  NÜFUS SAYIMI TARİHE KARIŞTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.