Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YAŞAN NURİ HOCA: IRAK'A GİRME HAKKIMIZ VAR
YAŞAN NURİ HOCA: IRAK A GİRME HAKKIMIZ VAR
 
HYP Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, 1926 Ankara Anlaşması’nın, garantör devlet sıfatıyla Türkiye’ye Irak’a müdahale hakkı doğurduğuna dikkat çekti. Öztürk, sorunun bu anlaşmaya dayanılarak çözülmesini istedi.
 
25.10.2007 - 10:55

1926 Ankara Anlaşması’nın terör sorununun çözümünde tek çıkış yolu olduğunu belirten HYP Başkanı Öztürk, anlaşma uyarınca Türkiye’nin garantör devlet sıfatıyla müdahale hakkının doğduğuna dikkat çekti
Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Prof Yaşar Nuri Öztürk özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kuzey Irak’tan kaynaklanan terörle mücadelede tek çıkış yolunun 1926 Ankara Anlaşması olduğunu söyledi. Öztürk, “Eğer Türk milleti bu anlaşmadan  yürüyerek ve meseleyi bir ölüm kalım mücadelesi gibi algılayıp oraya doğru-dürüst bir çıkış yapmazsa PKK avcılığıyla orada hiçbir şey yapamaz” dedi.

Üstü örtüldü

Öztürk, Türkiye’nin Kerkük ve Musul ile ilgili olarak 1926 Ankara Antlaşması’ndan doğan haklarının bulunduğunu, Irak’ın parçalanmasından sonra Birleşmiş Milletler teamüllerine uygun olarak bu anlaşmanın yeniden Türkiye lehine devreye girdiğine dikkat çekti. Öztürk, kendisinden sonra, Şubat 2007’de Dışişleri Bakanı olarak Abdullah Gül’ün de 1926 Anlaşması’ndan doğan hakları gündeme getirdiğini ancak daha sonra bu konunun üstünün örtüldüğünü belirtti.

Bu hükümetle olmaz
Öztürk, “Bu hakların takibi bu hükûmetle olmaz. Neden olmaz? Kendisini, bu hakların devreye girmemesi için oluşturulmuş BOP projesinin eş başkanı olarak tanıtmış bir Hükûmetten siz 1926 Ankara Antlaşması’nı takip ederek haklarımızı korumayı bekleyemezsiniz. Bu, mümkün değildir. AKP böyle bir şey yapmaya kalktığı anda, iktidar olmadan önce taahhütlerde bulunduğu güçler ipini çeker. Bunu yapmayınca da milletle ters düşüyor. AKP’nin şu an itibariyle talihsiz bir mecraya giren ikilemi işte budur” dedi.

Kıbrıs’ı örnek gösterdi

Öztürk, 1925’te İngiltere’nin, Kıbrıs’tan egemenlik haklarını geri çektiğini ifade ettiği zaman, Türkiye’nin hemen, “Biz Kıbrıs’ta egemenlik haklarımızdan İngiltere lehine vazgeçmiştik. Şimdi İngiltere bu hakları kullanmıyorsa, BM’nin oturmuş teamüllerine göre bizim bu egemenlik haklarımız bize geri döner” dediğini bildirdi. Öztürk, Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantör devlet sıfatıyla çıkarmayı bunun üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Öztürk, şunları söyledi: “Ama bu hükûmetin nefesi, Türkiye’nin geleceğine değil BOP Projesi’nin geleceğine bağlandığı için Türkiye’nin haklarını telâffuz edemiyor. Bunları ben bir hukukçu ve siyasetçi olarak biliyorum da koca Türk Dışişleri bilmiyor mu? Abdullah Gül bunları telâffuz etti ama arkasını getiremedi, çünkü hemen dilini tuttular. Esas nokta; 1926 Antlaşması’ndan hareketle Musul ve civarındaki egemenlik haklarımızın bize iade edilmesi gerektiğini, BM teamülünü ve Kıbrıs örneğini öne çıkararak savunmak ve bunun üzerinden yürümektir.”


Cinayet ile ihaneti seyrediyorlar
Tezkerenin oyalama kokusu taşıdığını belirten HYP Genel Başkanı, “Sen eğer devletsen sınırlarından giren teröristleri cezalandırmalı, yok etmelisin” dedi
Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, tezkerenin bir “oyalama kokusu” taşıdığını belirterek, Türkiye’nin, davul zurna çalarak, “Ey PKK biz geliyoruz, nerelere sinmişsen oralardan çık, canını selamete al” diye borozanla ilan edildiğini ifade etti.

Kararlılık şart

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, “ Türk milletinin paralarıyla alınan bombalar dağlara, kayalıklara dökülür ve milletin ağzına, dudağına bir parmak bal çalınır ve o muazzez Türk Ordusu da bu işte kullanılır ve bir sonuç alamazsınız” dedi. Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Öztürk, Türkiye’nin Irak’a, Amerika Birleşik Devletleri’nin 13 bin km öteden yaptığı gibi, “Sen eğer devletsen, sınırlarından ülkeme girip onlarca insanımı katleden unsurları durdur, yok et. Aksi halde, seni bana harp açmış sayarım. Cezanı ona göre veririm. Eğer devlet değilsen, bırak ben sınırı aşıp katillerin cezalarını vereyim” denilmesi gerektiğini söyledi.

İşgalci hizmetçisi

Yaşar Nuri Öztürk, “Irak devleti” nin, “işgalci hizmetçisi” olduğunu belirterek, “Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ortadoğu’yu kontrolde kullanacağı bölücü terör örgütü PKK-Peşmerge karması bir düzenli ordu oluşturmaya hızlı bir biçimde devam ediyor ve Türkiye’yi yönettiğini söyleyenler, ‘molla-papaz işbirliği’halinde yürüyen bu cinayet ve ihaneti seyrederek vakit geçiriyor” dedi. Türkiye’nin bulunmuş olduğu coğrafyada önemli bir ağırlık taşıdığını ve bu ağırlığını da kendisine tehdit olarak gördüğü bölücü unsurlara karşı da kullanması gerektiğini ifade eden  Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Öztürk, büyük devlet olabilmenin en önemli ölçütlerinden birisinin de kararlı adımlar atabilmek olduğunu ifade etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEM"

O SİLAHLARIN İÇİNE ÇİP KOYDUK

72 SAAT SÜRE İSTEYEN ABD'DEN GELEN CEVAP İKİ KELİME OLDU
»  "SEN ŞARABANI İÇ FAKİR ÇOCUĞU ÖLSÜN"
»  ÖGRENCİ PROVAKASYONLARI BAŞLADI
»  HAŞİM KILIÇ, NE KADAR MUHAFAZAKAR?
»  KADIN VEKİLLERİN TERÖR TARTIŞMASI
»  ERDOĞAN, ZÜLFÜ LİVANELİ'Yİ KİME, NASIL İHBAR ETTİ?
»  DAĞLICA BASKININDAKİ BOMBALAR DA ABD MALI ÇIKTI
»  ÖZEL HAREKAT POLİSİ SINIRDA
»  2 KASIM'A KADAR KARA HAREKATI YOK
»  RİCE'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: ''SAKIN GİRMEYİN''
»  SEKİZ YAŞINDAKİ KIZDAN ERDOĞAN'A MEKTUP
»  CHP MİLLETVEKİLLERİ KAZ DAĞLARINDA
»  'TERÖRE YATAKLIK SÜRERSE HAKLARIMIZI KULLANIRIZ'
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN ROMANYA'YA GİTTİ
»  ANKARA'DA MÜTHİŞ PAZARLIK İDDİASI
»  PKK'NIN İKİNCİ BASKINI PÜSKÜRTÜLDÜ
»  TALABANİ YİNE KIVIRDI
»  MGK'DAN EKONOMİK TEDBİR KARARI ÇIKTI
»  MHP KAMPA GİRİYOR
»  BORDO BERE'LİLER KUZEY IRAK'TA OPERASYONA BAŞLADI
»  ORHAN PAMUK'TAN ALAYCI YORUM
»  ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN İSRAİL GEZİSİ ERTELENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.