Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9896
EURO
37,4076
IMKB
9.842,000
ALTIN
3.319,440
 
Hava Durumu ANKARA
-8 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARGITAY'DAN , MAGANLARA İLAÇ GİBİ CEZA
YARGITAY DAN , MAGANLARA İLAÇ GİBİ CEZA
 
Yargıdan, düğün ve maçlarda ateş açarak can kayıplarına, yaralanmalara neden olan magandaları cesaretlendirebilecek bir karar çıktı Yargıtay 8. Ceza Dairesi, kurusıkı tabancayla yerleşim yerinde havaya ateş açılan sanığa Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “genel güvenliği tehlikeye sokmak” suçundan verilen cezayı bozdu.
 
31.8.2008 - 22:45
Kararda, sanığa sadece “gürültü” yaptığı için ceza verilmesi ve silahının iade edilmesi gerektiği vurgulandı.
Karara konu dava, bir yerleşim alanında kuru sıkı silahıyla havaya ateş eden sanık hakkında açıldı. Yerel mahkeme, sözkonusu sanığı, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngören TCK’nın “genel güvenliği tehlikeye sokmak” suçundan mahkûm etti. Mahkeme, sanığın kurusıkı silahına da el konulmasına hükmetti.
Sadece ‘gürültü’
Temyiz üzerine dosya Yargıtay’a geldi. Yargıtay, mevzuata göre kuru sıkı tabancaların ateşli silahlar gibi değerlendirilemeyeceğini belirterek, magandaları sevindirecek karara imza attı. Kararda, söz konusu silahın ateşli bir silahın işlevine sahip olmadığı, bu nedenle ancak Kabahatler Kanunu uyarınca sanığa, “gürültü yapmak” suçundan para cezası verilebileceği vurgulandı.
Kararda, yine mevzuata göre sözkonusu silahın alıkonulmasına da imkân bulunmadığı kaydedildi. Bu nedenle yerel mahkemece el konulan silahın sanığa iadesinin gerektiği vurgulandı. Karara göre,; 50 YTL ceza ödeyecek olan sanık havaya ateş açtığı silahına da tekrar kavuşacak. Yerel mahkeme, bu kararın yanlış olduğunu belirterek ilk kararında direnirse, dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gelecek. Genel Kurul’un kararı, kurusıkı tabancalarla havaya ateş açılması konusunda belirleyici olacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CINCIRLI POLİSLER GELİYOR

EMNİYET MÜDÜRÜ DE FUHUŞ ÇETESİNDE!

POLİS ORANTISIZ DEĞİL BİLİMSEL GÜÇ KULLANACAK
»  EMNİYET MÜDÜRÜ'DE FUHUŞ ÇETESİNDE ÇIKTI
»  KAHVE'DE 'YÜKSEK SES' TARTIŞMASI KAVGASI, 1 ÖLÜ
»  TUNÇBİLEK TERMİK SANTRALİNDE PATLAMA
»  İŞ ADAMLARINA ÖZEL KADIN SERVİSİ
»  POLATLI'DA MEVSİMLİK İŞÇİ KAVGASI, 2 ÖLÜ, 3 YARALI
»  ESKİ NİŞANLI DEHŞET SAÇTI
»  ESKİ EŞİNİ 27 YERİNDEN BIÇAKLADI
»  YATAK CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME
»  İMAM, ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANDI
»  İZMİR BOMBACILARININ ASIL HEDEFLERİ KARAKOLMUŞ
»  CHP'Lİ ÜYENİN KATİL ZANLISI TESLİM OLDU
»  MÜDÜRÜN BİLGİSAYARINDA UTANDIRAN ÖRÜNTÜLER
»  BELEDİYE BAŞKANI ISIRDIĞI KULAĞI KOPARDI!
»  EMNİYETİN POLİS'E ÖDÜL KÖRLÜĞÜ
»  PİYASA, ŞİRKET SÜSÜ VERİLMİŞ KUMARHANE DOLU
»  KARETECİ FİLİZ'İN ÖLÜM VURUŞU
»  CİNAYET NEDENİ GİZLİ AŞK VE ŞANTAJ!
»  RÜŞVET VERMEYENLERİ FİŞLEMİŞLER
»  YOL ORTASINDA ARABA DURDUDUP ADAM VURDULAR
»  CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİN ÖLDÜRÜLMESİNDE ŞOK GELİŞME
»  ŞÜPHELİ PAKET'TEN BEBEK ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.