Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YEŞİL'İN SAĞKOLU VEKİLDEN HARAÇ ALMIŞ
YEŞİL İN SAĞKOLU VEKİLDEN HARAÇ ALMIŞ
 
İstanbul'da bir suç şebekesine yönelik düzenlenen "Matkap" adı verilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı.
 
7.1.2008 - 15:45
Kendisini kimi zaman Yeşil'in adamı, kimi zaman JİTEM, MİT görevlisi olarak tanıtarak iş adamları ve milletvekillerinden menfaat temin ettikleri ileri sürülen aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olarak tanınan Zakir Selvi'nin de bulunduğu 13 kişi "Matkap" adı verilen operasyonla gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalananşüphelilerin, 1 albay, 1 emniyet müdürü ve 2 polis ile de irtibat halinde olduğu ileri sürüldü. 2 milletvekiliyle de koruma görevi üstlenerek güven kazanan çetenin siyasi menfaat için bu milletvekillerinin adını kullandıkları ileri sürülüyor.
     
     BAYRAK PARASI ADI ALTINDA 'HARAÇ'
      Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursaspor Kulübü Başkanı Erdoğan Bilenser'e yapılan silahlı saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla gündeme gelen ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olarak tanınan Zakir Selvi'nin de aralarında bulunduğu bir şebekeye operasyon düzenlendi. Orhan Aykut'un liderliğini yaptığı şebekenin milletvekillerini koruma karşılığında menfaat temin ettikleri ileri sürüldü.
      İstanbul Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulunan bir iş adamı Orhan Aykut'un kendisini etkin istihbarat görevlisi olarak tanıtarak bayrak parası adı altında haraç istediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Savcılık konunun takip edilmesi için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi. Polis Orhan Aykut ve adamlarını takibe aldı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün operasyon düğmesine bastı.
     
     YEŞİLİN SAĞ KOLU DA YAKALANDI
      Şebekenin lideri olduğu ileri sürülen Orhan Aykut Bahçeşehir 'de gözaltına alınırken mahkeme kararıyla ismini Bedirhan Esendik yapan ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a yakınlığıyla gündeme gelen Zakir Selvi iki adamı Beşiktaş'taki lüks Selenium isimli Residence'da yakalandı. Maskeli Özel Harekat timlerinin desteğiyle yapılan operasyonla 13 kişi gözaltına alındı. Zakir Selvi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursaspor Kulübü Başkanı Erdoğan Bilenser'e yapılan silahlı saldırının azmettiricisi olarak da gündeme gelmişti.
     
     GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA UZMAR ÇAVUŞ DA YER ALIYOR
      Polisin yaptığı operasyon sonucu yakalanan şebeke üyeleri arasında bir uzman çavuş da yer alıyor. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuşun adının Cahit G. olduğu öğrenildi
     
     MİLLETVEKİLLERİNİ KANDIRIP NÜFUZUNU KULLANDILAR
      Orhan Aksoy tarafından yönlendirilen çetenin yapılan ev ve iş yeri aramalarında 4 adet tabanca, 6 adet şarjör, 175 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 10 adet kama, 1 adet telsiz, 13 adet bilgisayar ile çok sayıda video kaset ve CD'ye de el konuldu. Çete lideri Orhan Aykut'un en yakın şebeke üyelerine de kendini derin devletin adamı olarak tanıtarak kandırdığı ileri sürüldü. Adam kaçırma, çek senet tahsilatı adam yaralama suçları kapsamında gözaltına alınan şebekenin 2006 Temmuz ve 2007 Ekim ayında iki kişinin gasp amaçlı tehdit edilmesi, 2005 Eylül ayı ve 2007 Ocak ayında iki kişinin silahla yaralanması ve 2007 Mart ayında bir kişinin tehdit edilmesi olaylarına karıştığı iddia ediliyor. Orhan Aykut'un 2 milletvekili ile dost olmak için, PKK tarafından tehdit edildiklerini söyleyerek koruma görevi üstlendiği belirlendi. Milletvekillerinin adını ve nüfuzunu kullanan şebekenin bu şekilde menfaat temin ettiği iddia ediliyor.
     
      1 ALBAY, 1 İL EMNİYET MÜDÜRÜ VE 2 POLİS
      Polisin 9 ay süren takibine; şebeke ile doğrudan ve dolaylı olarak bağlantılı 1 albay, 1 il emniyet müdürü, 2 polis de takıldı. Orhan Aykut'un bu kişilerin isimlerini kullanarak iş takipçiliği yaptığı ileri sürüldü. Bazı kamu mensuplarının tahsilat işlerine çete elemanları ile beraber gittiği de ileri sürülen iddialar arasında. Kamu görevlilerin soruşturma kapsamında ifadelerinin alınarak haklarında yasal işlem yapılacağı bildirildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


POLİS'TEN GAZETECİLERİ FİŞLEME TEHDİTİ..

TRAFİK POLİSLERİNİ CEZA MAKİNESİ YAPACAKLAR

MAZOTLU BOMBA UYARISI
»  İNTİKAM İÇİN PENİSİNİ YAKTILAR
»  UYUŞTURUCU TACİRLERİ XRAYDAN GEÇTİ AMA ONDAN GEÇEMEDİ
»  POLİS ARACI'NA MOLOTOFLU SALDIRI
»  DİYARBAKIR ZANLILARI SERBEST
»  ESKİ EŞİNİ 8 YERİNDEN BIÇAKLADI
»  BOLU'DA TRAFİK KAZASI: 3 ÖLÜ, 4 YARALI
»  BU HORTUMCULARA KİMSE BİRŞEY YAPAMIYOR..!
»  ADANA'DA DEHŞET
»  NÖBETÇİ DOKTOR, GÖREV YAPTIĞI HASTANEDE İNTİHAR ETTİ
»  BOMBALARI GÖTÜRMEK İÇİN 500YTL'YE ANLAŞMIŞ
»  POLİS BOMBA YÜKLÜ 5 ARACI DAHA ARIYOR
»  KENDİNİ KAŞIDI 2,5 YIL HAPİS YEDİ..!
»  PKK'NIN GÖZÜ KARADENİZ'DE
»  BOMBA UZMANI PKK'LIYI SAVCI SERBEST BIRAKMIŞ
»  İSKENDERUN'DA BİR ARAÇ BOMBALANDI
»  TRENİN ALTINA GİREN ARAÇTAN SAĞ ÇIKTILAR..
»  MALATYA'DA PATLAMA 2 YARALI
»  BELEDİYE BAŞKANI'NA KURŞUN YAĞMURU
»  80 KİLO A-4 TİPİ PATLAYICI OLDUĞU BELİRLENDİ
»  BULDAN, DİNLEMEYE TAKILDI
»  POLİS: "VEKİLİN ARACINI CAMİYE PARK ETTİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.