Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2057
EURO
37,4931
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.886,810
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YENİ PAPA HEM TÜRKİYE KARŞITI, HEM DE SERTLİK YANLISI!!
YENİ PAPA HEM TÜRKİYE KARŞITI, HEM DE SERTLİK YANLISI!!
 
Katolik Kilisesi'nin yeni ruhani lideri olan Alman Kardinal Joseph Ratzinger, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı olması ile tanınıyor. Türkiye'nin, geleceğini Hıristiyan kökenli AB yerine, bir İslam ülkeleri örgütünde araması gerektiğini savunan Ratzinger, Ankara'nın AB'ye değil Araplara katılması gerektiğini öne sürmüştü.
 
20.4.2005 - 07:38

Roma Katolik Kilisesi'nin 265'inci papası olarak Alman Kardinal Joseph Ratzinger'i seçti. 52 ülkeden 115 seçmen kardinalin katılımıyla Sixtus Şapeli'nde yapılan seçimin ikinci gününde TSİ 18.50'de bacadan yükselen beyaz dumanla Papa'nın seçildiği duyuruldu. Ardından Aziz Petrus Bazilikası'nın çanlarının çalınmaya başlamasıyla da Papa'nın seçildiği teyit edildi. Kardinallerin Sixtus Şapeli'ne kapanmasının ardından yapılan dördüncü oylamada seçildiği belirtildi.
Halk Vatikan'a akın etti
Roma'da bulunan turistler ve Katolikler'in yeni papayı görmek için Vatikan'a akın etmesi üzerine, Aziz Petrus Meydanında izdiham yaşandı. Şilili Kardinal Jorge Arturo Medina Estevez, Aziz Petrus Meydanı'na nazır balkondan Latince ''Papa'mız belirlendi'' anlamında ''Abemus Papam'' dedikten sonra yeni Papa'nın ismini açıkladı. Estevez, yeni Papa'nın, Kardinaller Kurulu Başkanı Ratzinger olduğunu ilan etti. Yeni Papa'nın, 16. Benedict adını kullanacağı belirtildi.
Yeni Papa seçilen Kardinal Joseph Ratzinger'in, Papa 16. Benediktus ismiyle ilk ayinini 24 Nisan Pazar günü yapacağı açıklandı. Yeni papa 16. Benedict, ilk gecesinde Vatikan'daki Santa Marta misafirhanesinde tüm kardinallerle yemek yedi ve geceyi papalık konutu yerine misafirhane de geçirdi.
950 yıl sonra ilk Alman
Ratzinger, Papa seçilmesinden sonra Aziz Petrus Meydanı'ndaki halka hitaben yaptığı konuşmada, ''Kardinaller, Tanrı'nın hizmetçisi olarak çalışmak üzere beni seçtiler'' dedi. Alman Kardinal, Tanrı'nın ve Hz. Meryem'in bu görevde kendisine yardımcı olacağına inandığını da söyledi. Ratzinger, Almanların 950 yıllık aradan sonra yeniden Roma Katolik Kilisesi'nin başına geçmelerini simgeliyor. Daha önce bir Alman Kardinal, 16 Nisan 1055'te papa seçilmişti. Ratzinger'i tahta taşıyan papalık seçimi, tarihte en kısa süren seçimlerden biri olarak da anımsanacak. 1936'da yapılan papalık seçimi 36 saat içinde tamamlanmıştı. O dönemde, seçim üçüncü oylamada sonuca bağlanarak, 12. ius'u tahta taşımıştı.

SERTLİK YANLISI
Tutucu görüşleriyle dikkati çeken 78 yaşındaki Ratzinger, sert tutumu nedeniyle 'Panzer' olarak anılıyor. Kardinallik payesini, 1977'de dönemin Papası VI. Paul'den alan Ratzinger, Papa II. Jean Paul'ün sağ kolu olmuştu. Ratzinger, 1981'de Dinsel Öğretiler Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Engizisyonun devamı niteliğindeki bu kurulda Katolik din adamlarını görüşlerinden dolayı çeşitli cezalara çarptırdı.
Avusturya Türk çanı ile kutladı
Avusturya'da Alman Kardinalin papa seçilmesi Viyana'nın merkezindeki 13 ton ağırlığındaki ''Türk çanı''nı çalarak kutladı. Çan, Viyana kuşatması sırasında Yeniçerilerin geri çekilirken mevzilerinde bıraktıkları silahlar eritilerek yapılmış. Ratzinger'in seçilmesi ülkesi Almanya'da da kutlandı. Almanya Başbakanı Schröder, Papa Onaltıncı Benedict'in Alman olmasının, tüm ülke için büyük onur kaynağı olduğunu ifade etti. ABD Başkanı George Bush, Ratzinger'i ''bilge biri'' olarak niteledi. BM Genel Sekreteri Kofi Annan ise Ratzinger'in bu kutsal göreve tecrübe zenginliği katacağını söyledi.
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyor
Katolik Kilisesi'nin yeni ruhani lideri olan Alman Kardinal Joseph Ratzinger, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı olması ile tanınıyor. Ratzinger, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği mülakatta, Osmanlı İmparatorluğu'nun geçmişte Viyana kapılarına dayandığını hatırlatmış ve Türkiye'nin 'Avrupa'yla daimi tezatlık içinde bulunduğunu' ileri sürmüştü. Türkiye'nin, geleceğini Hıristiyan kökenli AB yerine, bir İslam ülkeleri örgütünde araması gerektiğini savunan Ratzinger, Ankara'nın AB'ye değil Araplara katılması gerektiğini öne sürmüştü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇANLAR ÇALIYOR... PAPA SEÇİLDİ!!

GÜL'ÜN YUNANİSTAN ZİYARETİ'NE BAYRAK GÖLGESİ!!

GÜL'ÜN YUNANİSTAN ZİYARETİ'NE BAYRAK GÖLGESİ!!
»  AB'DE SKANDAL, BİZDE İSE NORMAL!!
»  BEYZBOL MAÇINDA ATIŞ YAPTI OMZU ÇIKTI!!!
»  ABD'NİN SAKINCALILAR LİSTESİNDE 31 BİN KİŞİ VAR!!!
»  IRAK MECLİSİ'NDE SADDAM'IN İDAM'I TARTIŞMASI!!
»  IRAK MECLİSİ'NDE SADDAM'IN İDAM'I TARTIŞMASI!!
»  TALABANİ:"SADDAM'IN İDAM KARARINI İMZALAMAM"!!!
»  TALABANİ:"SADDAM'IN İDAM KARARINI İMZALAMAM"!!!
»  ABD'DEN TALAT'A KUTLAMA!!
»  ÇİN'DE JAPONYAYA ÖFKE BÜYÜYOR!!
»  TALABANİ VE BARZANİ ARASINDA PAYLAŞIM KRİZİ!!!
»  BENAZİR BUTTO'NUN EŞİ TUTUKLANDI, PAKİSTAN KARIŞTI!!
»  SEKSE EN DÜŞKÜN KADINLAR İTALYANLAR!!
»  GENELEV VERGİ VERMEK İSTİYOR, YÖNETİM ALMIYOR!!
»  YUNANİSTAN'DA SAHTE RAKI PANİĞİ!!
»  BERLUSCONİ ZOR DURUMDA!!
»  ABD'DE ERMENİ LOBİSİ, KONGRE'DE GÖVDE GÖSTERİSİNE HAZIRLANIYOR...
»  IRKÇI FUTBOLCUYA KELEPÇE
»  PARİS'TE OTEL YANGINI 13 ÖLÜ..
»  BERLUSCONİ MEDYA'DAN ÇEKİLİYOR!!!
»  RUBİN: "BARZANİ PKK'YA DESTEK VERİYOR"...
»  BÖCEKLERE BUSH VE CHENEY BÖCEK İSMİ OLDU!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.