Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5879
EURO
40,0133
IMKB
10.438,000
ALTIN
3.428,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YOLCULAR İNCELENEREK TÜRKİYE'YE SOKULACAK
YOLCULAR İNCELENEREK TÜRKİYE YE SOKULACAK
 
Domuz gribi virüsünün Türkiye'ye girişinin önlenmesi amacıyla Atatürk Havalimanı'nda riskli ülkelerden gelen yolcular termal kameralarla incelenecek
 
29.4.2009 - 04:42
Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Karantina Daire Başkanı Ahmet Zeki Hürdoğan, virüse karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Atatürk Havalimanı'ndaki kurum ve kuruluş yetkilileriyle toplantı yaptı.

Hürdoğan, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı toplantıdan sonra alarm durumunun 3'ten 4'e çıkarıldığını anımsatarak, bu derecelendirmeye göre tedbirleri artırdıklarını söyledi.

Türkiye'nin, hastalığın çıktığı bölgeye uzak olduğunu ve hastalığın en çok görüldüğü Meksika'ya da doğrudan uçak seferlerinin bulunmadığını belirten Hürdoğan, yolcuların İspanya, Portekiz, Fransa ve ABD üzerinden gelmelerinin gerektiğini ifade etti.

Denetimlerde aktif uygulamaya geçtiklerini kaydeden Hürdoğan, gelen uçaklara çıkan bir doktor ve 2 sağlık görevlisinden oluşan ekibin yolcuları gözlediğini bildirdi.

Bugün yapılan toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının, yapılacak çalışmalara nasıl katkı sağlayacaklarını ve kendilerinden istenilen konuları görüştüklerini anlatan Hürdoğan, Atatürk Havalimanı'na, risk açısından değerlendirmede önem verildiğini söyledi.

Hürdoğan, kısa bir süre içerisinde Atatürk Havalimanı'na termal kamera konulacağını, riskli bölgelerden kişilerin ateşlerinin ölçülmesinin sağlanacağını kaydetti. Ayrıca, ateş ölçerle kulaktan ateş ölçümünün de yapılacağını belirten Hürdoğan, ateş ölçmedeki en büyük kriterin 38,5 derecenin üzerindeki ateşler olduğunu bildirdi.

Hürdoğan, ateşi görülen kişilerin tecrit edileceğini ve 112 ambülansı ile anlaşmalı hastanelere gönderilerek intaniye servisinde gerekli tetkik ve incelemelerinin yapılacağını ifade etti.(gazeteport)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇIPLAK ALMANLARA İSYAN

GOOGLE'DAKİ BU DEĞİŞİKLİKTE ASLINDA BİR İSİM YAZILI

BAHÇELİ'NİN VİLLASINDAKİ İLGİNÇ YAZI
»  BİR NEFESLE BULAŞAN AFET KAPIMIZDA!
»  RENKLİ GÖZLERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  BEKARETİ KOLEJ PARASINI ÇIKARAMADI!
»  İLK ÖĞRETİMDEKİ YA EVLİ VE NİŞANLI ÖĞRENCİLER
»  GÖZLERİ AÇIK ADALET TANRIÇASI ANADOLU KIZI YOZGATLI ÇIKTI
»  DENGELİ FELAKET
»  VAN'DA FECİ PANZER KAZASI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI
»  "SIKARIM" SÖZÜ BAŞINI BELAYA SOKTU!
»  AŞISI OLMAYAN ÖLÜMCÜL DOMUZ GRİBİ HIZLA YAYILIYOR
»  DÜĞÜN GÜNÜ SEVGİLİSİYLE KAÇTI
»  KRİZ BÖBREĞİNİ SATANLARI ARTTIRDI
»  KIZLARA "KOCA"TELAŞI..!
»  HASTANEDE SKANDAL!
»  16 MİLYON KİŞİNİN YEŞİL KARTI VAR!
»  BAYKAL'I MEST EDEN KADIN
»  6 TECAVÜZCÜ'YÜ MAHKUM ETTİREN HAYAT KADINI
»  TEMBELLİKTE SON NOKTA "BANYO MAKİNESİ"
»  ONU HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ!
»  İLK TÜRK ARABASI DEVRİM GERİ GELİYOR
»  EROİNLİ YAPRAK SARMASI
»  BABA'DAN AĞLATAN İSTEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.