Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2551
EURO
37,6016
IMKB
8.950,000
ALTIN
2.881,820
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YP LİDERİ SAADETTİN TANTAN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR!
YP LİDERİ SAADETTİN TANTAN DAN ŞOK AÇIKLAMALAR!
 
YP Lideri Saadettin Tantan, Dinin de yozlaştırma sürecinden geçtiğini belirten Tantan toplumda, “Müslümanlar zenginleşsin de nasıl zenginleşirse zenginleşsin” mantığının hakim kılındığına dikkat çekti
 
28.1.2008 - 11:35

Tapınak Şovalyeleri işbaşında
YP lideri Tantan, ABD, İngiltere ve İsrail’in çıkarlarına hizmet eden sivil toplum kuruluşları üzerinden Türkiye’ye yönelik örtülü operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi

Diyarbakır’daki patlamanın örtülü operasyonların süreceğine işaret ettiğini anlatan Tantan, ABD ile ortak mücadelenin, terörü siyasallaştırmaya yönelik olduğunu ifade etti

Türkiye’nin dış politikasını Ortadoğu’da hesapları olan küresel güçlerin belirlediğine dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan,  Ankara üzerinde baskıların arttığını,  AKP iktidarı baskı ve dayatmalara karşı direnç gösteremediğini söyledi. Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Tantan, Amerika, İngiltere ve İsrail’in bölgede egemenliğini sürdürebilmek için bir takım örgütleri kullandıklarına dikkat çekerek, “Bu örgütlerden birisi PKK’ydı. Bugün kullandıkları terör örgütünü, örgüt olmaktan çıkarıp siyasi bir aktör haline getirmek istiyorlar” dedi. PKK üzerinden Ortadoğu’ya yönelik bazı yaptırım ve projelerin gündeme geldiğini kaydeden Saadettin Tantan, bölgedeki enerji savaşlarına dikkat çekti. Bu savaşın tarafları arasındaki kamplaşmanın antık açıkça ortaya çıktığına işaret eden Tantan, Türkiye gibi bölgesinde güç olan bir devletin imkan ve kabiliyetini kullanmasının büyük önem ifade ettiğine işaret etti.

Siyasallaştırmanın adımları

“Türkiye, PKK’yı açık ve net biçimde ortadan kaldırabilecek güce sahipken ABD’yi de yanına almak gayreti içinde” diyen Yurt Partisi lideri Tantan, Washington’un iki yüzlü davrandığını,  PKK’yı bir düşman örgüt olarak gördüğünü açıkladığını ancak Irak ve İran’daki faaliyetlerini hiç dikkate almadığını hatırlattı. Tantan, şöyle devam etti: “Hatta ABD, terör örgütünün Ermenistan’daki yerleşik durumunu, Azerbaycan ve Gürcistan’da varlık gösterme çabalarını hiç dikkate almamaktadır. Bu durum ABD’nin PKK’yı önümüzdeki süreçte yeniden kullanacağını işaret etmektedir.  Aslında bu plandan Ankara’da haberdardır.  Çünkü 2005 yılının  Ağustos ayında Türkiye’den önemli isimlerle bir araya gelen ABD ulusal güvenlik yetkilileri şu 3  teklifi yapmışları:
‘1-PKK’nın siyasallaşması,
2-İran’da kurdurulan PEJAK’ın desteklenmesi,
3-bu açıdan İran’ın istikrarsızlaştırılması ve buna destek verilmesi....’
Yani şimdi yaşadığımız süreç bu planın devreye girdiğini ortaya koyuyor...


ABD’den bilgi alıyoruz propaganda

Tantan, “PKK karşı Amerika ile ortak mücadele” planıyla ortaya çıkan bir gerçeğe de dikkat çekti: “Terör örgütü ile mücadele uluslararası alana yayılırken, Irak’ın kuzeyinin bombalanması, özellikle istihbarat uçaklarının satın alınarak bu uçakları kullanacak personelin eğitilmesi için İsrailli uzmanların bu çalışma içinde olması, Ortadoğu’da muhtemel bir bilgi toplama hareketinin Türkiye üzerinden yapıldığını göstermektedir.  Sanki Türkiye’nin PKK ile mücadelede hiç istihbaratı yokmuş gibi , ’ABD’den bilgi alıyoruz’ şeklindeki gazete ve TV yayınlarıyla Türk toplumu yanıltılmış, o bilgilerle sınır ötesi harekat yapıldığı propagandası yayılmıştır. Halbuki , yıllardan beri bu bölgede TSK’nın istihbarata nokta hedeflere kadar çok güçlüdür.” Özellikle PKK’nın mal varlıklarına el konması yönünde hiçbir çalışma olmadığına işaret eden Saadettin Tantan, terör örgütünün yayın organlarının da faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsattı.  Tantan, “PKK’nın kontrolündeki organize suç şebekelerinin faaliyetlerine karşı da bir çalışma yok” dedi. PKK terör örgütü ile mücadele ediliyormuş gibi izlenim verilirken aslında PKK’nın siyasallaşmasını isteyen güçlerin taleplerinin yerine getirildiğini anlatan Tantan, bu konuda da terör örgütünü kullanan ülkelerle bir mutabakatın da günyüzüne çıktığını dile getirdi. “PKK tasfiye ediliyormuş gibi gözükürken yerine neyin ikame edileceği de yavaş yavaş belli olmaktadır” diyen Tantan, şöyle devam etti: “Türkiye’yi ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Türkiye çok tehlikeli bir çalışmayla  karşı karşıya bırakılıyor. Bütün bunlar, siyasi iktidarın, iktidarının devam etmesi açısından verilmiş ödünler gibi gözükse de, Türkiye üzerinde oynanan oyunlarda siyasetin ve devletin birlikte bu çalışmanın içinde olduğu kamuoyuna yansımış vaziyette...”

Terörün tüm faaliyetlerine izin var

PKK terör örgütünün Avrupa’daki faaliyetlerinin hala devam ettiğini vurgulayan Tantan, Marksist, Leninist bir ideoloji üzerine kurulan PKK’nın bugün gelinen noktada dünyanın her tarafında faaliyetlerine müsaade edilen; televizyonları, gazeteleri, dergileri olan, orada lobi faaliyetleri yapabilen bir örgüt olarak ortaya çıktığını söyledi. “PKK, Türkiye’ye yönelik çalışmalarında devletten daha fazla çalışan bir izlenim vermekte” diyen Yurt Partisi Genel Başkanı, PKK terör örgütünü Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, İsrail, İngiltere, Suriye ve Irak’ın farklı amaçlarla kullandığını söyledi. Ortadoğu’ya yönelik uluslararası projenin tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirten Tantan, “Türkiye bu projeyi görüp okumakta, fakat ekonomik, siyasi, bürokratik kirlilikten dolayı, yozlaşmadan dolayı tüm gücüyle harekete geçememektedir. Şu andaki iktidar sahipleri, gücünü dışaradan almakta ve ‘harekete geçersem iktidarım elimden alınır’ kaygısıyla adım atmaktadır”dedi.


PKK tasfiye ediliyormuş gibi gözükürken yerine neyin ikame edileceği de yavaş yavaş belli olmaktadır


Örtülü operasyonlar sürecek
Farklı illerde gerçekleştirilen bir takın olaylarla Türk kamuoyunun sarsılmak istendiğine işaret eden Tantan, ülkenin istikrarsızlaştırılmak istendiğine dikkat çekti.

Diyarbakır saldırısı

Tantan, “Bu örtülü operasyonların arkasındaki güçler hiç bir zaman açığa çıkarılmadı. Diyarbakır’daki son olaya (patlamaya) baktığımızda bir örgütlü operasyonun yansıması gibi gözüküyor. Önümüzdeki süreçte bu örtülü operasyonlar giderek daha yaygın hale gelecektir. Geçmişteki olaylardan edindiğim tecrübe bunu bize söyletiyor” dedi. Örtülü operasyonların ardında ise, ABD, İngiltere ve İsrail’in bulunduğunu belirten Tantan, Türkiye’nin Ortadoğu’daki ilişkilerinin sınırının da bu yöntemle çizildiğini söyledi. Türkiye’nin yeni dost ve düşmanlarının belirlendiğini ifade eden Tantan, İran, Lübnan ve Filistin üzerinde oynanan oyunların da bu çerçevede değerlendirilebileceğini belirtti.


AKP iktidarı inançları yozlaştırdı
Mevcut iktidar sayesinde ülkenin millet vasfının çökentildiğini, dinin yozlaştırıldığını ifade eden YP lideri Tantan, açıklamalarını Alevi operasyonuna değinerek tamamladı: “Dikkat ederseniz son günlerde Alevilerle ilgili gündeme baktığınızda orada da bir yozlaşma olduğunu görürsünüz.
Hırsızlık meşru sayılmaya başlandı
Sünniler kendi inanışları bakımından da yozlaştırılıyor. Çünkü bugün AKP iktidarı Müslüman kimliğini kullanarak iktidara gelmiş; rüşveti, yolsuzluğu, hırsızlığı kabul ettirmiştir topluma... Meşru saymıştır. Müslümanlar zenginleşsin de nasıl zenginleşirse zenginleşsin mantığı hakim kılınmıştır. Yani, Hazine arazisi, orman arazisi, vakıfları soymak hak olarak görülmüştür. Kendi kimliğine, kendi kültürüne, kendi geçmişine  yabancılaştırılmıştır. Böyle bir toplum, kullanılan bir topluma dönüşür. İradesi yozlaşmıştır, kimliği kalmamıştır.”


İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Yeniçağ’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2005 Ağustos ayında ABD’nin ulusal güvenliğinden sorumlu yetkililerin, Ankara’nın da desteğini aldıkları planı devreye soktuklarını söyledi. Tantan “Bu planın bir
 parçası da PKK’nın siyasallaşmasıydı” dedi.



Kimin kime hizmet ettiği belli
Dünyadaki bütün terör örgütlerinin yapılanmasında, kullanılmasında İngiliz istihbaratının egemen olduğunu anlatan Saadettin Tantan, Türkiye’de her şeyin açık bir şekilde göz önünde cereyan ettiğini belirtti. “Kimin kime hizmet ettiği belli” diyen Tantan, hangi sivil toplum örgütünün hangi amaca hizmet ettiğinin aşikar bir şekilde bilindiğini söyledi.

Süvarileri de var

Türkiye’de Tapınak Şövalyeleri’nin görevine devam ettiğini ifade eden Tantan, “Bunların ülkemizdeki süvarileri de ortaya çıkmış durumda. Bunlar belli, ismen belli... Bu açık ve net şekilde ortaya çıkarken Türkiye’de siyaset darma dağınık edilmiş vaziyette. Sadece iktidar değil muhalefetin de bu süvarilerle içiçe olduğu görülüyor” diye konuştu.



Türkiye tuzağa düşürülüyor
Bugün Türkiye bir savaşa sürüklenmektedir. Savaş hukuku altyapısına ihtiyacı vardır


Doğu ve Güneydoğu’da çok tehlikeli yaklaşımların sergilendiğini de söyleyen Saadettin Tantan, şunları kaydetti: “Sorun Kürt sorunu falan değildir. Aslında ekonomik savaştan kaynaklanan, küresel gücün bölgeye hakim olma ve bölge insanını kendi lehine kullanma sorunudur. Türkiye’ye dayatılmış olan Kürtçülük ve Ermeni sorunu aslında Türkiye’nin içersinde olan bir sorun değildir. 200 yıllık  yaratılmış bir sorundur. Tamamen sömürge güçleri tarafından yaratılmış bir sorundur. Yıllarca bu sorun üzerinden Türk siyaseti, kamuoyu hep tehdit edile gelmiş ve maalesef Türkiye hep bu tuzağa düşmüştür.”  “Türkiye üzerindeki Kürtçülük ve Ermeni tehdidi dışında en büyük tehdit ekonomik istihbarat tehtididir” diyen Tantan, Amerika’nın Türkiye’nin ekonomik ve finans altyapısını da çökertmeye çalıştığını söyledi. Ekonomik anlamda dışa bağımlılığın arttığına işaret eden Tantan, ekonomik verilerin gizliliğini sağlayacak çalışmaların da hayata geçirilemediğini ifade etti. Tantan, “Bu konuda çalışma yapmak isteyenler de  engellenmiştir, tasfiye edilmiştir. Bu çalışmalar bugün de yapılmamaktadır. Türkiye’nin en büyük sorunu bilgi eksikliğidir. Bugün dünyada büyük bir bilgi savaşı vardır, ekonomik savaş vardır, hukuk savaşı vardır. Türkiye’de yaptırılmak istenen Anayasa değişikliği, ticari ve medeni hukuktaki değişiklikler, tamamen dünyayı yöneten finansal gücün bu ülkelerde hukuki takibata uğramasını önleme amacına yöneliktir” dedi.

Savaşa sürükleniyoruz

Bugün Türkiye’nin acilen istihbarat hukukuna ihtiyacı olduğunu belirten YP lideri Tantan, bu konunun ise hiç gündeme getirilmediğini söyledi. Tantan şöyle devam etti: “Türkiye bir savaşa sürüklenmektedir ve savaş hukuku altyapısına ihtiyacı vardır... Gündeme getirilmez. Kolluk güçlerinin hukuki ihtiyaçları vardır... Ekonomik savaştan kaynaklanan dış tehtide karşı dış ticaret hukukunun yeniden yapılanmasına ihtiyacı vardır... Bu da gündeme getirilmez. Bununla ilgili eylem planlarına ihtiyaç vardır... Bu da gündeme getirilmez.”

 

 

YENİÇAĞ




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KOMUTANLAR NEDEN İSTİFA EDİYOR?

DİLİNİ TUTAMAYIP ERKEN KONUŞAN VEKİLE DİSİPLİN YOLU

ERDOĞAN'I IŞINLADILAR
»  "AKP, DİYARBAKIR'I ALIRSA PKK BİTER"
»  RAHŞAN HANIM EŞİYLE AYNI YERDE OLMAK İSTİYOR
»  PERİNÇEK'TEN MÜTHİŞ İDDİALAR
»  TELEKOM HER YIL 3 TRİLYON 420 MİLYAR LİRA HORTUMLUYOR
»  İNGİLİZ MEHMET PETKİM'İN SATIŞINI SAVUNDU
»  KÜRTÇE TV'YE YABANCI ORTAK YASAK
»  301'İN KALKMASINI ERMENİLER NEDEN ÇOK İSTİYOR?
»  ERDOĞAN, YARGIYA YİNE YÜKLENDİ
»  BOLU TÜNELİ'NDE ZİNCİRLEME KAZA
»  İNTERNET'TE KİRALIK KATİL İLANI
»  CİMBOM FIRTINA GİBİ., İLK YARI DA ÜÇ GOL VAR
»  LİGLERDE TOPLU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU
»  İRAN, DOĞALGAZ VANASINI NİHAYET AÇTI
»  "TÜRBAN SORUNU REFERANDUMLA DA ÇÖZÜLEMEZ"
»  İŞTE TREN KAZASI'NDA ÖLEN VE YARALANANLARIN LİSTESİ
»  TRT'DE TÜRBANA TEPKİ YAĞIYOR..
»  DAYAK SAVUNMASI
»  İSTANBUL'U KAR BEKLİYOR
»  ÖLÜ SAYISI 9'A ÇIKTI
»  GÜL, KARİKATÜRLERE HOŞGÖRÜLÜ
»  MECLİS BU HAFTA DA TÜRBAN'A KİLİTLENECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.