Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6383
EURO
39,8878
IMKB
10.841,000
ALTIN
3.516,660
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YUNUSLARIN İNANILMAZ YETENEĞİ
YUNUSLARIN İNANILMAZ YETENEĞİ
 
ABD'nin Florida eyaletindeki St. Andrews Üniversitesi tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, yunuslar kendi isimlerini ıslıkla çalarak iletişim kuruyor.
 
9.5.2006 - 00:30
Florida Sarasota Körfezi'nde şişeburunlu yunuslar (Ziphius cavirostris) üzerinde yapılan araştırmada, bu hayvanların da insanlar gibi birbirlerini ve diğer aynı türlerin üyelerini ayrı kimliklerle tanıyabildikleri ortaya çıktı.
 
Her yunusa 'imza ıslığı'...
 
Araştırmanın başındaki Deniz Memelileri Araştırma Birimi'nden Vincent Janik, şişeburunlu yunusların dünyanın yeni sesleri en hızlı öğrenen hayvanlarından birisi olduğunu belirtti.
 
Dr. Janik, her hayvanın doğumundan birkaç ay sonra, bireysel olarak tanınmasını sağlayacak bir kişisel 'imza ıslığı' geliştirdiğini kaydetti.
 
Ya da isim...
 
Bilim adamları, Sarasota Körfezi'nde bir grup yunus üzerinde 30 yılı aşkın bir süredir yürütülen araştırmalarda, yunusların bireysel, aileleriyle bağları ve sosyal etkileşimlerinin ayrıntılı resmini çıkardı.
 
Çalışmayı yürüten araştırmacılar, bu memelilerin bireysel olarak çıkardıkları seslerle 'imza ıslığı veya isimleri' olduğu düşünülen sesleri kaydetti.
 
Tanımadıklarına tepki vermiyorlar
 
Bir grup hayvanı ağla çevreleyen bilim adamları, denizaltı hoparlörleriyle imza ıslıklarına benzeyen sesler yayınladı ve diğer hayvanların yakınlarının kapatılmalarına nasıl tepki vereceğini araştırdı.
 
Araştırmacılar, yakınlarının ve tanıdıklarının ıslıklarını duyan diğer yunusların hemen tepki verdiklerini, tanımadıkları yunusların ıslıklarıyla ise ilgilenmediklerini tespit etti.
 
Araştırmacı Janik, şişeburunlu yunusların insandan başka kimlik bilgisini karşısındakine ileten tek hayvan olduğunu söyledi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HASTANE BORCUNU ÖDEMEYEN ÇİFTE HAPİS CEZASI

CENAZE YEMEĞİ KABUSA DÖNDÜ

ZÜRAFA KAMERALAR ÖNÜNDE DOĞURDU
»  ALANYA'DA TEKNELERE DANSÖZ YASAĞI
»  "İŞ OLSUN'DA YERİN DİBİNDE OLSUN"
»  YERLİ TURİST'E 99 EURO'YA TATİL
»  MOLDOVA UÇAĞI, MERSİN'DE TARLAYA İNDİ!
»  METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
»  VEKİLLERDEN FIKRA GİBİ ANILAR!
»  EN SAĞLAM DELİL!
»  CÜZDANI BULUNDU KENDİSİ YOK!
»  63 YAŞINDA HAMİLE KALDI!
»  İŞÇİ EMEKLİLERİ BİRBİRİNE GİRDİ, KONGRE ERTELENDİ
»  ÜÇ BİN ANNE'DEN BEBEK EMZİRME REKORU
»  GRANDE PUNTO’YLA RADYO MYDONOSE SHOW TIME
»  SOKAKTA ÇOCUK ÇALIŞTIRAN AİLELERE CEZA
»  HYUNDAİ'DEN SAĞLIKLI KAMPANYA
»  HOSTESLERE KOT PANTOLON GİYDİRDİLER!
»  BATMAN'DA 132 ÖĞRENCİ'DE UYUZ TESBİT EDİLDİ
»  FAKİR MEDYA'YA, ZENGİN İSE HÜKÜMETE GÜVENİYOR
»  ARI KAMYONU DEVRİLDİ, ARILAN ÖNÜNE GELENİ SOKTU
»  GENELKURMAY'A MEMUR ALIMINA YOĞUN İLGİ
»  BAŞKENTTE SU SIKINTISI KAPIDA
»  UCUZ TATİLE HÜCUM VAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.