Star Medya Grubu ve Kanal 24 ile Akşam ve Güneş gazetelerini elinde bulunduran işadamı Ethem Sancak, yayın yönetmenlerini görevden aldı.
Mustafa Karaalioğlu, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın grupla herhangi bir ilişkisinin kalmadığı belirtildi.
PATRON İLE KARAALİOĞLU ARASINDA HORTUMLAMA KAVGASI
Star'da patron Ethem Sancak ve CEO Mustafa Karaalioğlu arasında 2 milyon liralık 'hortumlama' kavgası çıkmıştı. Buna göre gazetenin promosyon için kamu bankalarından çektiği kredinin 2 milyon lirasının Karaalioğlu'nun ekibi tarafından iç edildiği iddia ediliyordu.
İddiaya göre olayın ortaya çıkması Sancak ile Karaalioğlu'nun arasını açtı. Taraflar arasında o günden bu yana soğuk rüzgarlar esiyordu.
AKŞAM SAATLERİNDE TEBLİĞ EDİLDİ
Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevlerine son verildiği kararı kendilerine akşam saatlerinde tebliğ edildi.
TWITTER'DA KİM NE DEDİ?
İşte o yorumlardan bazıları:
Lütfü Türkkan @LutfuTurkkan Bu kovulmaların arkasında ne yatıyor diye fazla düşünmeye gerek yok. Kovulanlar, götürdüler. Patron da götürmeyi farketti ve kovdu..
Mehmet Baransu @mehmetbaransu Akşamın başındaki adamın gazetedeki sevgilisini de görevden almış mı patron. Şu meşhur 3 günlük köşe yazarı. Köşesini kaybetmişti sayemde
İsmail Yaşa @ismail_yasa Hagel istifa etti, Türk medyasında deprem oldu :)
Ümit Alan @umitalan Yandaş medyadaki operasyon için "Havuz Problemi" başlığını atan haber sitesi çıkmadı mı daha?
Bülent Keneş @bkenes İnlerine girdiler, inlerine!..
Selami İnce @selamiince Dokunan yanıyor. #HavuzaJöleDöküldü
Ayşenur Arslan @AysenurArslan50 Bu konu ekonomik de olabilir.. AKP içindeki birbkavganın işareti de.. Çok tuhaf bir iş vesselam
Ergun Babahan @ebabahan Bu bir damat operasyonudur
Bülent Keneş @bkenes Müptezel havuzda Olup bitenin perde arkasını en iyi bu ekibe karşı "komplo"nun bir parçası olmakla suçlanan Cemil Ertem ve ağababası bilir!
Emre Uslu @EmreUslu Yeni Türkiye'de hortum düzeni: Lider patronu kucağa çekiyor, patron devleti, CEO şirketi, gazete milleti hortumluyor...
Saffet Sancaklı @saffetsancakli Efendinize yaranmak için insanlara iftira attınız. Yağcılık olsun diye her türlü kılığa girdiniz Sonuç
Kaan Sezyum @kaansezyum · Havuzda sızıntı var.
Galip Öztürk @Galip_Ozturk · Seçimlere giderken yeni bir 17 Aralık senaryosu deneyebilirler. ALLAH haşhaşilere fırsat vermesin...!
Barış Atay @barisatay · Görevden alınan yandaş gazeteciler "şimdi biz boşuna mı yaladık bu kadar" sorusuyla meşguldür...
Prof. Dr. Haluk Savaş @drhaluksavas "Havuz'da tsunami"...
Merdan Yanardağ @MerdanYanardag İktidar medyasında operasyon.. Atamayla gelen yayın yönetmenleri azılle gitti. Nasıl demokrasi ama..
Orhan Alkaya @alkayaorhan Yan kalmayınca yandaş dayanmaz.
İmamınGülü✌ @Ladyimam süleyman bu sefer 2 milyon gönderemedi herhalde...
Bülent Keneş @bkenes Müptezellikte zirve yapan Star şeysi, Akşam şeysi, Yeni Şafak şeysi karıştıysa, şimdi kulağınız pislik havuzunun Sabah şeysinde olsun!
Aykut Erdoğdu @aykuterdogdu Star ve Akşam Grubunda... Arkadaş her ay "Süleyman 2 Milyon gönder" nereye kadar... Kese kağıdı olarak bile satamıyoruz... Operasyonu...
Oray Eğin @orayegin Ya bir Yigit Bulut'u iclerine aldilar hepsi birbirine girdi, adam Truva ati gibi. Ben sevmeye basladim.
Ahmet Tulgar @ahmettulgarr Büyük parçalanma yandaş medyada başladı. Bu iyi işte. #yiyinbirbirinizi
Emre Uslu @EmreUslu Havuz Medyasının tepe isimleri son kullanma tarihleri dolduğu için gönderilmiş olmalı...
İmamınGülü✌ @Ladyimam Onlar yalakaları kovmazlar, sadece ''hep siz yediniz, biraz da şunlar yesin'' diye değişikliğe gitmişlerdir.
Ahmet Şık @sahmetsahmet Yeni Şafak'ın başındaki isim olan İbrahim Karagül de gönderilmiş. Neler oluyor?
Oray Eğin @orayegin Gunun en onemli haberi. AKP'liler daha cok kendi iclerinde savasacak, birbirini tasfiye edecek. Kavga yeni basladi
Amberin Zaman @amberinzaman Hmmm... ne diyelim geçmiş olsun Star medya grubunda şok görevden almalar; Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan gitti
Güler Kömürcü @gulerkomurcu · Aksam ve Star gazetelerindeki yönt- kadro degisiklikligi (haberler dogru ise) oldukca dikkat çekici.. Yeniden yapılanma, diyelim!
Ali Çimen @alicimen Malum 3 gazetenin yayın yönetmenleri 'aynı anda' görevlerinden alınıyor. Anlaşılan bugün, Havuz'un varlığını tescil etme günü.
Ahmet Şık @sahmetsahmet AKP medyasında yaprak dökümü: Cemil Ertem'i kovan Mustafa Karaalioğlu ile Mehmet Ocaktan ve Yusuf Ziya Cömert kovulmuş. Hayır mı?
Ergun Babahan @ebabahan Star ve Aksam'da gorevlerine son verilen isimler, govdelerini Erdogan icin siper etmisti. Yapilan ayip
Ali Çimen @alicimen Malum 3 gazetenin yayın yönetmenleri 'aynı anda' görevlerinden alınıyor. Anlaşılan bugün, Havuz'un varlığını tescil etme günü.
Ahmet Şık @sahmetsahmet · AKP medyasında yaprak dökümü: Cemil Ertem'i kovan Mustafa Karaalioğlu ile Mehmet Ocaktan ve Yusuf Ziya Cömert kovulmuş. Hayır mı?
Ergun Babahan @ebabahan Star ve Aksam'da gorevlerine son verilen isimler, govdelerini Erdogan icin siper etmisti. Yapilan ayip
Nasrullah Ayan @nasrullahayan Abowwwwww.. Koşun şeyler öbür şeyleri kovmuşlar.. Durun la kardeşsiniz siz..
Bülent Keneş @bkenes Vay vay vay! Sızma yalakalık da yetmiyor! “Medyada bomba gelişme! Ethem Sancak'ın yayınlarında büyük operasyon!
Selami İnce @selamiince Star gazetesinde falan yiyin birbirinizi oluyormuş. Çekirdekleri hazır edin.
Ömer Adıyaman @omradymn Bakalım medyada deşifre ettiğim-edeceğim kaç kripto Paralelci daha 'Fabrika ayarlarına' geri dönecek. uf
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat1.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat2.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat3.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat4.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat6.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat5.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat7.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat11.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat8%282%29.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat12.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat13.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat14.jpg)
![](http://www.medyaradar.com/uploads/images/sat15.jpg)