Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9872
EURO
38,0290
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.829,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yapıcıoğlu'ndan 'Yıkıcı' Sözler
Yapıcıoğlu ndan  Yıkıcı  Sözler
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa’ya karşı olduğunu ifade ederken millete ‘ahmak’ diye hakaret etti
 
17.9.2024 - 06:40

Atatürk Türkiyesi'nin imkanları ile milletvekili seçilip TBMM’ye giren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, hem Cumhuriyet’in hem de Anayasa’nın altını oymaya çalışıyor.

Cumhur İttifakı oylarıyla milletvekili olan Yapıcıoğlu, Anayasa’yı savunan herkese de ‘ahmak’ diyerek hakaret etti. Hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Aynı ifadeden dolayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ise 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Sözcü'den Vali Toprak'ın haberine göre Yaklaşık 200 bin lira maaş alan Yapıcıoğlu, 8 ay sonra da milletvekili emeklisi olacak ve toplam 300 bin liraya yakın devletten maaş alacak.

Katsayı artışı ile bu maaş yılda 2 kez de artacak. Anayasa’nın ‘değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen’ maddelerine karşı olduğunu açıklayan Yapıcıoğlu’nun milletle alay ederek ‘Ahmağa anlatır gibi’ ve ‘kameraya bakarak söylüyorum’ şeklindeki sözleri büyük tepki gördü. 2023 seçiminde Cumhur İttifakına destek veren terör örgütü Hizbullah yanlısı HÜDA PAR, bunun karşılığında 4 milletvekili çıkardı.

YEMİNİ UNUTTULAR

Milletvekili yeminine de karşı olan HÜDA PAR’lılar, önce yemin tartışmasına girdi daha sonra ”Demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim” diyerek yemin ettiler. Ancak bu yemine de sadık kalmadılar. Her fırsatta Cumhuriyet ve Anayasa karşıtlıklarını dile getirdiler.Yapıcıoğlu değil Zekeriya Yıkıcıoğlu


DİPLOMATİK PASAPORT

Yapıcıoğlu, Anayasa’ya karşı olduğunu ifade ederken millete ‘ahmak’ diye hakaret etti. Bu sözlerden dolayı hakkında soruşturma da açılmadı. Cumhur İttifakı ortaklarının sessizliği de dikkat çekti. ‘Ahmak’ kelimesinden dolayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmişti. Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR’lı 3 milletvekili diplomatik pasaport taşıyor, VİP salonlarından ve devletin tüm imkanlarından da yararlanıyor.

SAVCILARA ÇAĞRI

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili yaptığı açıklama büyük tepki topladı.

Yapıcıoğlu, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz" ifadelerini kullandı.

SAVCILARA ÇAĞRIDA BULUNDU
Hüda-Par Genel Başkanı'nın bu sözlerine bir tepki de Gazeteci Mehmet Yılmaz'dan geldi. SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sunduğu Ombudsman programına konuk olan Gazeteci Mehmet Yılmaz, Savcılara çağrıda bulundu. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;


*Bu partinin programı zaten bunu hedefliyor. Bir şeriat devleti kurulmasını istiyor. Dördüncü maddesi değişmeli ki birinci, ikinci, üçüncü maddelerini değiştirmeyi teklif etmek en azından mümkün olabilsin. Şu an teklif bile edilemez.

*Bu partinin bu politikası, anayasasının değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleriyle ilgili programı, ben de ahmağa söyler gibi söyleyeyim, Yargıtay Başsavcısı’nın harekete geçmesini gerektiren bir durum.

*Normal olarak bir siyasi parti bunu savunamaz. Dünyanın hiçbir yerinde anayasasına karşı olan bir parti siyasi faaliyet gösteremez. Burada gösteriyor. Bir tuhaflık yok mu?

MHP'NİN SESSİZLİĞİ
MHP'nin bu duruma bir tepki göstermemesiyle ilgili de Yılmaz, "MHP’nin buna itiraz etmesine gerek yok çünkü şu an iktidarını koruyor. Eminim ki böyle bir şey de olmayacak dördüncü maddeyle ilgili" ifadelerini kullandı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakan Şimşek'ten İddialı Sözler!

"Asıl Hedef İmamoğlu'na YASAK"

Beşiktaş'a Şenol Güneş Çelmesi1-1
»  Özgür Özel'e 100 Bin Liralık Dava
»  17 ilde FETÖ Operasyonu: 39 Gözaltı
»  Üç Bakan Yardımcısı Görevden Alındı
»  ABD'den Türkiye'yi Kızdıran Destek!
»  Putin'den Türkiye Ziyareti İçin İki Şart
»  AK Parti'de Erdoğanı Kızdıran Tartışma
»   Bahçeli’nin Hayatı Kitap Oluyor
»   2 Yaşındaki Bebeğe Cinsel İstismar!
»   Yusuf Yerkel'in Yeni Görevi Belli Oldu
»  Yıldırım’ın Kalbine 4 Stent Takıldı.
»  Irak'ta Türklere Vize Serbest Ama...
»  Akar'dan Skandal Eğitim Açıklaması!
»  İmamoğlu'ndan 'Ahmak' Hamlesi
»  Cem Küçük'ten 40 Teğmen Gidecek İddiası
»  Yaşar Güler İstifa mı Edecek?
»  Özer Sencar'dan CHP Yöneticilerine Uyarı
»  Ordumuzun Yıpratılmasına Müsaade Etmeyiz
»  Özel'den Erdoğan'a Teğmen Tepkisi
»  12 ilde PKK'ya Operasyon, 33 Gözaltı
»  CemKüçük'ten Dilan-Engin Polat Savunması
»  Tunceli'de Kahreden Kaza, 4 Şehit
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.