Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3294
EURO
35,1788
IMKB
8,718
ALTIN
2.247,010
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yaşam Mücadelesi Veren Aileye Yardım Eli
Yaşam Mücadelesi Veren Aileye Yardım Eli
 
Kahramankazan Belediyesi’nden yaşam mücadelesi veren aileye yardım eli Barakada zor şartlarda yaşayan anne ve beş çocuğunun imdadına Kahramankazan Belediyesi yetişti
 
9.2.2017 - 19:04

Kahramankazan Belediyesi, barakadan bozma bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren anne ve beş çocuğuna yardım eli uzattı. Aileye yardımda bulunan belediye ekiplerini karşılarında gören çocuklar ve annelerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Kahramankazan Kanuni Sultan Süleyman Mahallesi’nde yaşayan Nurcan Karaman'ın kocası Halil Karaman, 2008’de imam nikahlı eşinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından dolayı 3 yıl 7 ay hapis cezası aldı. Mahkemenin sonuçlandığı 2010’da yeniden evlenen Karaman'ın yeni eşinden 5 çocuğu oldu. Çocuklarının küçük olmasını bahane eden Karaman polise teslim olmayarak kaçak yaşamaya başladı. Ancak yaklaşık bir ay önce polisin asayiş uygulamasında yakalanarak cezaevine gönderildi.
Tespit edildi, harekete geçildi
Anne Nurcan Karaman, eşinin cezaevine girmesiyle birlikte en büyüğü 6, en küçüğü 2 aylık 5 çocuğu ile kaldığı baraka evde yaşam mücadelesi vermeye başladı. Karaman ve çocuklarının imdadına Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Yaptıkları saha araştırmasında aileden haberdar olan belediye ekipleri, durumu hemen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e iletti. Başkan Ertürk’ün talimatıyla harekete geçen ekipler, aileye yakacak, yiyecek, giyecek, oyuncak ve çocuk maması yardımında bulundu. Ziyarette psikolog ve hemşire de yer aldı. Belediye ekiplerini karşılarında gören küçük çocuklar ve annelerinin yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Çocuklar hediye edilen oyuncaklara çok sevinirken, iki aylık olan Ufuk Yıldızhan ve zihinsel engelli Selma’nın hareketleri ziyarette neşeli
Başkanımızdan Allah razı olsun
Kocasının hapse girmesiyle zor günler geçirdiklerini belirten Nurcan Karaman, kendisinden çok çocuklarına üzüldüğünü söyledi. Karaman,  “Eşim hapse girdikten sonra 5 çocuğumla ortada kaldım. Çocuklarımla hep birlikte bir göz odada kalıyorum. Eşim hapse girmeden önce hurda toplayıp satarak bize bakıyordu, ama şimdi hiçbir gelirim yok. Burası evden çok bir baraka. Suyum yok, çamaşır makinam yok, banyomuz yok” diye konuştu. Belediye ekiplerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaman, “Belediye Başkanımız Lokman Ertürk'ten Allah razı olsun, durumumdan haberdar olunca yardım göndermiş. Çocuklarımın yüzü uzun zaman sonra ilk kez bugün güldü, çok mutlu oldular, ben de öyle” dedi. Karaman ayrıca, hayırsever vatandaşlara seslenerek yardım istedi.
Her zaman yanlarındayız
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, şunları kaydetti:
“Sağlık İşleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin dikkati büyük bir dramı ortaya çıkardı. Karşılaştığımız manzara gerçekten yürekleri parçalayacak türdendi. Belediye olarak çocuklar ve annelerinin tüm ihtiyaçlarını karşıladık. İlçemizde tüm ihtiyaç sahipleri ve yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizin, yavrularımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AVM’lerde Plaka Tanıma Sistemi Dönemi

Kuş Cennetine ‘Termik Tehdit’

“Hayvanlara karşı merhametli olun”
»  Mucize Çocuğa Başkan Desteği
»  Kızılcahamam'da Vahşet!
»  Büyükşehir'den 158 Bin Aileye Yardım Eli
»  Toplu Taşımada Sivil Denetim
»  Gökçek'ten Priscope'tan Canlı Yayın
»  Kan Bağışına Zabıta Desteği
»  Başkent'te Kalpazan Taksici Operasyonu
»  Karyağdı Sokak, Karlov Sokağı Oldu
»  'Şanslı'nın Şansı Çankaya!
»  Ankara'da Toplu Taşım Ücretleri Zamlandı
»  Erdoğan'dan Bedava Metro Müjdesi
»  Ankara'da Trafiğe Metro Ayarı
»  Keçiören'de Geri Dönüşüme Tam destek
»  Pursaklar’da tonlarca kar nakli yapıldı
»  Metroda Güvenlik Onlara Emanet
»  Başkent'te Yılbaşı Önlemleri
»  Pet Şişelerle Sokak Hayvanlarına Destek
»  Pursaklar’da karla mücadele seferberliği
»  Keçiören'de Diş Bakımı Seferberliği
»  Başkent'e 7 yeni Alternatif Yol
»  Çayyolu Metrosuna Yeni Vagon Müjdesi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.