Araştırmanın neticeleri “Astronomical Journal”da yayımlandı. Gök bilimciler, California Bilişim Enstitüsünde görevli… Matematiksel hesaplamalar ve PC simülasyonlarıyla Güneş Sistemi’nin harici bölümünde, Dünya’nın 10 sert büyüklüğünde 9’uncu tek gezegenin varlığını kanıtlayan yepyeni belirtilere eriştiklerini dile getirdiler
Gök bilimcilerden yeni bir açıklama var. Güneş Sistemi’nin harici bölümünde Plüton’un da ötesinde 9’uncu gezegenin olduğuna dair ” kanıtlar”bulduklarını açıkladılar.
Araştırmanın neticeleri “Astronomical Journal”da yayımlandı. Gök bilimciler, California Bilişim Enstitüsünde görevli… Matematiksel hesaplamalar ve PC simülasyonlarıyla Güneş Sistemi’nin harici bölümünde, Dünya’nın 10 kat büyüklüğünde 9’uncu gezegenin varlığını kanıtlayan yepyeni belirtilere eriştiklerini dile getirdiler.
Gezegeni artık direk gözlemleyemediklerini ve Güneş Sistemi’nin ifade eden gök bilimcilerden Konstantin Batygin, 150 sene ardından ilk defa Güneş Sistemi’ndeki gezegen sayımının artık bitmediğine konusunda asallı ispatların şuanki meydana geldiğini ifade etti.
Dokuzuncu gezegenin Güneş’in etrafındaki tek turunu 20 bin senede tamamladığını ifade eden Batygin, yeni buldukları gezegenin “cüce” gezegenleri çekim gücüyle etkileyici meydana geldiğini sandıklarının vurguladı.
Araştırmayı Mike Brown yönetiyor
Mike Brown yaptığı araştırmayla, on sene öncesinde Plütonu “cüce” gezegen sınıfına sokmuştu ve bu bulguyu onu üne kavuşturmuştu. Bu araştırmayı da o yürütüyor.
Brown, antik dönemlerden günümüze civarı Güneş Sistemi’nde 2 yeni gezegenin keşfedildiğini ifade ederek, 9’uncu gezegenin bu bağlamda 3’üncüsü olacağının müjdesini verdi.
https://www.webduzzi.com/2016/01/22/yeni-bir-gezegen-daha-kesfedildi/