Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9893
EURO
37,8323
IMKB
9.577,000
ALTIN
2.821,500
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yeniden Refah'tan'Kendi Adayımız'Kararı
Yeniden Refah tan Kendi Adayımız Kararı
 
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin ittifak kararını açıkladı. 5 neden sayan Erbakan, seçimlere ittifaksız gireceklerini duyurdu. Erbakan; Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarını 10 Şubat'ta ilan edeceklerini söyledi.
 
4.2.2024 - 07:58

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararlarını açıkladı. Erbakan, seçimlere tek başlarına gireceklerini duyurdu.

Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararları için 5 madde sayan Erbakan, şunları söyledi:

'MİLLETİMİZ İSTEMİYOR'

"Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs'tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu.

Bizim önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizden beklentisi dikkate alarak Cumhur İttifakı içinde yer almıştık ancak bu seçimde millet ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

'TEŞKİLATLARIMIZ İSTEMİYOR'

İkinci sebep, teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyordu. Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60'ı istemiyordu, bu seçimde yüzde 95'i istemiyor.

'KARŞIDA İTTİFAK YOK'

Üçüncüsü, biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz. Dördüncü husus da 14 Mayıs'taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.

'ADİL BİR TEKLİF GELMEDİ'

Beşinci husus, AKP ile yapılan görüşmelerde AKP'nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık. Madem İstanbul ve Ankara'nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı."

AKP ile bu seçimlerde ittifak yapmamaya karar verdiklerini açıklayan Erbakan, "Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarımızı çıkarmaya karar verdik. Bu üç şehirdeki adaylarımızı 10 Şubat'ta Ankara'da ilan edeceğiz" dedi.

Erbakan, Cumhur İttifakı içinde yer almalarının asıl sebebinin ülkenin selameti olduğunu ve mutabakat metnini ortaya koyarak temel prensiplerinden ödün vermeden Cumhur İttifakı içinde yer aldıklarını açıkladı.

EKONOMİ VE BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Kararını duyurmadan önce iktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Erbakan, hem ekonomi hem de Gazze konusunda hükümete yüklendi. 14 Mayıs seçimleri öncesi AKP ile imzalanan protokol metninin uygulanmadığını vurgulayan Erbakan, şöyle konuştu:

"Bu mutabakat metni sayesinde ilkelerimizin arkasında durduk, başka bir talebimiz olmadı. Ancak üzülerek gördük ki 14 Mayıs için ortaya koyduğumuz mutabakat metininde yazanların tersi ortaya koyuldu. İşte 2024 bütçesi, emeklinin ve dar gelirlilerin içinde bulunduğu durum bunun en önemli göstergeleridir. Zam yağmurları da bunun başka bir göstergesi."

"MİTİNG YAPMAK DIŞINDA ADIM ATMADILAR"

İktidarın İsrail'e karşı hiçbir somut adım atmadığını da vurgulayan Fatih Erbakan, "İktidarın Gazze konusunda adım atmadığını da üzülerek görüyorum. İsrail Büyükelçisinin kovulması, Tel-Aviv'deki büyükelçimizin geri çekilmesi, ticari ilişkilerin durdurulması gibi adımlar atılmadı ve 30 bin insanımız göz göre göre katledildi. İktidarda bulunanlar miting yapmak dışında hiçbir adım atmamışlardır" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEM Parti'den İstanbul Kararı

Saadet Partisi 339 Adayını Açıkladı

Nurdağı’nda Helikopter Düştü: 2 Şehit
»  Hakkari Yüksekova'da Korkutan Deprem
»  Akşener'in Acı Günü
»  Emekli Aylıklarına Ek Zam Resmî Gazetede
»  "Arap Parası için Kanun Çıkarılıyor
»  CHP'den Hafize Gaye Erkan Açıklaması
»  CHP 103 Adayını Daha Açıkladı
»  Memhet Şimşek: İstifa Kendi Takdiri
»  MİT'ten MOSSAD Operasyonu
»  Kurtulmuş'tan Can Atalay Açıklaması
»  CHP’de Yerel Seçim Mesaisinde Kritik Gün
»  Ağırdır: İstanbul'da Yarış Başa Baş
»   MHP'de 3 İlçe Başkanlığı Kapatıldı!
»  Kılıçdaroğlu'ndan 'Miting' Kararı
»  Murat Kurum: Anket Yaptırdım,Öndeyiz
»  Gözler DEM Parti'nin Adaylarında
»  YKS Başvuruları Bugün Başlıyor
»  Simit Zammında Seçim Sonrası Detayı
»  Benzine 95 Kuruş Zam Geliyor
»  Murat Kurum'dan Kafa Karıştıran Açıklama
»  Fed Beklenen Faiz Kararını Açıkladı
»  Bahçeli'den Can Atalay Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.