Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4417
EURO
34,8475
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.435,860
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YouTube'a Saldırıda 1 ölü,4 Yaralı
YouTube a Saldırıda 1 ölü,4 Yaralı
 
Küresel görüntü paylaşım ağı YouTube'un Kaliforniya eyaletinin San Bruno kentindeki ana merkezinde yaşanan silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Olayda hayatını kaybeden ve şüpheli kişi olduğu bildirilen kadının kimliği belirlendi.
 
4.4.2018 - 08:40

Amerikan basınında 'şüpheli' olarak ismi açıklanan Nasim Aghdam, 39 yaşında, İran asıllı bir Amerikalı.

Aghdam'ın ocak ayında kendi YouTube kanalında yayımladığı görüntüsünde, YouTube'un kendisine "ayrımcılık" uygulayarak videolarını filtrelediğini ve kendi Farsça kanalı "Nasime Sabz"ı hedef aldığını öne sürdüğü belirtildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, kampustaki bazı çalışanların silah sesi duyduktan sonra ana merkez binalarını terk ettiği, bazı çalışanların ise ofislerine barikat kurarak dışarıya çıkmadığı ifade edildi.
Bölgeden ABD televizyonlarına yansıyan görüntülere göre, binalardan çıkan yüzlerce çalışan, üstleri polis memurları tarafından arandıktan sonra güvenli bir bölgeye götürüldü.

YouTube'un sahibi olan Google'dan yapılan açıklamada, şirketlerin yetkililerle koordine halinde olduğu ve yaşanan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

ÖLEN KADIN 'ŞÜPHELİ'

San Bruno Polis Departmanı Şefi Ed Barberini, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin bölgeye intikal etmesinin ardından, 1 kişinin öldüğü ve 3'ü el tabancasıyla olmak üzere 4 kişinin yaralandığının belirlendiğini söyledi. Hayatını kaybedenin kadın olduğunu ve ilk incelemelerin ardından kendine ateş etmiş olabileceğini belirten Barberini, onu "şüpheli kişi" olarak tanımladı.Olayla ilgili incelemelerin hızla devam ettiğini aktaran Barberini, söz konusu kadın ve olayın nedeni hakkındaki bilgilere değinmedi.

San Francisco General Hastanesi'nden yapılan açıklamada, yaralılardan 36 yaşındaki bir erkeğin durumunun kritik olduğu belirtildi. Açıklamada, 32 yaşındaki bir kadının da durumunun ciddiyetini koruduğu, 27 yaşındaki bir kadının ise sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.

ABD basınında, tedavi altına alınan 4 kişiden birinin, olay yerinden kaçarken düşerek ayak bileğinden yaralandığı bilgisine yer verildi.

YOUTUBE KANALINI FİLTRELEMİŞ

ABD basınında yer alan haberlerde, şüpheli kadının 39 yaşındaki Nasim Najafi Aghdam olduğu bildirildi. CNBC'nin yetkililere dayandırdığı haberinde, Aghdam'ın saldırıda 9 milimetrelik bir tabanca kullandığı, olayın terör kaynaklı olmadığına inanıldığı kaydedildi.


NBC Bay Area yerel kanalına göre, Aghdam'ın Ocak 2017'de kendi YouTube kanalında yayımladığı görüntüsünde, YouTube'un kendisine "ayrımcılık" uygulayarak videolarını filtrelediğini ve kendi Farsça kanalı "Nasime Sabz"ı hedef aldığını öne sürdüğü belirtildi.


Filtrelemenin ardından Aghdam'ın kanalının izlenme sayısında düşüş görüldüğünü iddia ettiğine yer verilen haberde, Şubat 2017'de Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda Nasim Najafi Aghdam'ın "YouTube'da eşit büyüme fırsatı yok" ifadesini kullandığı aktarıldı.


Ayrıca haberde, dün YouTube'un ana merkezinin otoparkından çekilen aracın Aghdam'a ait olduğu, 2014'te YouTube üzerinden yaptığı bir paylaşımda Aghdam'ın "Et, cinayettir" yazan aracının vejetaryen karşıtı kişiler tarafından tahrip edildiğini söylediğine yer verildi.

ABD basınında yer alan bazı haberlerde ise yetkililerin saldırıda Aghdam'ın olayda yaralanan kişilerle olası ilişkilerinin de devam eden soruşturma kapsamında araştırıldığı vurgulandı.

YouTubeun merkezinde silah sesleri...YouTubea saldıran kişinin kim olduğu ortaya çıktı

kaynak:Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Eski Rus Generalden Felaket Senaryosu

Trump: Suriye'den Çıkmak İstiyorum

Bu Nasıl Çekilme?
»  Rus Askerlerine Sosyal Medya yasağı
»  Boko Haram'dan İntihar Saldırısı
»  Toprak Gününde İsrail Katliamı
»  Rusya'dan 50 diplomata Sınır Dışı
»  Tesla İflasın Eşiğinde
»  Rusya'dan ABD'ye Misilleme
»  "Çok yakında Suriye'den Çekileceğiz"
»  Rusya’dan Türkiye Açıklaması!
»  Bekaretini 1.4 Milyon Dolara Sattı
»  Netanyahu Hastaneye Kaldırıldı
»  Katalanlar Sokakta
»  ABD ve AB ülkelerinden Flaş Rusya Kararı
»  Katalon Lider Almanya'da Tutuklandı
»  Rusya'da AVM'de Yangın, 53 Kişi Öldü
»  Doğu Guta'da Yine Esad Katliamı
»  Çİn'dan ABD'ye Sert Misilleme
»  Trump Güvenlik Danışmanını Görevden Aldı
»  Fransa'da Sarkozy Ggözaltına Alındı
»  Abbas'dan ABD'ye: 'İt Oğlu it'
»  Prens Salman'dan Kara Çarşaf Devrimi
»  Esad Katliam Yaptığı Doğu Guta'da
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.