Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4516
EURO
34,8310
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.424,180
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yılın Otomobili Belli Oldu
Yılın Otomobili Belli Oldu
 
Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçimleri sonuçlandı. Finale kalan 7 otomobil arasında en çok oyu Renault Megane aldı.
 
12.4.2017 - 01:08


Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" (TYO) yarışmasında birinci Renault Megane Sedan seçildi.

OGD tarafından yapılan açıklamaya göre, dernek üyesi 78 otomotiv gazetecisinden toplamda 4 bin 430 puan alan Renault Megane Sedan birinciliğe ulaştı. Geçen yıl bu ödülün sahibi Skoda Superb olmuştu.

Yarışmanın ilk etabında 25 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı. Finale kalan modeller "Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-değer oranı" gibi kriterler açısından değerlendirildi.

"Yılın otomobilini" belirleyecek ikinci etapta ise OGD üyeleri sahip oldukları 250 puanı 7 finalist arasında dağıttı. En fazla puan alan Renault Megane Sedan, Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 modellerini geride bırakmayı başardı.

Birinci seçilen Renault Megane Sedan, "Yılın Otomobili" logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

- "Finalistler arasında büyük rekabet yaşandı"

Yılın otomobili bu akşam Feriye Palace'da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Törende konuşan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, tüm finalistler arasında büyük bir rekabetin yaşandığını belirterek, "Tamamen objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tuttuk." ifadesini kullandı.

Sandık, Türkiye'nin en dinamik sektörlerinin başında otomotiv sektörünün geldiğini kaydederek, OGD'nin ana kuruluş amaçlarından birisinin de tüketiciye en doğru ve sağlıklı bilgilendirmeyi yapmak olduğunu bildirdi.

Başkan Sandık, "Bunu misyon edindik. Bu misyonun bir parçası olan yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği var"

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş ise otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle OGD'ye çok teşekkür ediyorum. Bu otomobilin arkasında milyonlarca avroluk bir yatırım ve binlerce insanın emeği var. Her şeyden önce Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği var. Dolayısıyla bunların yarattığı bu güzelliği de halkımız nezdinde kazandığı bir beğeni var. Biz bu ödülün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bu ödülü her şeyden daha değerli bir şekilde saklayacağız ve tüm ekibime teşekkür ediyorum."

- "Formula 1'i yeniden Türkiye'de düzenleyeceğiz"

Yarışmanın sponsorlarından Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1 yetkilileri ile toplantı yaptıklarını ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yarışların yeniden Türkiye'ye getirilmesi yönünde önemli bir adım attıklarını kaydetti.

Ak, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile toplantılar gerçekleştirdik. Henüz imza atılmadı ama çok önemli mesafe aldık. Umarım uzun yıllar sonra Formula 1'i Türkiye'de yeniden misafir edeceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Bu kez 150 bin izleyici ile bu önemli organizasyonu düzenleyeceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanları onurlandırmayı planlayan OGD, Anadol markalı otomobilleri hayata geçiren ekibe "Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan" dolayı şükran plaketi verdi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


. Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem

Benzinin litre fiyatında 10 kuruş Zam

İstifa Edene de İşsizlik Maaşı!
»  Altın Zirve yaptı
»  ABD Füzesi Doları Fırlattı!
»  Şişe Cam'da Şok İstifa
»  Ttrafik sigortasında tamirci oyunu!
»  Devlette 90 Bin Kişi işe Başlayacak!
»  Araç Sahiplerine Kötü Haber
»  Oto Gaz'da 25 Kuruş İndirim
»  Memur ve Emekliye Enflasyon Zammı
»  Ülker'den Borsaya 1 Nisan Açıklaması
»  Mart Ayı Enflasyonu Beklentileri Aştı
»  Gıda Paketlerine Trafik Iışığı Modeli
»  CHP, İş Bankası Yöneticilerini Belirledi
»  Muhteşem Geri Dönüş!
»  Halkbank'tan Zehir Zenberek Açıklama
»  Çalışanlar ve Emekliler Dikklat'!
»  Sistem Çöktü, Akbank'ta Hizmet Durdu
»  Dolar 3.60'ın AltındaAltın Zirve Yaptı
»  İkinci el otoda yeni dönem
»  25 Yıllık Evlileri Sevindirecek Teklif
»  Bakanlar Kurulundan Flaş Akbank Kararı
»  1 Milyon Gence Müjde
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.