Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1628
EURO
38,0765
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.922,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZAHİT AKMAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA
ZAHİT AKMAN A ÇOK AĞIR  SUÇLAMA
 
Almanya'da binden fazla üyeden para topladıktan sonra iflasını isteyen konut kooperatifine üye kaydetmek için RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bazı Türkleri evinde ziyaret edip iknaya çalıştığı açıklandı.
 
26.9.2008 - 20:30
İflas eden kooperatif nedeniyle Alman makamları tarafından ödemesi için 20 bin dolar vergi borcu çıkarılan Hasan Kılıç, ‘Akman ve arkadaşları cezalandırılıncaya kadar mücadele edeceğim. Çoluğumun çocuğumun rızkını çaldılar’ dedi
Almanya'da binden fazla üyeden para topladıktan sonra iflasını isteyen konut kooperatifine üye kaydetmek için RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bazı Türkleri evinde ziyaret edip iknaya çalıştığı açıklandı.

Almanya’da Akman’ın yöneticisi olduğu OFWG e.G. (Offenbacher und Frankfurter Wohnungsbaugesellschaft) isimli kooperatif, konut yapma vaadiyle binden fazla üyeden para toplamış, ancak daha sonra kooperatifin iflas ettiği açıklanmıştı.

Heilbronn’da yaşayan Hasan Kılıç, bu kooperatife 2002 yılında üye olduğunu ve toplam 8 bin 300 euro ödediğini, ancak Alman maliyesinin kendisinden 20 bin 404 euro geri ödemesini isteğini kaydetti. Yaşadıklarını, Milliyet’e anlatan 3 çocuk babası Hasan Kılıç, o zaman Milli Görüş üyesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Heilbronn’a geldiğimden itibaren Milli Görüş’ün camisine giderim. Fatih Cami, Milli Görüş’ün Almanya’daki en büyük camisiydi. Bu camiye Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Milli Görüş kökenli politikacı geliyordu.

2002 yılında cemaatten Hacı Osman Veziroğlu, camide Milli Görüş’ten insanların kurduğu kooperatife üç ay önce üye olduğunu, benim de üye olarak ev sahibi olabileceğimi söyledi. Bunun üzerine kooperatifin yöneticisi Abdullah Özer evime gelip bilgi verdi. Ben düşünmek için zaman isteyince Özer, öğleden sonra kooperatifin Türkiye’den gelen yöneticisi ile ziyaretime geleceğini söyledi. Öğleden sonra kardeşi Resul Özer ve Zahid Akman’la birlikte evime geldiler.

Türkiye’de parti ve televizyon kuracaklarını, taraftarlarının dinlerini daha rahat yaşayacaklarını, bunun için onlara destek olmamı istediler. 1.200 euro kayıt ücreti ve ayda 87 euro taksitle ev sahibi yapacaklarını söylediler. İkna oldum ve 2002 yılında kayıt yaptırdım."

‘Erdoğan’la resimleri vardı’

Üye aidatlarını 2007 yılının ocak ayına kadar düzenli olarak ödediğini, ancak gazetelerde kooperatifin iflas ettiği haberleri okuyunca Abdullah Özer’i cep telefonundan aradığını söyleyen Kılıç, yanıt alamadığını, bunun üzerine kooperatifin Frankfurt’taki bürosuna gittiğini anlattı.
Kılıç, şöyle devam etti:

"Saatlerce beklettikten sonra içeri girebildik. Girdiğimde Zahid Akman, Abdullah Özer ve iki mağdur üye gördüm. Haberleri sorduğumuzda Zahid Akman, 'Bunlar fasa fiso. İnanmayın, aylıklarınızı ödemeyi ihmal etmeyin' dedi. Büronun duvarlarında kooperatifin tüm yöneticilerinin Tayyip Erdoğan ile resimlerini görünce inandım ve eve döndüm."

‘AİHM'ye gideceğim’

Aradan bir kaç gün geçtikten sonra büroyu tekrar aradığını belirten Kılıç, cevap alamayınca avukat tutup, kooperatiften parasını geri istediğini ifade etti. Başvuru sonunda Heilbronn Vergi Dairesi’nin kendisine 20 bin 404 euro 50 cent borçlu çıkardığını söyleyen Kılıç, "Kooperatif yöneticileri haberim olmadan, devletin ödediği teşvik primini de almışlar. Benim gibi 1300 kişiden de 3.5 milyon euro toplamışlar. Avukatım davayı sürdürüyor. Sonuna kadar mücadele edeceğim.

Zahid Akman ve arkadaşlarının yakalanması ve cezalandırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar gideceğim. Çocuklarımın rızkını çalanların cezalandırılmasını istiyorum. Türkiye’de elini, kolunu sallayarak gezen bu kişilerin yakalanması için Türk adaletine güveniyoruz, destek bekliyoruz” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞENER: "HÜKÜMET SUÇLULARI KORUYOR"

ERMENİLERİ KATLİAMDAN O KURTARDI

TRT GENEL MÜDÜRÜNÜN PADİŞAH YETKİSİ
»  CHP'DEN YANDAŞ TRT'NİN TAVRI İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  150 BİN EURO'LUK MÜTEVAZI MAKAM ARACI
»  ZAHİT AKMAN, TELEVİZYONDA BAŞKA BELGE GÖSTERMİŞ
»  DİŞLİLERİ BİTMİYOR..!
»  ERYILMAZ: "O KASET MONTAJ"
»  ERGENEKON'DA 2'Sİ TEĞMEN 3 TAHLİYE
»  BAYKAL'IN TOPTAN'I ŞOK EDEN SORUSU!
»  BAŞBAKAN, CAMİ'DE TEHLİKE ATLATTI
»  AKP'DEN, CHP'Lİ ERYILMAZ"A SUÇ DUYURUSU
»  ERUYGUR"UN TANSİYONUNU YÜKSELTEN GÖZYAŞI
»  DUELLO'YA HOCA YORUMU
»  UÇAĞA, HAVADA YILDIRIM ÇARPTI
»  ERGENEKON SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME
»  FLAŞ.. FORTİS SATILIYOR
»  FIRTINA, İSTANBUL'U VURDU
»  GÜLEN'İN İFTARINDA SAVAŞ SUÇLUSU
»  İSTANBUL'DA 'TRAFİKTE SINIRINI BİL' KAMPANYASI
»  TUNCAY ÖZKAN, 1 GÜNDE ÇÖKTÜ
»  RADİKAL İMAM'IN ÜSTSÜZ DANSÇI KIZI!
»  "İDDİALARINI TEKRAR DEĞERLENDİR VE İSTİFA ET"
»  DSP’DEN ÇELTİK DESTEK ALIM FİYATLARINA TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.