Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9893
EURO
37,8323
IMKB
9.577,000
ALTIN
2.821,500
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
tat Gıda Satıldı!
tat Gıda Satıldı!
 
Koç Holding, Tat Gıda Sanayi A.Ş. paylarının yüzde 49,04'ünü ve bazı intifa senetlerini Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne sattığını duyurdu. Markanın satış bedeli 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendi.
 
9.1.2024 - 11:36

Koç Holding, Tat Gıda Sanayi A.Ş. paylarının yüzde 49,04'ünü ve bazı intifa senetlerini sattığını açıkladı. Devir bedelinin ise kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendi

PAY ALIM SATIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre şirket, Arçelik ve Aygaz dahil Koç Topluluğu şirketleri, Koç Ailesi Üyeleri, Koç Topluluğu ile ilişkili vakıfların sahip olduğu payların Tat Gıda Sanayi A.Ş. ("Tat Gıda") sermayesinin toplam yüzde 49,04'üne denk gelen kısmı ve ayrıca 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne ("Memişoğlu") satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandı.Tat Gıda satıldı! İşte yeni sahibi

Sözleşme uyarınca, Tat Gıda'da sahip oldukları Tat Gıda sermayesinin yüzde 43,65'ine denk gelen toplam 59 milyon 364 bin 947,16 TL nominal değerli payların, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte nakden ve peşin olarak tahsil edilmek üzere ve kapanış tarihi esas alınarak hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolardaki net borç ve net işletme sermayesi tutarları üzerinden uyarlamaya tabi olmak koşulu ile 72 milyon 23 bin 649,13 dolar karşılığında Memişoğlu'na satılacağı belirtildi.

KOÇ HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Devre konu toplam yüzde 49,04 oranındaki Tat Gıda paylarının tamamı için devir bedelinin ise kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tat Gıda'da sahip olduğumuz 6 adet kurucu intifa senedi, Memişoğlu'na Kapanış Tarihi'nde nakden ve peşin olarak tahsil edilmek üzere toplam 1 milyon 500 bin dolar bedel karşılığında satılacaktır. Devre konu toplam 15 adet intifa senedinin bedeli ise 3 milyon 750 bin dolar olarak belirlenmiştir. Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret AŞ'nin sermayesinin yüzde 7,5'ine denk gelen toplam 449 bin 999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin sermayesinin yüzde 1,1'ine denk gelen toplam 64 bin 797,70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacaktır. Devir işlemleri, başta Rekabet Kurumu'ndan izin alınması ve yukarıda belirtilen Tat Gıda iştiraklerinin devrinin tamamlanması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır. Pay Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasından itibaren 3 ay içinde işlemlerin tamamlanması öngörülmekte olup, tarafların bu süreyi 60 gün uzatma hakkı bulunmaktadır.

Ayrıca, Şirketimiz nihai ana ortağı Temel Ticaret ve Yatırım AŞ ile Memişoğlu arasında, Temel Ticaret'in sahibi olduğu Tat Gıda sermayesinin yüzde 3,26'sına denk gelen payların tamamını ya da bir kısmını, Kapanış Tarihi'nden itibaren 6 aylık sürenin sonundan başlamak üzere, 6 aylık bir süre boyunca Memişoğlu'na satma hakkına yönelik de opsiyon sözleşmesi imzalanmıştır. Konuya ilişkin önemli gelişmeler kamuya açıklanacaktır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türkiye'den 'Yastık Altı Altın' Hamlesi!

EFT ve Havale Ücretlerine Büyük Zam

Hem Emekli Hem Vekile Ballı Maaş!
»  Elektrikte Yeni Yılda Zam Var mı?
»  Pasapor Ve Tapu ve Harçları da Zamlandı
»  Altında Yıl Sonu Rallisi
»  İşte Asgari Ücretle Birlikte Artanlar
»  Akaryakıt Fiyatları ÖTV İle Şahlanacak
»  ENAG: Enflasyon 3 Yılda Yüzde 578 Arttı
»  Gram Altından Tarihi Rekor
»  Altın Zirveye Demir Attı!
»  Asgari Ücrette Gözler Kritik Haftada
»  Mevduatta Faiz Yüzde 52'yi de Aştı!
»  Motorin 1 Lira 76 Kuruş Zamlandı
»  Banka Kredilerine Yeni Düzenleme
»  Bakan Şimşek'ten Gündem Olan Sözler
»  Hafize Gaye Erkan İçin 'Kira' İddiası
»  Asgari Ücrette Pazarlık Günü!
»  İçki ve Sigaraya İlave Zam Yolda!
»  Paranın Patronu da Ev Bulamamış!
»  Konut Satışları Kasım'da Azaldı
»  Dolar ve Enflasyon Tahminini Değişti
»  Dövize Örtülü Müdahaleye Devam!
»  Mevduatta Devlet Güvencesi Arttı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.