Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2086
EURO
37,8648
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.936,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇAKICI'YA 19 YIL HAPİS
ÇAKICI YA 19 YIL HAPİS
 
Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ı öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı, 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
 
28.11.2006 - 21:56

Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ı öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı, 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Çakıcı, hafifletici sebepler ve duruşmadaki iyi gözönüne alınarak 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevinden getirilen Alaattin Çakıcı ile avukatları Muammer Demirtaş, Ahmet Ateş, Şafak Mahmut Yazıcıoğlu ve Sezgin Karaca hazır bulundu.Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmayı, Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve yakınları da izledi.
Güvenlik güçlerinin eşliğinde salona giren ve mahkeme heyetini başıyla selamlayan Çakıcı, duruşma süresince sanık kürsüsü arkasındaki yakınlarıyla da selamlaştı.

Çakıcı'nın avukatı Muammer Demirtaş, esas hakkındaki savunmasını belirten 4 sayfalık dilekçesini mahkeme heyetine sunarken sözlü olarak da yargılamanın durdurulmasını talep etti. Bu talebinin kabul görmemesi halinde, Nuriye Uğur Kılıç'ın, Alaattin Çakıcı hakkındaki sözleri için “Ağır tahrik” uygulanması gerektiğini belirten Demirtaş, şunları söyledi: “Abdurrahman Keskin'in, Kılıç'ı öldürdüğü tartışılmazdır. Sanık, maktule ile 4 yıl evli kalmıştır, olaydan 2 ay 16 gün önce de boşanmışlardır. Bu sürede maktulenin davranışları ve sanık hakkındaki sözleri o dönemki bazı televizyon, dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. Maktulenin, 'Dündar Kılıç'ın silik kopyası', 'Abdullah Öcalan daha şerefli bir insan' gibi kullandığı sözler müvekkilimi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Maktule, bunu sistemli şekilde sürdürmüştür. Ağır tahrik unsurları oluşturmuştur.”

Sanık Alaattin Çakıcı ise esas hakkındaki savunmasında, önceki savunma ve beyanlarını tekrar ettiğini söyledi.

Uluslararası anlaşmalara göre Türkiye'ye iade edildiğini dile getiren Çakıcı, 45 gün içinde yurt dışına çıkması gerekirken kendisi hakkında konulan yasak nedeniyle bu şartın yasal yollardan yerine getirilmediğini öne sürdü.

Çakıcı, daha sonra Avusturya'da yakalandığını ve yargılanabilmesi için Fransız yetkili makamlarından izin alınması gerekirken, buna dikkat edilmediğini savunarak, şöyle konuştu: “Bu durumda hakkımda yargılama yapılması kanaatimce mümkün değildir. Uluslararası anlaşmalara göre, yargılanmak istemiyorum. Dosyadaki gerçekleri göz önünde bulundurarak mahkemenin hakkımda vereceği olumlu ya da olumsuz karara saygılıyım. Hakkımda 4616 Sayılı Yasa'nın uygulanması gerekmektedir.”

Daha önceki duruşmalarda Türkiye'nin gündemindeki bazı konular hakkında sözler sarf ettiğini, bugün bu konuşmaları yapmayacağını ifade eden Çakıcı, ”Benim hakkımda ön yargılı ceza vermeyeceğiniz inancındayım. Her türlü karar için şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Çakıcı'yı, ilk olarak cinayeti azmettirdiği iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, suçun, “Nuriye Uğur Kılıç'tan kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında işlediği” kanaatiyle cezayı 23 yıla indirdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini de gözönüne alan heyet, Çakıcı'nın 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kararın yüzüne okunmasının ardından sanık Alaattin Çakıcı, mahkeme heyetine teşekkür etti.  Duruşma salonu çıkışında askerlerin arasından kardeşi Gencay Çakıcı'ya ”Pazartesi günü mutlaka görüşelim” diye seslenen Çakıcı, daha sonra tutuklu bulunduğu Tekirdağ, 2 No'lu F Tipi Cezaevine gönderildi.
    
NE OLMUŞTU
    
Çakıcı'nın eski eşi Nuriye Uğur Kılıç, Uludağ'daki bir otelin lobisinde 20 Ocak 1995'te Abdurrahman Keskin'in silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Keskin, ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, cinayeti azmettirdiği öne sürülen Çakıcı hakkında dava açılmıştı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİR İĞRENÇLİK DAHA, ÜÇ YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TACİZ

SEKS TUZAĞINA ÖLÜM TEHDİDİ

YATAK ODASINDA SEVGİLİYE İNFAZ
»  KÖR ADAM, KARISINI SATIRLA DOĞRADI
»  TÜRKİYE ALACAKARANLIK KUŞAĞINA SÜRÜKLENİYOR
»  KÖR KOCA KIZDIĞI EŞİNİ SATIRLA DOĞRADI
»  BAŞKENT'TE GÜPEGÜNDÜZ MASKELİ SOYGUN
»  EMNİYETTEN ÜRKÜTEN SUÇ RAPORU
»  İSTANBUL'DA HALK ÖTOBÜSÜ DEHŞETİ, 2 ÖLÜ, 9 YARALI
»  GÜMÜŞHANE-BAYBURT YOLUNDA TRAFİK FACİASI
»  BAŞKENT HASTANESİ'NDE SEKS SKANDALI
»  NAZİRE DEDEMAN'I YANKESİCİLER ÇARPTI
»  İNTERNETTE ATATÜRK VE KUR'ANLA PORNO TUZAĞI
»  FUHUS BASKININ'DAYAKALANAN KADINLARDAN BİRİ AİDS'Lİ ÇIKTI
»  EVLİ KADINI KAÇIRIP TECAVÜZ ETTİLER
»  KAZA YAPTI EHLİYETİNE 6 YIL EL KONULDU
»  KÖYÜN ÇOCUKLARI TECAVÜZ ETTİ
»  GİDEN OTOMOBİLDE KAVGA ETTİLER SONUÇ 2 ÖLÜ
»  VAN UYUŞTURUCU FABRİKASI GİBİ ÇALIŞIYOR
»  FUHUŞ BASKININDA İKİ DEDE FUHUŞ YAPARKEN BASILDI
»  APARTMAN GİRİŞİNDE GASP!
»  BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ ÇALDILAR!
»  MERSİN'DE LİMON ÜRETİCİLERİ EYLEM YAPTI
»  15 'LİK KIZA 10 KİŞİLİK TECAVÜZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.