Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1612
EURO
38,0584
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.920,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇEKİÇLİ CANAVAR İKİ KİŞİYİ BÖYLE ÖLDÜRDÜ
ÇEKİÇLİ CANAVAR İKİ KİŞİYİ BÖYLE ÖLDÜRDÜ
 
Alacağı olan iki iş arkadaşını başlarını çekiçle ezip ayaklarına ağırlık bağlayarak Acıgöl ve Obruk Gölü’ne atan çaycı Halil A.’yı, Konya polisinin göl kenarında bulduğu kan izleri, olay saatinde duran saat ve kredi kartı incelemeleri yakalattı
 
14.8.2007 - 08:24
Konya’da filmlere konu olacak türden iki cinayet polisin dikkati sayesinde aydınlatıldı. Korkunç olay şöyle gelişti: Ailelerinin 11 gün önce kayıp başvurusu yaptığı Mehmet Mustafa Öcal ve Kahraman Erdem’i bulmaya çalışan polis, kayıpların aynı sektörde çalışıyor olmasından şüphelenerek araştırmayı iş arkadaşları üzerinde yoğunlaştırdı. İkilinin para alışverişi yaptığı kişileri mercek altına alan polis, çaycı Halil A.’dan şüphelendi. Çaycıyı ve telefon kayıtlarını incelemeye alan polis, bunlardan bir sonuç elde edemedi. Bu kez de kredi kartı ekstrelerini inceleyen cinayet masası ekibi, iki kayıp bildiriminden önce Halil A.’nın iki ağırlık, çekiç ve ip aldığını belirledi.

DİDİK DİDİK TARADILAR

Görüştükleri kişilerden Halil A.’nın göl kıyılarına ve balıkçılığa meraklı olduğunu öğrenen polis, Konya’daki dört gölü de araştırmaya başladı. Göl kıyılarını teker teker inceleyen polis, Acıgöl çevresinde kan lekeleri ve birkaç saç teli buldu. Gözaltına alınan A.’nın sorgusu sürerken, kayıplardan biri olan Kahraman Erdem’in cesedi Acı Göl’de ayaklarına ağırlık bağlı şekilde bulundu. Boğularak öldüğü belirlenen Erdem’in başına çekiçle vurulduğu tespit edildi.

ESKİ DOSTLARIYDI

GÖZALTINDA 3 gün boyunca konuşmayan Halil A, Erdem’in cesedi bulunur bulunmaz ifade vermeye ikna oldu. Suçsuz olduğunu söyleyen Halil A., “Kahraman Erdem’i, diğer kayıp Mehmet Mustafa Öcal öldürdü. Bu yüzden de kaçtı” diyerek cinayetleri inkar etti. Erdem ile olay günü saat gece 24.00’ten sonra bir daha görüşmediğini söyleyen Halil A.’yı, Erdem’in suya atıldıktan sonra 22.15’te duran saati ele verdi. Halil A., yirmi yıllık dostlarını başına çekiçle vurduktan sonra sersemlettip göle atarak öldürdüğünü kabul etmek zorunda kaldı. Polis Öcal’ın cesedini de Obruk Gölü’nde arıyor.




Üç kişi daha ölecekti

CİNAYET öncesi ortada delil bırakmamak için uzun süre plan yapan zanlının, 3 kişiyi daha öldürmeyi planladığı ancak polisin buna fırsat vermeden yakaladığı açıklandı. Zanlı, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Define bulma bahanesi

SUÇUNU itiraf eden Halil A. iki kurbanını da, “Göl kenarında define var. Sana yerini göstereyim, hem de piknik yaparız” diyerek ikna ettiğini söyledi. Halil A., uzun zamandır arkadaşı olan ikiliyi ayrı ayrı zamanlarda define yeri göstermek bahanesiyle göl kenarına götürüp bir fırsatını kollayarak çekiçle vurup sersemlettiğini ardından da bayılmış arkadaşlarını ayaklarına ağırlık bağlayarak göle attığını söyleyerek, “Onlardan aldığım borcu ödeyemeyeceğimi anladığım için öldürmeye karar verdim” dedi.

Polise ‘Deliliniz yok’ dedi

KONYA polisi, uzun zaman sessiz kalmayı başaran ve soğukkanlılığıyla şaşkınlık yaratan Halil A.’nın tüm delillere rağmen itirafını almak için Amerikan tarzını uyguladı. Bütün gelişmelere rağmen konuşmamayı başaran ve “Elinizde beni suçlamabileceğiniz bir deliliniz yok” diyen Halil A. çarpraz sorgu sırasında olay yerinde bulunan durmuş saat konusu açıldığında tereddüte düştü. Konuşmama hakkını kullanan ve her şeyi inkar eden Halil A. cesedin bulunmasının ve somut kanıtların sunulmasının karşısında pskilojik bir taktik izleyen polise karşı çözüldü. Sonunda dayanamayan Halil A. üçüncü günün sonunda iki kişiyi öldürdüğünü ve üç kişiyi daha öldürmeyi düşündüğünü itiraf etti.




Bu ekipten kaçmaz

FAİLİ meçhul olayları çözmedeki hızıyla adından söz ettiren Konya polisinin başarısının sırrı ‘Kırmızı Alarm Toplantıları’nda yatıyor. Cinayetler sonrasında yapılan ‘Kırmızı Alarm Toplantıları’nda bir araya gelen Konya polisinin beyin takımı cinayetler üzerindeki teorilerini tartışıyor ve hep birlikte delilleri değerlendiriyor. Başında Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler’in bulunduğu ekip adeta CSI ekibi titizliğiyle çalışıyor. Konya CSI’ın çözdüğü olaylardan bazıları:

Yüzlerce apartmanda kan lekesi arandı

25 Temmuz 2005’te Beşyüzevler Semti’nde öldürülen taksici Hakkı Ö.’nün katillerinin izini süren polis, taksinin olay günü kullandığı güzergahtaki apartmanlarda kan lekesi aradı. Bir asansördeki mercimek büyüklüğündeki kan lekesinden yola çıkılarak zanlılar yakalandı.

Katiller 3 saatte yakalandı

29 Temmuz 2005’te kız arkadaşı Stela S.’ye araç kullanmayı öğretmek için Aksaray yoluna çıkan Niyazi B. (32), önünü kesen bilinmeyen kişilerce gasp amaçlı öldürüldü. Ekipler, görgü tanığı Stela’nın “Atı görsem teşhis ederim, kahverengi bir attı. Başında da beyaz bir leke vardı” dedi. Bunun üzerine kentteki tüm varoşlar gezildi. Atlar ve at arabaları incelenerek failler 3 saatte yakalandı.

Kıymık ipucu oldu

25 Nisan 2006 günü Medet K. (36) İstanbul Caddesi üzerinde kafasına sopa ile vurularak öldürüldü. Olay yerinde bulunan bir sopaya ait kıymıktan yola çıkan polis, şüpheli adreslerde aramalar yaptı. Kıymık ile uyum gösteren tahta sopayı bulan polis cinayeti 8 saatte aydınlattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAKKARİ'DE DÖRT TERÖRİST SAĞ ELE GEÇİRİLDİ

FECİ KAZADAN KURTULDU KALP'TEN ÖLDÜ

KAYIKTA FUHUŞ POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI
»  SERİ KATİL YENİ CİNAYETLERİNDEN ÖNCE YAKALANDI
»  MERSİN'DE 200 KİLO AT ETİ ELE GEÇTİ
»  PKK TIR'INA NATO TAKİBİ
»  A-4'LÜ HAİN TUZAKLAR SON ANDA FARK EDİLDİ.
»  İŞTE TUĞBA ÖZAY'IN TUTUKLULUK GÜNLERİ
»  İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ YAKTILAR
»  TACİZCİ MÜDÜR YARDIMCISINA 3 YIL 9 AY HAPİS
»  MANAV'DA MEYVE KODLU FUHUŞ
»  KATİLİ ANKESÖRLÜ TELEFON ELE VERDİ
»  RAHŞAN HANIMIN ESKİ ARABASINDAN EROİN ÇIKTI
»  ABLAYA TÖRE İNFAZI
»  VALİZDE KIRMIZI ET KAÇAKÇILIĞI
»  ANNESİNİ TAVUK GİBİ KESTİ
»  ANKARA ADLİYESİNDE PATLAMA
»  TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA : 4 ÖLÜ
»  İŞTE TUĞBA ÖZAY'I HASTANELİK EDEN SORU
»  TUĞBA ÖZAY İÇİN EK GÖZALTI SÜRESİ
»  ANNESİNİ VE ABLASINI SOPAYLA DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜ
»  CANLI YAYINDA ÇAKMAĞI ÇAKTI KENDİNİ YAKTI
»  GEBZE'DE TÖRE VAHŞETİ
»  TUĞCU'YA ÇARPAN KAPKAÇ ZANLISI YAKALANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.