Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2768
EURO
37,6165
IMKB
8.985,000
ALTIN
2.882,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇETEYE 300 ASKERLE BASKIN
ÇETEYE 300 ASKERLE BASKIN
 
Banka müdürü, avukat, noter ve sosyete terzisinin de aralarında bulunduğu 55 kişilik “Solmaz Çetesi”ne 300 askerle baskın yapıldı.
 
5.12.2007 - 10:25

BODRUM’DA “SOLMAZ ÇETESİ”NE BÜYÜK BASKIN

42 kişi gözaltına alındı. Çete, 45 kişinin malını-mülkünü elinden almak, işkence, gasp ve insan kaçakçılığıyla suçlanıyor

BODRUM’da adam kaçırma, silah, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, tefecilik, zorla çek senet tahsilatı, darp, gasp gibi bir çok suça karıştıkları belirlenerek haklarında yakalama ve arama emri çıkartılan 55 kişiden 42’si, jandarmanın düzenlediği ’Yelken Operasyonu’yla gözaltına alındı. C.S.’nin liderliğini yaptığı ’Solmaz Çetesi’nin üyesi olduğu ileri sürülen zanlıların arasında, avukat, işadamı ve ünlü bir modacı da var. Operasyon kapsamında 13 kişi de aranıyor.

 45 kişi şikayet etti

Bodrum’da, aralarında turizmci, esnaf, devlet memuru, yat işletmecisi, kuyumcu ve iş adamlarının bulunduğu 45 kişi, gayrimenkullerinin, paralarının ve değerli eşyalarının bir çete tarafından zorla ellerinden alındığını iddiasıyla, İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulundu. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri liderliğini inşaat malzemeleri satıcısı C.S.’nin yaptığı ileri sürülen bir çeteyi altı ay süreyle takibe aldı.

300 askerle baskın

Muğla İl Jandarma ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlıkları, dün saat 05.00 sıralarında, 300 asker ve 80 askeri aracın katılımıyla,çete üyelerine operasyon düzenledi. Turgutreis, Ortakent-Yahşi, Gümüşlük ve Konacık Beldeleri’nde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 80 ev, işyeri ve otele baskın düzenlendi. Gözaltına alınan zanlıların, ev, işyeri, otomobilleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 9 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, demir çubuk, çok sayıda sopa, sustalı bıçak, işkencede kullanıldığı belirlenen aletlerle, 150 senet, 100’ü aşkın çek ve esrar ele geçirildi.
Terzi de var müdür de gözaltına alınanlar arasında bir bankanın Turgutreis Şubesi Müdür Yardımcısı N.Ö., Bodrum 4’üncü Noteri E.K., bir bankanın Marmaris Şubesi Müdürü A.T., bir çok ünlünün terziliğini yapan Yaşmak Modaevi’nin sahibi F.T. de bulunuyor. Gözaltına alınan N.Ö.’nün, çete liderinin yardımcısı olduğu ileri sürülen T.U.’nun sevgilisi olduğu öne sürüldü.
Jandarma, gözaltına alınan 42 kişinin Yalıkavak Jandarma Karakolu’ndaki sorgulamalarına devam edildiğini bildirdi. Gözaltındakiler için 2 gün ek gözaltı süresi alındığı bildirildi.

 “40 villa, iki otelimi aldılar”

Çetenİn mağdurlarından biri olan AKP Turgutreis eski Belde Başkanı ve Belediye Başkan adayı olan restoran ve otel işletmecisi Alpay Sevim (38), çetenin iki yıl içerisinde 60 milyon YTL’lik mal varlığına el koyduğunu iddia etti. Sevim, “Önce otelimi kiraladılar. Paramı ödemedikleri gibi, bir de beni borçlandırdılar. Banka kredisi aldım. Krediyi geri ödeyemeyince, 10 bin YTL borç verdiler. Ailemle tanışıp, eşimi ve çocuğumu kaçırdılar. Seslerini dinletip, boş çek ve senet imzalatıp, 40 villa ve iki otelime zorla el koydular. Eşim, korkudan 1.5 yaşındaki çocuğumu alarak, beni terk edip, Bodrum’dan ayrıldı. Psikolojik tedavi ile ayakta durabiliyorum. Sonunda, jandarmaya gitmek zorunda kaldım. Benim hayatımı karartanların başkalarına da zarar vermelerini istemedim” dedi.

Banka müdiresi gözaltında

Operasyonda bir bankanın Marmaris Şubesi Müdürü A.T. de gözaltına alındı. Ayrıca yine bir bankanın Turgutreis şube müdür yardımcısı N.Ö. de sorugulanıyor. N.Ö.’nün çete liderinin yardımcısı olan T.U.’nun sevgilisi olduğu ileri sürülüyor.

“Artist miyim? Hepsini çalışarak kazandım”
Jandama, çetenin lideri olduğu iddia edilen C.S.’yi de Turgutreis’teki villasında alem yaparken yakaladı. C.S., gazetecilere, “Ne çekiyorsunuz, artist miyim? Lüks yaşamıma bakmayın, hepsini çok çalışarak kazandım” dedi.

Bülent Ersoy’un terzisi de var

Yelken Operasyonu’nda gözaltına alınanlar arasında sanatçı Bülent Ersoy’un da terzisi olduğu bildirilen F.T. de bulunuyor.
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CEPLE KONUŞMAYI ÇOK UCUZLATACAK YARGI KARARI

BÜYÜKANIT, WİNSON'U KÖŞEYE ÇEKTİ

BÜYÜK ELÇİ Mİ GENEL VALİ Mİ?
»  ATLASJET GENEL MÜDÜRÜ SAVUNMA YAPTI
»  KANLARI YERDE KALMADI
»  KIRMIZI TABANLI FİRS LADY
»  SANIKKEN TERFİ ETTİ
»  ÇÖZÜLEMEYECEK BİR DOSYA DAHA!
»  KARA ÇARŞAFIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  DTP'Lİ DEMİRTAŞ'TAN İNANILMAZ TALEPLER
»  SABAH VE ATV DAMAT ŞİRKETİNE
»  ŞEHİT ASKER'İN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
»  MEHMETÇİK KUZEY IRAK'TA DA DEVRİYEDE
»  BÜYÜKANIT: TSK YETKİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR
»  MECLİSİN VAROŞUNDAKI VEKİLLER HANGİLERİ?'
»  BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE ERDOĞAN- BAYKAL ATIŞMASI
»  BİR SUBAY ŞEHİT OLDU 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  BAYKAL VE ERDOĞAN'IN 5 TRİLYONLUK ARSA KAVGASI
»  BAHÇELİ, BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE HÜKÜMETİ TOPA TUTTU
»  GÜL BU KEZ DE TÜRKMENİSTAN'A GİDİYOR
»  MALİYE KAT KARŞILIĞI KONUT YAPTIRACAK
»  TERMAL KAMERAYLA TERÖRİST TAKİBİ
»  HÜKÜMETE, 'KYOTO PROTOKOLÜNÜ İMZALA 'ÇAĞRISI
»  KARA ÇARŞAF'IN İHBAR KAYNAĞI BELLİ OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.