Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2057
EURO
37,4931
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.886,810
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇİLLERE ANAYASA MAHKEMESİ ŞOK'U
ÇİLLERE ANAYASA MAHKEMESİ ŞOK U
 
Anayasa Mahkemesi, DYP hesaplarında 183 bin YTL’lik usulsüz harcama belirledi
 
18.5.2008 - 00:15

Merkez sağ, eski DYP lideri Tansu Çiller’in yeniden siyasete dönmesi ve DP’nin başına geçmesini konuşurken, şok bir gelişme yaşandı. Anayasa Mahkemesi’nin Çiller dönemine ilişkin incelemesi, parti kasasından usulsüz harcamalar yapıldığını ortaya koydu. Usulsüz harcamaların büyük bölümünü  Öncü Gazetesi’ne yapılan ödemeler oluşturuyor.

DYP’de usulsüzlük!
Anayasa Mahkemesi, yaptığı incelemede Tansu Çiller döneminde parti kasasından usulsüz harcamalar yapıldığını ortaya koydu.

Anayasa Mahkemesi, DYP’nin 1998 yılı hesaplarında 182 bin 37 YTL’lik usulsüz harcama tespit etti. Usulsüz harcamaların büyük bölümünü Öncü Gazetesi’ne yapılan ödemeler oluşturuyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararı, Gazete’nin elektrik ve su faturalarının bile DYP kasasından ödendiğini, Bays Basın Yayın Yayın ve Tic. A.Ş’ye günlük gazete bedeli olarak sürekli 3 bin 500 YTL’lik ödeme yapıldığını ortaya koydu. DYP’nin 1998 yılı hesaplarında yer alan usulsüz harcamalar arasında posta giderleri, uçak ve otobüs bilet bedelleri, satın alınan kurbanlık bedeli ile eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in 27 Nisan 1998-5 Mayıs 1998 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi ile Dünya Kadın Liderler Konseyi’nin ortaklaşa davetlisi olarak gerçekleştirdiği ABD ziyareti de bulunuyor.  Mahkeme kararına göre Parti’nin 1998 yılında gönderdiği tebrik, mektup ve benzeri gönderileri için sadece partide görevli kişilerin düzenlediği tutanak bulunuyor. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait postanelerde ise gönderildiği iddia edilen mektup ve benzeri gönderilere ilişkin kayıt bulunmuyor. 1998 yılı içerisinde farklı tarihlerde gönderilen mektup ve benzeri gönderilerde usulsüz harcama miktarı ise 7 bin 545 YTL olarak tespit edildi.

Öncü Gazetesi
Mahkeme kararında, Öncü Gazetesi’nin şirketi Bays Basın Yayın San ve Tic. A.Ş’ye sürekli 3 bin 500 YTL’lik ödeme yapıldığı belirtilirken “16 Ekim 1998 tarihine kadar bir adet öncü gazetesi 100.000 lira iken 35 bin adet alınmış, bir adet öncü gazetesi 50.000 lira olunca alınan miktar 70 bin adet olmuştur. Gazetenin günlük fiyatı değişmesine karşın gazeteye ödenen toplam bedel değişmemiştir. Satın alınan gazete miktarı ve süresi, sadece bir gazeteden yapılmış olması dikkate alındığında partinin amaçlarına uygun bir satın almanın ötesinde gazeteye para aktarmaya yönelik olduğu açıktır” denildi. Mahkeme’nin kararına göre, Öncü Gazetesi’ne 1998 yılı boyunca toplam 164 bin YTL ödeme yapıldı, 633 YTL’lik elektrik ve su faturası ödendi.

Gezi harcamaları
Mahkeme, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in 27 Nisan 1998-5 Mayıs 1998 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi ile Dünya Kadın Liderler Konseyi’nin ortaklaşa davetlisi olarak gerçekleştirdiği ABD ziyaretine ilişkin harcama dökümlerini de inceledi. Ziyaretin otel faturasının olmadığı ve uçak biletlerinin kişi adına olduğu belirtilen kararda, otel harcamaları toplamının 5 bin 262 YTL, uçak biletleri toplamının 261 YTL olduğu kaydedildi. Mahkeme kararında, parti il örgütleri ile 31 bin 578 YTL tutarındaki taşınır malının kanuna uygun olduğu belirtildi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ "DİNLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

AKP VE MHP HAKİM SAVCI KRİZİNDE UZLAŞTI

POLİSLERİN ÇOĞU ALT KÜLTÜRDEN GELİYOR
»  İŞTE KANDİL'İ VURAN O KAHRAMANLAR
»  AB İÇİN UYUTULDUĞUMUZU AÇIKÇA SÖYLEDİ
»  MALİYE TEFTİŞ KURULU NEDEN KALDIRILIYOR..?
»  TALABANİ: TÜRKİYE PKK İÇİN POZİTİF YOL ARIYOR
»  FİKRİ SAĞLAR'A BİR YALANLAMA DA GENELKURMAY'DAN
»  PAKSÜT, "ÜZERİMDE DİNCİ BASIN BASKISI VAR"
»  ERDOĞAN'I KORKUTAN İHTİMAL
»  "CHP, MÜEBBET MUHALEFETE MAHKUM"
»  BÜYÜKANIT SESSİZ KALDI, BAŞBAKANLIK, 'HAYASIZ YALAN' DEDİ
»  ERDOĞAN'DAN TİRYAKİLERE FORMÜL
»  HÜRRİYET'TEN KADEH ÖZRÜ
»  VAN'DA ÇATIŞMA, 6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  19 MAYIS TÖRENLERİ ALLAH'A İSYANMIŞ!
»  İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 300 PERSONEL ALACAK
»  TANSU ÇİLLER'İN BAŞINI ÇOK AĞRITACAK İDDİALAR!
»  ERDOĞAN, BÜYÜKANIT'I TEHDİT ETTTİ Mİ?
»  ERGENEKON DAVASI SİLİVRİ'DE
»  FELAKETİN NEDENİ, 'UĞURSUZ FARE YILI' MI?
»  CHP'DE İŞ BANKASI SIKINTISI
»  "İZLENECEK BİR TELEVİZYON KALMADI"
»  TMSF'DE RÜŞVET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.