Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,2606
EURO
43,9734
IMKB
9.333,000
ALTIN
4.248,130
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇİÇEK SALI GÜNÜ LİDERLER TURUNA ÇIKIYOR
ÇİÇEK SALI GÜNÜ LİDERLER TURUNA ÇIKIYOR
 
Yeni anayasa çalışmalarında gözler Meclis Başkanı’nın liderlerle yapacağı görüşmeye çevrildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin kapısını yeni anayasa konusunda çalacak
 
7.7.2013 - 10:25

. Meclis Başkanı’nın ziyaretinin ardından yeni anayasa konusunda bir yol haritasının ortaya çıkması bekleniyor.
Yeni anayasanın kaderi TBMM Başkanı’nın liderlerle yapacağı görüşmenin ardından netleşecek. Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun, TBMM Başkanı’nın başkanlığında yapılan toplantısından sonra Çiçek’in siyasi parti genel başkanlarını ziyaret etmesi kararı çıkmıştı. Çiçek de yeni anayasa konusunda liderleri ziyaret edecek. Çiçek, Meclis’te 9 Temmuz Salı günü saat 14.00’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Ardından saat 15.00’te BDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ı ziyaret edecek. TBMM Başkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de saat 16.00'da görüşecek.

-MECLİS TATİLE GİRMEYE HAZIRLANIYOR-

Meclis yaklaşık 100 bin sözleşmeli personelin kadroya geçmesini öngören Torba Teklif ile Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik öngören ve askerlik tanımını yeniden düzenleyen tasarının görüşmelerinin tamamlanmasının ardından tatile girecek.

-35. MADDE DEĞİŞİYOR-

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, askerlik tanımını yeniden düzenleniyor ve “Askerlik: harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir” deniliyor.
Tasarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi değiştiriliyor. Tasarıya göre; "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurt dışında verilen görevleri yapmak ve uluslar arası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" olacak. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'DEN FLAŞ MISIR AÇIKLAMASI

TORBADAN TÜRBAN ÇIKTI!

'ORALARDA GÖSTERİYE İZİN VERMEYİZ'
»  MECLİS'TEKİ KANLI KAVGANIN AYRINTILARI
»  TAKSİM'DE ŞOK GÖRÜNTÜLER!
»  SU SAVAŞINA POLİS MÜDAHALESİ!
»  FLAŞ.. MECLİS'TE KANLI KAVGA
»  SPOR VE TANITIM İÇİN HARCANAN PARAYA BAK
»  DANIŞTAY BAŞKAN SEÇEMİYOR!
»  ARINÇ'TAN AB VE ABD'YE: NEDEN KORTUNUZ?
»  KÖŞK'TEN SÖZCÜ GAZETESİNE YALANLAMA
»  O MÜEZZİNDEN YILMAZ ÖZDİL'E DAVA
»   4 CHP LİDERİNİ BULUŞTURACAK NİKAH!
»  "HER SİYASETÇİNİN YANLIŞLARI VARDIR"
»  MANSUR, PARLAMETOYU FESHETTİ!
»  FETULLAH GÜLEN NE DEMEK İSTEDİ?
»  ERDOĞAN: “DEMOKRATİK DARBE OLMAZ''
»  EHLİYET FİYATLARINDA GERİ ADIM
»  AKP'LİLERDEN GÜNAY'A TEPKİ!
»  ORDUDAN OLAĞANÜSTÜ HAL KARARI
»  TÜRKİYE, MISIR'A NE KADAR YARDIM YAPTI?
»  EYLEMCİLERLE GÖRÜŞTÜ, İŞİNDEN OLDU
»  AKP'Lİ BELEDİYEDEN TUHAF YASAK
»  DOĞRUCU İMAM HAKKINDA FLAŞ KARAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.