Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜLKÜCÜLER KENEDEN KORKMAZ!
ÜLKÜCÜLER KENEDEN KORKMAZ!
 
MHP'den Ülkücü camiayı yok etmeye yönelik adımlara bir adım daha eklediler.
 
27.6.2008 - 18:55
Daha önce çeşitli suç örgütlenmelerine bulaştığı gerekçesiyle semtlerdeki Ülkü Ocakları'nı kapatma kararı alan Devlet Bahçeli'nin, yerel seçimlerde adaylarda 'ülkücü gelenekten gelme şartı' aranmayacağı yönündeki kararı Ülkücü camia içerisinde rahatsızlık yaratmıştı.

Bu adımlardan sonra MHP'den yine Ülkücüleri kızdıracak bir adım daha geldi. 'Erciyes Zafer Kurultayı' artık yapılmayacak.

Zaman gazetesinin haberine göre, Merhum Alparslan Türkeş'in ülkücülere miras bıraktığı 'Erciyes Zafer Kurultayı' artık yapılmayacak. MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, kararın gerekçesini 'Türkeş'in vasiyeti' olarak açıkladı.

'BAŞBUĞ'UN VASİYETİ YERİNE GELDİ'
Türkeş'in her Türk devleti için bir kurultay yapılmasını istediğini belirten Korkmaz, "Bunu gerçekleştirdik. Son kurultayı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için düzenledik. Böylece Başbuğ'un vasiyeti yerine getirilmiş oldu. Artık bitti." dedi. "İptal talebi genel merkezden mi geldi?" sorusuna 'hayır' karşılığını veren Korkmaz, kurultayı organize eden Kayseri il teşkilatının kendi inisiyatifiyle karar aldığını kaydetti. Erciyes Dağı'nın Tekir Yaylası'nda 18 yıldır yapılan Zafer Kurultayı, her yıl ağustos ayının ilk haftasında ülkücüleri bir araya getiriyordu.

'SEBEP KENE KORKUSU DEĞİL'

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Süleyman Korkmaz, her yıl Erciyes Tekir Yaylası'nda düzenlenen Zafer Kurultayı'nın `Kene' nedeniyle iptal edilmediğini belirterek, "Ülkücüler keneden korkmaz" dedi. Korkmaz, kurultayı amacına ulaştığı için yapmayacaklarını söyledi.

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, 2 bin 250 rakımlı Erciyes Tekir Yaylası'nda her yıl düzenlenen Zafer Kurultayı'nın kene korkusu nedeniyle değil amacına ulaştığı için yapılmayacağını söyledi. Korkmaz, "17 tane Türk devleti adına her yıl kurultay düzenledik. En sonuncusunu da geçen yıl yaptık. Bundan sonra da Kurultayı yapmama kararı aldık" dedi. Ülkücüler keneden korkmaz. Galiba keneden rant elde etmek isteyenlerin hesabı var. İleride İl başkanlığı olarak kurultay benzeri bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Şu anda Kurultay'ın amacına ulaştığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Tarım Müdür Vekili Aydın Çalışkan, Tekir Yaylası'ndaki küçükbaş hayvanların keneye karşı ilaçlandığını ifade ederek, "Hisarcık Belediyesi ile yaptığımız çalışmada hayvan sahiplerine ücretsiz kene ilacı da dağıttık" diye konuştu.


MHP'den üst düzey bir yönetici de, bundan sonra 'Erciyes Zafer Kurultayı' adı altında bir etkinlik yapılmayacağını doğruladı. Zafer Kurultayı yerine, daha dar, bölgesel şenlikler düzenleneceğini belirtti. Bunun ilkinin geçen yıl gerçekleştirildiğini belirterek şu bilgiyi verdi: "16 Türk devletini temsilen her yıl bir Zafer Kurultayı yapıldı. KKTC ile birlikte bu 17 oldu. Geçen yıl yapılan Zafer Kurultayı değildi. Dar kapsamlı bir şenlikti aslında. Daha önce yapılan 17 Zafer Kurultayı, genel merkezinin organizasyonu çerçevesinde yapılıyordu."

TÜRKEŞ BOZKURT HEYKELİNE KIZMIŞTI
17 yıl boyunca ülkücüleri konuk eden Tekir yaylası renkli olaylara sahne oldu. En coşkulu kurultaylar hiç şüphesiz ki Türkeş'in döneminde geçti. İlginç olaylar, diyaloglar yaşandı. Bozkurt heykeliyle ilgili olay bunların başında geliyor. Bursa ülkü ocaklarına mensup ülkücüler tahta üzerine yapılmış uluyan bir bozkurt heykelini alkışlar eşliğinde kalabalığı yara yara Türkeş'e hediye etmek istedi. Ancak konuşmasına ara veren Türkeş, "İndirin o heykeli, siz putperest misiniz? Putperest mi oldunuz?" diye çıkıştı. Bunun üzerine, eller üzerinde gelen bozkurt heykel ani bir manevra ile geriye döndürüldü; ardından yere indirilerek sessizce kaldırıldı.

Başbuğ'un vefatından sonra MHP genel başkanlığı koltuğuna oturan Devlet Bahçeli'nin katıldığı kurultaylarda da enteresan gelişmeler oldu. Adıyaman teşkilatının, Bahçeli'nin açış konuşmasından sonra iki tepeden birden otomatik silahlarla ateş etmeleri günlerce konuşulmuştu. Kongre sürecine denk gelen bir kurultayda da, genel başkan adaylarından Ramiz Ongun kurultay alanından zorla çıkarılmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKANLIK'TAN ÖRTÜLÜ ÖDENEK AÇIKLAMASI

MARMARİS'TE YANGIN. OTELLER TEHDİT ALTINDA

CHP, HESAPLARDAKİ USULSÜZLÜK İÇİN NE DEDİ?
»  ''CHP'NİN KAPATILMASINE GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK''
»  'DEVRİM'E MEYDAN OKUNUYOR'
»  DENGİR FIRAT:''BEN ÖZGÜR BİR İNSANIM''
»  FLAŞ...FLAŞ.. CHP'YE TRİLYONLUK SUÇ DUYURUSU
»  ADIM ADIM ÜLKÜCÜLÜĞÜN BİTİRİLİŞİ
»  FETULLAH HOCA 25 MİLYAR DOLAR'I YÖNETİYOR
»  ANKARA'DA KONUŞULAN İDDİA
»  CEYLANPINARI DA İSRAİL'E VERİYORLAR
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDE GAZETECİLERE BASIN KARTI ŞARTI
»  ESKİ MİT'Çİ MEHMET EYMÜR'E 7 AY HAPİS
»  DEMİREL: CUMHURİYET İNSANLARIN GİYİMİNE KARIŞIR
»  2. DÜNYA SAVAŞINDAKİ SIR SOVYET DENEYİ ŞOK EDİYOR
»  ANAYASA MAHKEMESİ, CHP'NİN DENETİMİNİ TAMAMLADI
»  BATAN GEMİNİN MALLARINI SATMAYA DEVAM
»  "GÜLEN, NOBEL'E ADAY GÖSTERİLMELİ"
»  MGK TOPLANTISI SONA ERDİ, TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM
»  AKPM'DEN FLAŞ TÜRKİYE KARARI
»  MİLLİ KAHRAMANLARA COŞKULU KARŞILAMA
»  "ERDOĞAN YOLSUZLUKTAN YARGILANABİLİR"
»  EMEKLİ SUBAYLARIN BAHÇELİ'YE AÇTIĞI DAVAYA RET
»  BİNLERCE KADER MAHKUM İÇİN AF UMUDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.