Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2301
EURO
37,9279
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.928,650
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN TUHAF AÇIKLAMA
ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN TUHAF AÇIKLAMA
 
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, halkın teröre karşı “ayaklanması” çağrısının yanlış olduğunu söyledi, “Buradaki görüntü bir iç çatışma ihtimalini ortaya çıkarır” dedi.
 
29.7.2008 - 04:05
Prof. Dr. Arıboğan NTV’nin Güngören’de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı. Eylemin PKK’nın genel stratejisiyle uyumlu olmadığını, bu tür bir eylemin PKK için “tehlikeli” olduğunu, El Kaide’nin yapmış olabileceğini, ama El Kaide’nin de “soyut” bir örgüt haline geldiğini anlatan Arıboğan, “Ergenekon olayıyla bağlantılı da olabilir” yorumu yaptı.

Deniz Ülke Arıboğan şöyle konuştu:

ÖNCE ÖRGÜTÜN BELİRLENMESİ LAZIM

“Önceden bir görüş sahibi olmak doğru değil. Ama ben saldırının üstlenileceğini de zannediyorum. Çünkü bu tür eylemler yapıldıktan sonra yapan örgüt tarafından üstlenilirler. Emniyet güçlerinin elinde de bizim sahip olduğumuzdan daha geniş çapta bilgiler olduğunu tahmin ediyorum. Bunun beklenmesi gerektiği inancındayım. Yani henüz kimin tarafından yapıldığını net olarak tespit etmeden bu yönde tavır almak çağrılarda bulunmak doğru değil.

ERGENEKON DA OLABİLİR, EL KAİDE DE

“Çünkü bu tür saldırılar El Kaide tarafından da yapılabilir yani El Kaide artık iyice soyut bir örgüt haline geldi kimin El Kaide olup kimin olmadığını da tespit edilemiyor. Ama böyle arkada bir güç de söz konusu olabilir. Bir taşeron örgüt yapmış olabilir, Ergenekon olayıyla bağlantılı olarak da gerçekleşmiş olabilir. Yani Türkiye zaten çok gergin bir atmosferde. Bir çok açılım söz konusu olabilir. Onun için bu işi PKK da yapmış olabilir ama beklememiz ve görmemiz gerekiyor kimin yaptığını. Önden yargılarda bulunmak gerçeklerle buluşturamaz bizi.

PKK’ya yönelik operasyonların örgütün önemli hedeflerini yöneldiği bir dönemde İstanbul’da kalabalık bir bölgeye böyle bir saldırının düzenlenmesini nasıl yorumluyorsunuz?

MİSİLLEME OLABİLİR AMA

“Böyle bir tarihin uygun olduğunu söyleyebilirim. Bir misilleme davranışı olarak PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabilir. Ancak bu PKK’nın genel stratejisiyle çok uyumlu bir tutum değil açıkçası. PKK’nın böyle geniş kitleyi hedef alan kent saldırılarından ziyade daha devlet güçlerine yönelik kır bölgelerinde yaptığı saldırılar söz konusu. Şehirde eyleme geçmeleri bunların yeni bir faza geçtiği anlamına gelir. O da tabii PKK’nın genel olarak uluslararası desteğini azaltacak bir şeydir.

PKK’NIN ULUSLARARASI DESTEĞİ AZALIR

PKK kendisini bir terör örgütü olarak tanıtmaktan kaçındı bugüne kadar. Yani ona bazı ülkelerin milis güç, gerilla gibi kelimeler kullanarak yaklaşması da bizi kızdırıyor. Bu sebeple yapıyorlar. Genel olarak şehre geçtikleri andan itibaren uluslararası kamuoyu tarafından terör örgütü olarak kabul edilecekler. Güçleri kırda önemli ölçüde kırılmış kente doğru bir eylem geliştiriyor olabilirler: Bu çok tehlikeli bir eylem türüdür.

İÇ ÇATIŞMA İHTİMALİ ORTAYA ÇIKARIR

Buradaki görüntü ileri dönemde bir iç çatışma ihtimalini ortaya çıkarır. Çünkü halkın genelinin empati kurabileceği bir Türk-Kürt çatışmasına götürebilecek bir zeminin hazırlandığını gösterir. O açıdan buna karşı çok dikkatli olunması gerekir. Yani teröre karşı duruş sergilemek iç çatışma için başlangıç sağlayacak şekilde yönlendirilirse ve bir hani Kürtlere karşı Türkiye içerisinde bir tavra doğru dönüşürse bu çok sağlıksız olur.

YATIŞTIRICI ÇAĞRILAR YAPILMALI

Ben halkın ayaklanması çağrılarına kesinlikle katılmıyorum. Tam tersine yatıştırıcı çağrılar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde tam arzu ettikleri hedefe doğru götürürler Türkiye’yi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SANATÇI EMEL'DE ERGENEKON'DAN ÇIKTI

TERÖR KURBANLARI SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

CUMHURBAŞKANI GÜL:" TERÖR, TÜRKİYE'Yİ ASLA YILDIRAMAZ"
»  "YARGI, KİMSEDEN EMİR VE TALİMAT ALMAZ"
»  "BİR YILDA 4 KAZA GEÇİRDİM, ÇARPANLAR BULUNAMADI"
»  ERGENEKON TUTUKLULARI SİLİVRİ YOLCUSU
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNGÖREN'DE
»  PKK, 'BİZ YAPMADIK ' DEYİP SUÇU ERGENEKON'A ATTI
»  VATANDAŞ, "KEY ÖDEMELERİ.COM" U ÇÖKERTTİ
»  BAYKAL GÜNGÖREN'DE
»  BAKANLAR KURULU TOPLANTISI İPTAL
»  BAYKAL: "BERBER PARAMIZ YOKTU"
»  POLİS'E ESKTRA ZAM
»  İŞTE ÖLENLERİN KİMLİKLERİ
»  BİNGÖL'DEKİ BOMBALI SALDIRIDA SON DURUM
»  ERDOĞAN: "HUNHARCA SALDIRIYI NEFRETLE LANETLİYORUM"
»  FLAŞ..FLAŞ.. 3 ŞÜPHELİ GÖZ ALTINA ALINDI
»  ÖLÜ SAYISI 15 OLDU, CUMHURBAŞKANI GÜL SALDIRIYI LANETLEDİ
»  EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ İSTANBUL'A GELİYOR
»   EĞLENCE PROGRAMLARI PATLAMAYA ALDIRMADI
»  CUMHURİYET'İN REKLAM FİLMİ'DE SUÇ SAYILDI
»  3. BOMBA İHBARI VAR! VE İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER
»  VALİ GÜLER,13 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
»  OLAY YERİNDE İKİ ŞÜPHELİ PAKET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.