Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,5486
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.872,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İKİ YÜZLÜ ABD... CİA,TÜRKİYE'Yİ AB'YE ALMAYIN DİYE RAPOR VERMİŞ
İKİ YÜZLÜ ABD... CİA,TÜRKİYE Yİ AB YE ALMAYIN DİYE RAPOR VERMİŞ
 
Türkiye'nin AB serüvenine CİA AB'ye almayın diye Rapor vermiş. Bakın Nasıl?
 
2.6.2005 - 22:27

Türkiye'nin Avrupa Birliği macerası 40 yıl önce başladıysa da, net üyelik istemi 1990'larda belirdi ve 1996'dan öteye Gümrük Birliği'yle gerçek, ciddi 'entegrasyon' sürecine girildi. Aslında üyelik istemi, Türkiye'nin kendi kafasında netleşmişti. AB, Türkiye'yi Gümrük Birliği'yle daha uzun zaman oyalayabileceğini, tam üyelik opsiyonunun çeyrek yüzyıldan önce gündeme gelmeyeceğini sanıyordu.
Ama Türkiye, 2000'den öteye 'koç başı'yla vurmaya başladığı AB kapısını, 2003 sonunda kurulan AKP hükümetinin ataklarıyla sarsmayı başardı, zaten sonunda araladı da. Ancak müzakere tarihiyle sonuçlanan son vuruşa kadar, tüm Türk hükümetleri, her önemli dönemeçte Avrupa'yı turlamadan önce Washington'u ziyaret ettiler, AB gazasında ABD'den 'baskı' desteği istediler. Baba Bush'tan oğul Bush'a, arada Clinton da olmak üzere ABD bu isteği ikiletmiyor, AB'ye 'Türkiye'yi alın!' diye çığırıyordu.
Oysa AB'nin tam da ABD'ye karşı gerek siyasal, gerekse ekonomik bir güç oluşturmak için kurulduğunu bilen başta ben herkes için AB yolunda Amerikan desteği, destek değil köstekti. Ama Türkiye, AB'ye Amerikan baskısıyla ulaşmak 'sanrı'sını Irak'ın işgaline ve işgal sonrası ABD ile çıkarları çatışana değin sürdürdü, ancak müzakere tarihine yönelik son çıkarma sırasında anladı Amerikan icazetinin AB kapısında lehine değil, aleyhine işlediğini.
Bugün AB'deki Türkiye aleyhtarları, ABD'nin AB'ye girişine verdiği destek ve oğul Bush'un Türkiye'nin üyeliğine ilişkin açıklamalarını, 'Türkiye, ABD'nin Truva atı, AB'yi parçalamak için üyeliği isteniyor,' diye kullanıyorlar hâlâ.
Dahası, müzakere tarihi verilmesiyle birlikte üyelik perspektifi ciddileştikten sonra ABD yönetimlerinin de aslında Türkiye AB'ye alınmasın, sözde verilen destek özde geri tepsin diye konuştuğu anlaşıldı. Nasıl mı?
2004 yılında CIA'in proje birimi National İntelligence Council 2020 yılında dünyanın konumuna yönelik öngörülerini içeren bir rapor hazırladı ve 120 sayfalık bu raporu, ne tesadüf, tam da Türkiye'ye müzakere tarihi verileceği kesinleşen aralık ayında yayımladı. Dünyanın gelecekteki siyasi coğrafyasına ilişkin uçuk kaçık öngörülerin yanı sıra, geniş genelinde herkesin bildiği, eften püften verilerin yer aldığı raporun en orijinal bölümü ve en beklenmedik yorumu 'neyle' ilgiliydi, bilin bakalım. Türkiye'nin olası AB üyeliğiyle, sayın seyirciler! İşte size bu bölümden alıntılar:
"AB'nin dünya gidişatına etkisini siyasal bütünlüğü belirleyecektir. Oysa AB'nin 10 yeni üyeye genişlemesi, birlik kurumlarının kökleşmesini, stratejilerde ortak bir vizyon geliştirilmesini, dış politika ve savunmada bütünlük sağlanmasını frenleyecektir. YOĞUN MÜSLÜMAN NÜFUSUYLA Türkiye'nin üye alınması, birlikte 'fren motoru' görevi üstlenecek ve AB'nin her türlü gelişimini durdurduğu gibi, uluslararası etkinlikte büyüklüğüne orantılı başrol almasını engelleyecektir. Türkiye'nin üyeliği, AB'yi parçalamak ya da dağıtmak riski taşımaktadır."(*)
CIA, bu raporu Türkiye için 'asli' önemde aralık ayında yayımlamakla yetinmedi, raporu hazırlayan NİC Başkanı Robert Hutchings'i, raporun hemen ardından alelacele.. Türkiye karşıtlığının en üst düzeyde cepheleştiği Paris'e gönderdi. Ne tesadüfdür ki, Fransız parlamentosu Türkiye'nin olası üyeliğini referanduma bağlayan Anayasa değişikliğini görüşmeye başladığı günün arifesinde, yani 24 Ocak 2005'te, Mr. Hutchings Paris'teki Fransa'nın siyasal 'think thank' kurumu, Sciences Politiques kürsüsünden altına imzasını koyduğu raporu övüyor, 'AB'nin Türkiye'yi niçin almaması gerektiğini' anlatıyordu!
Bu kadar tesadüf, ne kadar tesadüftür, varın siz karar verin, sayın seyirciler. Ancak asıl tuhaflık, Türkiye'de bu CIA raporu hakkında tek satır çıkmaması. Üstelik raporun Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin olumsuz öngörüleri, Le Figaro, France Soir gibi gazetelerde de yayımlandı. Zaten ben de Fransız basınından öğrendim, raporun varlığını.
Demek ki ABD, ister göründüğü Türkiye'nin AB üyeliğini aslında pek istemezmiş. Üyelik süreci müzakere tarihiyle ciddiye binince, karşı kampanya CIA tarafından ele alınacak kadar ciddi başlatıldı, sayın seyirciler.
Zarar yok. Zaten AB içinde Türkiye'ye 'Nasılsa üye olamaz' diye destek verenler de aynı telaşın içinde.
(*)NİC raporuna, http://www.cia.gov/nic ">http://www.cia.gov/nic adresinden ulaşılıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÜSTAH HOLLANDALININ DEDİĞİNE BAK!!

SCHRÖDER'DEN GENEL KRİZ UYARISI

ABBAS, STESE DAYANAMADI!!
»  "AB ARTIK İNSANLARIN HAYALLERİNİ SÜSLEMİYOR"!!
»  RUMSFELD'İN ZERKAVİ'YE YARDIM ENDİŞESİ!!
»  BÜROKRAT'A KAYBETTİĞİ 4 MİLYAR DOLAR'I ÖDEME CEZASI!!
»  RUSYA'DA UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 11'E DÜŞTÜ!!!
»  FLAŞ...FLAŞ...BARZANİ'YE SUİKAST GİRİŞİMİ
»  İŞKENCECİ İNGİLİZ ASKERE CEZA İNDİRİMİ!!
»  AFGANİSTAN'DA CAMİ'YE İNTİHAR SALDIRISI... 40 KİŞİ ÖLDÜ
»  YARDIM İÇİN GİDENLER TECAVÜZCÜ ÇIKTI... SUDAN'DA 4,5 AYDA 500 TECAVÜZ OLAYI YAŞANDI
»  ALMANYA'NIN ÇİLLER'İ BAŞBAKANLIĞA HAZIRLANIYOR
»  KÜRT PARLAMENTOSU TOPLANIYOR!!
»  KUZEY KORE'DE KITLIK TEHLİKESİNE KARŞI ULUSAL SEFERBERLİK
»  BAKAN, YANAN PURO'YU CEBİNE ATINCA!!!
»  RAFFARIN, CHIRAC'A İSTİFASINI SUNUYOR
»  HOLLANDA'DA ''HAYIR'' ORANI YÜZDE 60
»  BECKHAM, ÇOCUKLARI İÇİN ZIRHLI ARAÇ ALDI!!!
»  AVRUPA ÇİN'İ KIZDIRDI, ÇİN TEKSTİLDE İHRACAT VERGİSİNİ KALDIRDI!
»  RUS ASKERLERİ 2008'DE GÜRCİSTAN'DAN ÇEKİLİYOR
»  RİCE'YE TAVUK BENZETMESİ!!
»  FİNLANDİYA'YA GÖRE FRANSA ÖNCELİKLE TÜRKLERİ REDDETTİ!!
»  ÇIPLAK GÖSTEREN CİHAZ GERÇEK OLDU
»  BEYRUT'TA ZAFER OĞUL HARİRİ'NİN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.