Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ SUÇ MAKİNASI OLMUŞLAR
İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ SUÇ MAKİNASI OLMUŞLAR
 
Üniversiteli genci bıçaklayıp öldürenler suç makinası çıktı
 
22.3.2007 - 05:15
 ORDU'da üniversiteli 20 yaşındaki İsmail Altındağ’ı bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yakalanan Y.K., M.B., N.B. ve T.B.'nin hırsızlık, gasp, adam yaralama, polise mukavemet gibi çok sayıda suçtan sabıkalarının olduğu anlaşıldı.

Zanlılardan M.B. ifadesinde cinayeti Y.K.’nın işlediğini söyledi. M.B.'yi doğrulayan N.B. ve T.B. de “Çocuk kaçmaya çalıştı. Ancak Y.K. peşinden koşarak onu yakalayıp bıçakladı” diye konuştu.

Y.K. ise suçsuz olduğunu ileri sürdü. Olay sırasında öldürülen Altındağ’ın yanında bulunan ve kaçarak canlarını kurtaran 2 arkadaşından Vedat Çalışır, “Biz gezerken 4 kişi yanımıza gelip laf atarak sataştı. Para istediler. Korkup kaçtık. İsmail kilolu olduğu için hızlı koşamadı” dedi.

Olay, önceki gece yarısı Sahil Caddesi Köprübaşı Mevkii'nde meydana geldi. İki arkadaşıyla gezinen Ordu Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi İsmail Altındağ, bıçaklı 4 kişinin saldırısı sonucu can verdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, 4 saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada zanlılardan 33 yaşındaki Y.K.'nin ‘küçük yaşta kızın ırzına geçme’, ‘gasp’, ‘bıçakla adam yaralama’ gibi 10 ayrı suçtan sabıkası artaya çıktı. Y.K. ifadesinde, “İçki içtim. Yolda giderken ayağım takıldı düştüm, burnumu yere vurdum. Üstüm başım kan içinde kaldı. Cinayeti ben işlemedim” dedi.

‘RASTGELE DEFALARCA BIÇAK SALLADI’

Ancak ayrı ayrı sorguya alınan diğer zanlılar ‘görevli polis memuruna mukavemet’ ve ‘hırsızlık’ gibi 4 ayrı suçtan sabıkalı 20 yaşındaki M.B, ‘görevli polis memuruna mukavemet’, ‘adam yaralama’ ve ‘gasp’ gibi 10 ayrı suçtan sabıkalı 23 yaşındaki N.B. ve yine aynı suçlardan 4 ayrı sabıkası bulunan 19 yaşındaki T.B. verdikleri ifadelerde cinayeti Y.K.’nın işlediğini söyledi. M.B., “Çocuk kaçmaya çalıştı. Ancak Y.K. peşinden koşarak onu yakalayıp bıçakladı. Rastgele defalarca bıçak salladı” dedi.

CİNAYETTEN ÖNCE GASP YAPMIŞLAR’

Polisin yaptığı araştırmada suç makinası 4 zanlının cinayetten kısa süre önce yolda yürüyen 27 yaşındaki Serkan Kaygusuz'un bıçak çekerek cebindeki 50 YTL ve üzerindeki cep telefonunu gasp ettikleri ortaya çıktı. Zanlıların daha sonra Sahil Caddesi'nde yürüyen üniversite öğrencileri 20 yaşlarındaki Vedat Çalışır, Burak Billmez ve İsmail Altındağ’a rastlayıp taciz ettikleri anlaşıldı. Altındağ'ın öldürüldüğü olayda 4 zanlının da üzerinde bıçak bulunduğu ve üniversiteli gençlere saldırdıkları da saptandı.

BİR AY ÖNCE ADAM BIÇAKLAMIŞ

Üniversiteli genci bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürelen Y.K.’nın bir ay önce de bir kişiyi bıçakla yaralamak suçundan yakalandığı, ancak mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı anlaşılırken, saldırıya uğrayan öğrencilerden Vedat Çalışır ve Burak Bilmez verdikleri ifadede kaçarak kendilerini kurtardıklarını anlattı.;

“İsmail kilolu olduğu için kaçamayıp hedef oldu” diye konuşan öğrencilerden Vedat Çalışır, ifadesinde şunları söyledi:
“Biz çok korktuk. Yanımıza gelip laf atarak sataştılar. Para istediler. Olayın büyüyeceğini anlayıp hemen kaçtık. Fakat yaklaşık 90 kilo civarında olan İsmail bizden geriye kaldı. Kilolu olduğu için daha yavaş koştuğunu o korku içerisinde farkedemedik.”

POLİSE TEPKİ

Otopsi raporuna göre Altındağ'ın ikisi kalbine, biri böbreğine ve biri de bacağına olmak üzere 4 bıçak darbesi alddığı tespit edildi. Altındağ’ın cenazesi memleketi Sinop’un Boyabat İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Altındağ’ın cenazesine arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Cenazede polise tepki gösterildi. Altındağ’ın arkadaşlarından olay gecesi yanında olan Burak Bilmez gözyaşlarını tutamadı, şöyle konuştu:

“Derslerin yoğunluğundan dolayı biraz ara verip dışarı çıktık. Kısa süre sonra 4 kişi yanımıza yaklaşıp laf atarak sataştı. Sonra bu korkunç olayı yaşadık. İsmail’i göz göre göre kaybettik. Orada bir polis bize arkadaşımızı bıçaklayanın sık sık karakolluk olduğunu ve emniyet tarafından çok iyi tanındığını söyledi. Polis bir suç makinasını tanıyarak onu sokağa nasıl bırakır.”

Diğer arkadaşı Önder Karadeniz de olayın tüm üniversite camiasında şok etkisi yarattığını, polisin şehirde daha ciddi tedbirler alması gerektiğini söyledi. Cenazede baygınlık geçiren ve sık sık çevresine “Oğlum göz göre kurban gitti. Bu sabıkalı canavarları polis tutsaydı oğlum ölmezdi” diyen baba Hadi Altındağ’ı ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

İsmail Altındağ’ın cenazesi Boyabat Yıldırım Beyazıt Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları arasında şehir mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BATMAN MERKEZ'DE PATLAMA

GÜVENLİ İSTANBULDA GÜVENLİKÇİ BOĞAZI KESTİLER

FOTOĞRAFLI TRAFİK CEZASI YOLDA
»  POLİSLERİN SİLAH KULLANMA YETKİSİ SİL BAŞTAN
»  ALİ DİBO OPERASYONUNDA 31 TUTUKLAMA
»  İSTANBUL'DA 66 KİŞİDEN BİRİ SUÇ İŞLİYOR!..
»  BEYOĞLU'NDA PATLAMA
»  SAPIKLIKTA SINIR KALMADI
»  MUMYALANMIŞ CESET BİR TÜRK KADIN'A AİT ÇIKTI
»  100 KİLOLUK KÜLÇE ALTIN GÜPE GÜNDÜZ MÜZEDEN ÇALINDI
»  HIRSIZI GURURU KATİL YAPTI
»  ASELSAN İNTİHARLARINDA CİNAYET ŞÜPHESİ
»  ÇALDIĞI ALTINLAR RAHMİNDEN ÇIKTI
»  ÇİKOLATAYLA BANKA SOYGUNU
»  DİYALİZ HASTALARINI TAŞIYAN ARAÇ ÖLÜME UÇTU, 4 ÖLÜ
»  FIRLAYAN OTOMOBİL LASTİĞİ, KÜÇÜK KIZI ÖLDÜRDÜ
»  ZENGİN İŞ ADAMLARINA KADIN SERVİSİ!
»  KOMBİNEZORLU CİNAYETİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  ASTSUBAY YÜZBAŞIYI DELİK DEŞİK ETTİ
»  EŞİNİ, ÇOCUĞU OLMUYOR DİYE ÖLDÜRDÜ
»  KATİL, İKİ KEZ ÖLDÜRDÜ!
»  SAVCI SEZGİN'E SUÇ DUYURUSU
»  ÖLDÜRDÜLER BOŞ ARAZİYE ÇÖP TORBASI GİBİ ATTILAR
»  MAFYA HESAPLAŞMASINI ÖZEL TİM BOZDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.