Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1771
EURO
38,2783
IMKB
9.670,000
ALTIN
2.896,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İRAN;'ABD'NİN ZORBALIĞINA BOYUN EĞMEYİZ'
İRAN; ABD NİN ZORBALIĞINA BOYUN EĞMEYİZ
 
İran dini lideri Hamenei, ABD'nin ortaya attığı, "İran izole edildi" iddialarına meydan okuyarak karşılık verdi. Hamanei, "Dünyada halkoylaması yapılsı" dedi ve sonucu açıkladı:
 
25.3.2006 - 18:20

Ayetullah Hamenei: Güvenlik Konseyi dünyanın sonu değil!

İran İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, uluslar arası emperyalizmin alışageldiği zorbalık sisteminin İran için hiçbir değerinin olmadığını söyleyerek, ‘Amerikan emperyalizminin, tehdit, zorbalık, propaganda, psikolojik savaş, halkı İran yönetiminden soğutma, güvensizlik ortamı yaratma gibi çabaları bir işe yaramaz’ dedi.

İran’da Nevruz ve aynı zamanda hicri şemsi yeni yılın başlaması münasebetiyle Meşhed kentinde halka hitap eden Ayetullah Hamanei, “ABD, insan hakları, demokrasi, nükleer enerji ve terörizm konusunda İran aleyhinde bir çok yalan iddiayı ortaya atmaktadır fakat onların gerçek maksadı eskiden olduğu gibi kendi adamlarını işbaşına getirerek ekonomik, politik ve kültürel olarak kendine bağlamak ve yönetmektir'' dedi.

İran'ın yaptırımlarla korkutamayacaklarının altını çizen Ayetullah Hamaney, ''Zaten bu güne kadar bize yaptırım uygulanmıştır. İran tüm bilimsel, tıp, sanayi ve askeri ilerlemesini yaptırımlara rağmen gerçekleştirmiştir ve bundan dolayı bizi yaptırımlarla korkutamazsınız'' diye konuştu.

'DÜNYA HALKLARI KARAR VERSİN'

ABD'li yetkililerin sürekli İran'ın izole edildiğinden bahsettiklerini hatırlatan İslam İnkılabı rehberi, ''Bu konunun aydınlanması için İslam ülkelerinde yapılacak halk oylaması İran'ın veya ABD'nin izole olduğunu ve hangisinin sevildiğini, hangisinden nefret duyulduğunu , İran veya ABD cumhurbaşkanlarının hangisini sevilip sevilmediğini ortaya koyacaktır. ABD eğer kendine güveniyorsa ve ABD'li yetkililer alınacak sonuçlardan korkmuyorlarsa halk oylamasına gidilsin'' dedi.

İran'da insan hakları ihlalleri iddialarına da değinen Ayetullah Hamanei, ''Karneleri, Hiroşima, Ebu Gureyb, Guantanamo, ülkelerinde sansür ve telefon dinlenme olaylarıyla dolu olanların böyle iddialar ortaya atmaları gülünç ve komiktir'' dedi.

Dünyada halk oylaması yapıldığı taktirde ABD cumhurbaşkanının Saddam, Miloseviç, Şaron gibi kişilerin kategorisinde yer alacağının altını çizen Ayetullah Hamenei, ''Onlar bu sonuçları bildikleri için böyle bir olaya başvuramazlar'' dedi.

ABD, IRAK KONUSUNDA İRAN'DAN GÖRÜŞME İSTİYOR

İran'ın, Irak konusunda ABD ile müzakere edeceği konusuna değinen Hamenei, ''ABD'li yetkililer bugüne kadar defalarca İran'la bu konuda müzakere isteğinde bulunmuşlardır ve bu istekler bugüne kadar İran tarafından ciddiye alınmamıştı fakat son zamanda İran, Irak'taki durumun daha kötüye gitmesini önlemek için bu konudaki görüşlerini ABD'ye intikal etmeye karar vermiştir'' dedi.

İngiltere, ABD ve İsrail gizli servislerinin Irak'taki güvensizlikten sorumlu olduklarını ifade eden Ayetullah Hamaney, ''Bizim görüşlerimiz Irak konusunda açıktır.ABD bu ülkeden çekilmeli ve etnik ve mezhep ayrılıklarına kışkırtmaya son vermelidir ve Irak, Irak halkı tarafından yönetilmelidir''diye konuştu.

ABD yetkililerinin son zamanda İran'ın o ülke ile diğer konularda da müzakere etmek istediği iddialarına değinen Ayetullah Hamenei, ''Biz ABD ile ihtilafımız olan hiç bir konuda müzakere etmeyeceğiz, çünkü onların mantığında müzakere diye bir şey yoktur, onların müzakereden anladıkları görüşlerini karşı tarafa dayatmadır” dedi.

'ABD'NİN ZORBALIĞINA BOYUN EĞMEYİZ'

İran’ın nükleer dosyası konusunu da değerlendiren İslam İnkılabı rehberi, nükleer teknoloji ve nükleer yakıt dönüştürmenin İran'ın hakkı olduğunu ifade ederek, ''Bu millet, ben ve diğer yetkililer, hiçbir şekilde Amerika'nın zorbalığına boyun eğmeyeceğiz, onlar bizi Güvenlik Konseyi'ne sevk etmekle tehdit ediyorlar, fakat Güvenlik Konseyi dünyanın sonu değildir'' dedi.

Düşmanların İran'ın nükleer teknoloji elde etmesine karşı çıktıklarını söyleyen Ayetullah Hamanei, ''Onlar İran'ın bu teknolojiyi elde ettiğinde artık bize zorbalık yapamayacaklarının farkındalar ve bundan dolayı bizi hakkımızdan mahrum bırakmak istiyorlar'' dedi.

Petrol yataklarının zamanla tükendiğini vurgulayan Ayetullah Hameney, tüm ülkelerin nükleer enerjiye yöneldiğini ve İran’ın da bu teknolojiden yararlanmasının en tabii hakkı olduğunu söyledi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


78 YAŞINDAKİ KADINI ASKERE ÇAĞIRDILAR!

AB, TEK TİP EHLİYET'E GİDİYOR

TARIK AZİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYOR
»  KKTC'DE ŞEYH NAZIM'A SORUŞTURMA
»  BAHREYN'DEKİ ''HZ MUHAMMED'İ MÜDAFAA KONFERANSI''
»  SADDAM YÖNETİMİ SUDAN'DA LADİN İLE GÖRÜŞMÜŞ
»  FIRANSIZLARI KIZDIRAN TÜRK GÖSTERİSİ
»  İTALYANLARDAN NAMAZ'A ÖZEL PANTOLON!
»  EBU GARİP İŞKENCECECİSİ ASKERE 6 AY HAPİS CEZASI!
»  ALMANLAR, VATANDAŞLIK TESTİ İSTİYOR!
»  PRENS CHARLES MISIR'DA KONUŞTU, CAMİLLA BAŞANI KAPATTI
»  RUSYA İLE ÇİN ANLAŞTI
»  FRANSA'DA SİYASET KİLİTLENDİ
»  RUSYA'DA 11. KATTAN DÜŞEN KADIN ÖLMEDİ
»  AZERBAYCAN'DA 5 KİŞİ KUŞ GRİBİNDEN ÖLDÜ
»  BUSH: ''İSRAİL'İ SAVUNMAK GEREKİNSE GÜÇ KULLANIRIZ"
»  IRAK'TA YENİ İŞKENCE KAMPI İDDİASI
»  BELARUS RUSYA'YA DOĞRU KAYIYOR
»  "BUSH, HEM KORKAK, HEM EŞEK"!
»  TOPLU SEKS'E REKOR CEZA
»  HAMAS'IN YENİ KABİNESİ ABBAS'IN ÖNÜNDE
»  "IRAK'TAN ÇEKİLMEK,ALMANYA'YI HİTLER'E TESLİM ETMEKTİR"
»  İNGİLİZ HALKI DA BLAİR'E GÜVENMİYOR
»  ABD'NİN RTÜK'Ü TELEVİZYONLARA CEZA YAĞDIRDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.